Objavljeno: 02. November 2007 09:28 Naslov sporočila: Barvno upravljanje v PhotoShop-u
Stvar je taka. V vseh programih za obdelavo fotk (Picasa, C1, PW, Irfan,...) mi kaže fotko v enakih barvah. V PS Elements je pa štala. Če v "Color steings" vklopim "No color management" je fotka taka kot v drugih programih, če pa vklopim "Always optimize colors for computer screen" mi pa kaže čisto druge barve. Ne malo, hudo druge barve. Kaj bi lahko bilo nrobe? Včeraj sem ponovno naložil ekranov driver in ga "privzel" v "upravljanju barv" v nadzorni plošči. Ima to kakšno zvezo? Morav V PS vnest ta driver?
Evo primer.Spodnja fotka naj bi vlekla rahlo na modro, zgornja luč naj bi bila bela. (tako mi kaže v vseh programih in PS ob izkloplenjem upravljanju barv). Če v PS vklopim "...optimize for screen..." ima fotka rdečkast nadih.
Objavljeno: 02. November 2007 10:23 Naslov sporočila:
Pa v Visti se tudi zakomplicira, ker mi Windowsi nastavijo nek barvni profil in potem so vse forke ful čudnih barv v Microsoftovem pregledovalniku slik. Kje se ta profil onemogoči ali zamenja? Kdo ve? _________________
Objavljeno: 02. November 2007 10:24 Naslov sporočila:
StaneC, točno to ima zvezo kot si napisal. Ko si inštaliral driver za ekran (in s tem barvni profil ekrana) ti v PSju več ne kaže enakih barv. Sam sem imel isti problem. Jaz sem enostavno zbrisal barvni profil ekrana v nadzorni plošči in izbral sRGB.
Objavljeno: 02. November 2007 13:03 Naslov sporočila:
Meni se dogaja enako po kalibraciji. Tudi če izberem v PS da naj mi spremeni v delovni barvni prostor tj. kalibriran mi vseeno ne prikazuje enakih barv. OK PS ima vsaj to za nastavit, kako je pa s tem v Lightroom? Kje se da nastavit, da naj ti uporabi kalibriran profil?
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu