Slo-Foto.net :: Poglej temo - Ste zadovoljni z trenutno postavitvijo/sistemom v Galeriji?
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Ste zadovoljni z trenutno postavitvijo/sistemom v Galeriji?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Predlogi & Komentarji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
staneC
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 13, 2004
Odg: 1067

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikio je napisal/a:
kako lahko administracija takšen komentar opravičuje, namesto da bi se od njega distancirala. Seveda je vsak odgovoren za svoje pisanje, toda Luc, ni ti treba iskat razlogov za tako nemarno* obnašanje.

Bull's eye! thumbsup

PS
namesto administracija bi napisal Luc...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lucifix
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Jan 15, 2003
Odg: 5224
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe zdej ste me pa očrnili... kaj čmo, tut jst mam kdaj pa kdaj pravico do svojega mnenja smile
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7113
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nikdar nobenemu prav, madona. tudi na kritiko se je treba navadit včasih, pa naj bo ta pravične ali ne, pač stvar demokracije.
me prav zanima, kolk bi se tako spravljali nad administratorja pr sosedih recimo, bi bili že zdavnaj zbenani.. najlepši dokaz, kolk bolj liberalen sistem je tukaj.
tako da, dejte rajš za fotkat ponucat cajt, ne za prepir.
M_M
Uporabnik

Pridružen/-a: Oct 23, 2004
Odg: 669
Kraj: MB - SG

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikio je napisal/a:
Da ne bom v ihti dajal skupaj nečesa prisiljenega, ti raje dam kak svoj komentar iz učilnice, ki je padel pod fotografijami istega kvalitetnega nivoja. Upam, da se strinjaš, da je spodnja fotografija z dotično nekje tam-tam.

http://www.slo-foto.net/galerija_slika-38998.html

Jaz menim, da je to minimalni standard, ki bi moral veljati za učilnico, sicer je bolje, da se jo ukine.

Zakaj bi veljal minimalni standard pri komentarjih, če očitno ni minimalnega standarda pri fotografiji grin
Fotografija, ki si jo navedel kot primer, je vendarle dosti več od nesrečne fotografije ki je botrovala odprtju te teme. Še vedno me zanima, kako lahko konstruktivno komentiraš SAJ VEČ KAJ cool (lahko v ihti, ali ne - saj sem rekel, da sprejmem tudi ZS deal ) na fotografiji namreč ni nič, pa še ta nič je tehnično povsem mimo in objavljena v velikosti poštne znamke...
Strinjam se, da bi lahko bilo komentiranje v učilnici drugačno kot v galeriji, pa vendar avtor, ki objavi KRNEKI že navzven kaže odnos do fotografije, portala in do fotografov, ki se trudijo. Ignoranca takšnih vam nekaterim ni pogodu, prav tako ne, če jim poveš svoje mnenje na takšen ali drugačen način.

predlog No1:
Morda nebi bilo slabo učilnico bolj ločiti od galerije namesto da je povsem na dnu galerije, kamor večina niti ne pogleda. Priznam, tudi sam zelo zelo poredko pogledam tja. Učilnica bi lahko dobila povsem svoj zavihek na SF, kot ga ima Galerija, forum, članki, testi,... Tudi fotografije za v učilnico brez potrebe čakajo v čakalnici na milost in nemilost (po mnenju Nikia) nemarnežev kot sem jaz in meni podobni. Lahko bi šle direkt v učilnico.

Predlog No2:
morda se uvede ocenjevanje komentarjev. Pred časom mislim da je že bilo nekaj podobnega ampak to je bilo samo v smislu dobro/slabo. Kako bi bilo če bi se ocenjevalo od 1-5 (enako kot fotografije)? Gotovo bi se komentatorji začeli dosti bolj truditi - čez čas pa uvedete v stilu foto tedna še komentar tedna devilish Za vzpodbudo čimveč in čimbolj konstruktivnega komentiranja v učilnici pa bi se štele dvojne pike.
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 11:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlog No1:
se bojim da nimamo več prostora za nove zavihke sad

Predlog No2:
v teoriji se sliši dobro, v praksi pa se ni izkazal. Mogoče zaradi tega, ker so bili glasovi anonimni, in so ostali uporabniki veselo klikali na negativni komentar na člana, ki jim je prismodil slabo oceno
Uporabnik

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

- Na levi zmanjšaš SLO-FOTO logotip, z desne ukineš iskanje (premakneš drugam), pa je grin

- glasovi in ocene vsekakor nebi bili anonimni - potem se hitro vidi, kdo ocenjuje iz "maščevanja" in kdo iz drugih razlogov.

