jep, še ena pod pasom za klasično fotografijo. gigant kodak bo ukinil svoje fabrike za čb papir, in se osredotočil na digital. to pa ni ok..
http://www.foxnews.com/story/0,2933,159782,00.html
Slovenian |
International
kodak ukinja prozvodnjo papirja za čb fotografijo
Stran 1 od 1
kodak ukinja prozvodnjo papirja za čb fotografijojep, še ena pod pasom za klasično fotografijo. gigant kodak bo ukinil svoje fabrike za čb papir, in se osredotočil na digital. to pa ni ok..
http://www.foxnews.com/story/0,2933,159782,00.html
To pa je posledica tega, da so imeli slabo kvaliteto papirja in vsi so uporabljali Ilford, Agfo itd....oni so delali na ceno drugi pa na kvaliteto in v situaciji, ki zdaj vlada na tem tržišču kupujejo vsi kvaliteto.
Je pa še en udarec za ČB fotografijo ali pa ne, čez par let bo še bolj cenjena kot je zdaj.
"To pa je posledica tega, da so imeli slabo kvaliteto papirja in vsi so uporabljali Ilford, Agfo itd....oni so delali na ceno drugi pa na kvaliteto in v situaciji, ki zdaj vlada na tem tržišču kupujejo vsi kvaliteto. "
a ti to resno misliš? 8O lahko naredimo dve identični povečavi na kodak pa na ilford pa sem 100% da neboš vedel kateri je kateri papir. novica pa tudi meni ni všeč... ![]()
ma pri klasičnem čb papirju res dvomim da kdo lahko tako vidi razliko... da lahko reče.. to je pa kodak to je ilford.. itd.
sem delal dosti na eno in drugo.. in nekaj tudi na agfo.. praktično brez razlike. zelo je pa pomembno kako je papir shranjen. na uč pa lahko vidiš kaj je delano na Orwo
Je.bi ga, če je povpraševanje manjše od komercialno še zadovoljive količine, se pač linije ustavljajo. In smo v krogu: ker ne bo analognega materiala, bodo uporabniki prisiljeni preiti na digital. In ker bodo prešli na digital, bo povpraševanja še manj... Kot pravi ga. Velepić: ni ekonomske računice...
Glede na Kodakove napake pri poslovanju, bo verjetno potrebno ukiniti celo firmo
Novica mi pa vseeno ni všeč, manj ponudbe --> večjo ceno lahko postavijo ostali prodajalci. Se pa ne bojim, da bi izumrlo, ker je za vsako "neumnost" vedno dovolj ljudi, pač bo raltala stvar draga.
men je bil njihov papir veliko boljši kot Agfa in Ilford, sploh P-Max rada sem delala z njim...Ilford se mi zdi precenjen... tale ukinitev je prov žalostna, ni mi všeč to sploh
jaz sem še tko klasična ![]()
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||