Sicer pa vse zgolj predlogi, ki mi v tem trenutku padejo na pamet. Dejstvo je, da se premalo in nekvalitetno komentira in res, nikogar ne moreš prisilit da bo pisal komentarje. To bi bila morda ena taka vzpudbuda, ki bi znova vzpodbudila rivalstvo in nenazadnje tudi nabijanje EGA v stilu "moji komentarji so boljši od tvojih - jaz sem boljši kot ti".
Nikio
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 21, 2005
Odg: 727

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

M_M je napisal/a:

Zakaj bi veljal minimalni standard pri komentarjih, če očitno ni minimalnega standarda pri fotografiji grin
Fotografija, ki si jo navedel kot primer, je vendarle dosti več od nesrečne fotografije ki je botrovala odprtju te teme. Še vedno me zanima, kako lahko konstruktivno komentiraš SAJ VEČ KAJ cool (lahko v ihti, ali ne - saj sem rekel, da sprejmem tudi ZS deal ) na fotografiji namreč ni nič, pa še ta nič je tehnično povsem mimo in objavljena v velikosti poštne znamke...
Strinjam se, da bi lahko bilo komentiranje v učilnici drugačno kot v galeriji, pa vendar avtor, ki objavi KRNEKI že navzven kaže odnos do fotografije, portala in do fotografov, ki se trudijo. Ignoranca takšnih vam nekaterim ni pogodu, prav tako ne, če jim poveš svoje mnenje na takšen ali drugačen način.

Distinkcija, to nogam svinec bodi,
da šel boš k skritim 'da' in 'ne' s koraki
počasnimi kot ta, ki stežka hodi!
In vsakdo je tam zadaj med bedaki,
kdor brez preudarka 'da' in 'ne' izreče
pri odločitvi taki ali taki,
saj čestokrat se krivo opoteče
mišljenje, ki prehitro se izleže,
a strast razuma več spustiti neče.

- Dante; Raj XIII, 112-120

M_M, ni ti treba iskati "razlogov", zaradi katerih se ti ni ljubilo napisati par vzpodbudnih besed nekomu, ki je šele na začetku. Če si slabe volje ali nerazpoložen, se enostavno ne lotiš. Forum in galerija sta namenjena konstruktivnemu obnašanju. Ne fotografija ne njen avtor nista "kriva", da si ti "moral" tisto napisati.
Jaz mislim, da si dovolj brihten, da si že ugotovil, kaj si napravil, in tako kot Luc, lahko skomigneš z rameni in rečeš, da smo vsi pač ljudje, nepopolni in zmotljivi. To je veliko bolj plemenito, kot pa srdito racionaliziranje nespametnega obnašanja.

Kaj in kako počno pri "sosedih" me pa ne zanima in ni tema tega pogovora.

Dante -
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Opa nikio ne vem kje si zdaj ti pobral, da se jaz strinjam z mm-oovim. confused

Naj ti še 1x citiram:
Citiram:
Menim sicer, da komentar M_M-a ni najbolj primeren, *ampak verjamem, da je spregledal kategorijo objavljene fotografije (tj. učilnica).

*tukaj naprej pa sem se očitno uštel grin
Uporabnik

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar sem napisal sem napisal in tega nikakor ne mislim opravičevati in niti ne iščem razlogov za to kar sem napisal. Še vedno sem namreč istega mnenja. Takšno skropucalo ne spada na portal - niti v učilnico. Ravno ena izmed takšnih fotografij je bila razlog uvedbe čakalnice, katero si nisem izmislil jaz in sem bil sprva tudi rahlo proti temu. Zaradi takšnih zmazkov vidim da je bila to zelo dobra ideja.

Citiram:
Jaz mislim, da si dovolj brihten, da si že ugotovil, kaj si napravil, in tako kot Luc, lahko skomigneš z rameni in rečeš, da smo vsi pač ljudje, nepopolni in zmotljivi.

Kaj pa sem po tvojem mnenju napravil? Portalu prihranil nekaj kb prostora na strežniku ali zatrl veliko fotografsko ime že v kali?

Tvoji popolnosti in nezmotljivosti v tej temi ne bom več oporekal, ker očitno nima smisla. Ti imaš svoj prav, jaz pa svojega. Tvoj je očitno pravilnejši od mojega. Tukaj jaz končujem debato.

Sam se nikoli nisem in se ne mislim spuščati v osebne obračune, ti pa brez tega očitno ne moreš.
Citiram:
M_M-ov komentar na žalost pove več o njem samem kot o fotografiji.

Konec koncev kaj te briga moja osebnost, ki si jo tako superiorno analiziral iz enega komentarja, ki ti ni povšeči. Je portal namenjen analiziranju fotografov kot osebnosti ali njihovih del?
Jaz v forum na pišem kaj si mislim osebno o tebi (ali komerkoli drugem)- imam svoje mnenje o posameznikih na tem portalu, kar pa ne vpliva na ocenjevanje njihovih del,...

Naj te samo opozorim, da ponovno prebereš naslov te teme in prebereš nekaj svojih zadnjih vnosov - gotovo si tudi ti dovolj brihten, da boš opazil, da smo se vsi skupaj precej oddaljili od naslova. Če te kaj moti pri meni, lahko to razčistiva prek ZS, tukaj v forumu je tega smetenja že očitno preveč.
marcelmai
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 24, 2004
Odg: 249
Kraj: KOROŠKA

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikio...tudi jaz bi rad slišal "dober" komentar na omenjeno fotko.
Nikio
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Luc: skliceval sem se na drugi del povedi. Spregledal ali ne, tako se ne komentira slik.

@M_M: ne gre za zatiranje, gre za to, da se pod slikami pušča bodisi pohvalo, bodisi konstruktivne komentarje, in prav nič drugega. Tvoj ni bil konstruktiven in je za moje pojme že presegel meje prijaznosti in kolegialnosti. To trdim na tak ali drugačen način v vseh vnosih in osebni nivo tu nima ničesar opraviti. Dejstvo je, da nobena fotografija ne more biti tako slaba, da lahko upraviči ošabnost.

@marcelmai: to bi bilo sedaj malo preveč posiljeno, mar ne? A če bi že, bi svetoval nekoliko višji kot slikanja, da se dobi v pogled več okolice, mogoče celo navpični format, saj se podatki na fotografiji nizajo v vertikani smeri (nebo-kamenje-markacija). Pika na "i" bi bila mogoče še silhueta človeka v ozadju. Markacija kot taka običajno ni dovoljšen element fotografije, dobro jo je postaviti v nek širši kontekst s čimer fotografija dobi bogatejšo vsebino. Svetoval bi tudi, da se počaka na kake ugodnejše svetlobne pogoje (pozno zvečer ali zgodaj zjutraj), če je le možno.

Podobne moje komentarje najdeš marsikje v galeriji.

Dante -
Nazaj na vrh
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 19:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi citiraš prosim mojo drugo poved confused
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"... *ampak verjamem, da je spregledal kategorijo objavljene fotografije (tj. učilnica)."

Dante -
Nazaj na vrh
M_M
Uporabnik

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo Nikio. Kot naročeno je v čakalnico priletela ena mojstrovina. En začetnik očitno potrebuje pomoč. Jaz ne bom komentiral, ker bo moje obnašanje znova polno pridevnikov:
http://www.slo-foto.net/galerija_slika-39469.html
Vsi ki zagovarjate, da je VSE primerno za objavo - bodite konstruktivni! devilish
DrJotz
Član/-ica

Pridružen/-a: Dec 12, 2007
Odg: 28

PrispevekObjavljeno: 07. April 2008 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj se vmešam v dialoge, ker bi se rad vrnil na osnovno temo.

Moram priznati, da se včasih tudi sam vprašam, zakaj začetnik ne objavi raje kake lepe fotografije ob sončnem vremenu, kjer z avtomatiko ne moreš falit. Fotografija, ki je sprožila to debato, je pač ponesrečena zaradi svetlobe, sicer pa je fotograf izbral zanimiv zorni kot, vidi se da se je trudil. V učilnici sem videl že dosti bolj nerazumne, kjer sem se raje vzdržal komentarja.

Torej, povzamemo lahko, da so nekatere objave res ponesrečene, vendar si nobena fotografija ne zasluži komentarjev, ki bi odvračali od nadaljnega poskušanja.

Sedaj pa nadaljujmo s temo.
Predvsem me zanima, kako to da se je skrajšal interval objavljanja fotografij na 24 ur. Vsi trobijo, da nivo pada in zdi se mi, da bo ta ukrep to vse prej kot popravil. Je razlog morda v želji povečati obisk strani?

Sedaj se že opazi povečan tempo v čakalnici, marsikaj se izmuzne na drugo stran ne da bi uspel pogledati.

Pozdravljam pa napovedane albume, v katerih bo marskikdo našel prostor za svoje privatne fotografije, brez potrebe da jih daje v oceno. S tem se bo morda razbremenila galerija, saj bodo tja objavljali le tisti z bolj umetniškimi ambicijami.

Tudi ideje o ocenjevanju komentarjev se mi zdijo dobre, nekaj v smislu "ali se vam je zdel komantar koristen". Da se poživi aktivnost v galeriji ne bi imel nič proti zaostritvi pogojev za objavo slike, npr 10 komentarjev (morda ocenjenih kometarjev!) da lahko objaviš.

Lp
Nazaj na vrh
DrJotz
Član/-ica

Pridružen/-a: Dec 12, 2007
Odg: 28

PrispevekObjavljeno: 08. April 2008 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Avtor tiste mojstrovine, ki jo navaja M_M sem pa jaz:) Ob prebiranju te debate me je prijelo da naredim eno parodijo, ker me je zanimal odziv.

Moram reči, da sem zelo zadovoljen s komentarji, kakega pljuvajočega sem pa le pričakoval:)

To skropucalo bom zbrisal čim bo mogoče, razen če kdo meni, da naj ostane v poduk prihodnjim rodovom.
Nazaj na vrh
uzp6
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 16, 2004
Odg: 870
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: 08. April 2008 19:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Faaak, kakšne mate...

Portal v črne barve odeti, ukiniti čakalnico, enotno galerijo... to je pa to. Ni potrebno komplicirat... Pa še lepo bi izgledal... Moje mnenje. LP!
davidg
Član/-ica

Pridružen/-a: Feb 27, 2008
Odg: 11

PrispevekObjavljeno: 08. April 2008 19:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

M_M je napisal/a:
Evo Nikio. Kot naročeno je v čakalnico priletela ena mojstrovina. En začetnik očitno potrebuje pomoč. Jaz ne bom komentiral, ker bo moje obnašanje znova polno pridevnikov:
http://www.slo-foto.net/galerija_slika-39469.html
Vsi ki zagovarjate, da je VSE primerno za objavo - bodite konstruktivni! devilish

Heh, za trenutek sem te vzel resno smile.

D.
Nazaj na vrh
alexus
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 15, 2006
Odg: 5

PrispevekObjavljeno: 17. April 2008 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uzp6 je napisal/a:
Faaak, kakšne mate...

Portal v črne barve odeti, ukiniti čakalnico, enotno galerijo... to je pa to. Ni potrebno komplicirat... Pa še lepo bi izgledal... Moje mnenje. LP!

Kar se barv tiče ,se s tabo čist strinjam,tud tale čakalnica je bl tko,če pa že ne morete brez nje,bi blo pa fajn spremenit vrstni red prehoda fotke iz čakalnice v galerijo;sedaj pride v galerijo po datumu oddaje,in če pride tja po dveh dneh je včasih komaj še na prvi strani.Bi blo fajn,če bi se fotografije v galeriji zvrstile po času sprejetja vanjo,ker drgač je včasih vseen če jo tam ni! smile
lep dan!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Predlogi & Komentarji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu