Pridružen/-a: Mar 20, 2006 Odg: 199 Kraj: Postojna
Objavljeno: 25. April 2008 23:26 Naslov sporočila:
Focus je napisal/a:
Hoya je kupila Pentaxa - Pentax ....
...je močnejši kot je bil kdajkoli v digitalni dobi in njegov delež na DSLR trgu se še veča .
Tile prevzemi pa se povsod dogajajo. _________________ Kdor kadi sto let, dolgo živi.
Objavljeno: 28. April 2008 07:56 Naslov sporočila:
Uf mater VW je lastnik Audia, Lamborghinija...sranje teh znamk počasi ne bo več bo vse samo še VW.
Kake čudne logike. Kot da kdo ve kdo je rsnični lastnik Canona in Nikona. Ljudje ta lastništva se menjajo včasih hitreje kot spodnje gate in res ne vem kakšno zvezo ima to zdaj s čim.
Sploh pa Hoya ni konkurenčna firma Pentaxu da ga hotla zapret, ker Hoya ne izdeluje fotoaparatov, izdeluje pa odlično glažovino in še ogromno ostalih aparatur (medicinskih...).
In zakaj se mi zdi da folk vedno znova ene in iste debilne argumente daje?!
Vsak naj je srečen s tem kar ima.
Jaz mam Pentaxa in gor 20 let star Porst 135/2.8. Dela potrditev fokusa, dela Av polavtomatika (torej zaslonko naštimaš čas osvetlitve pa ti dela avtomatsko), objektiv zelo oster in z zame zelo lepim bokeh-em, najlepše pa je da sem zanj dal 30€. Pri vsem tem mislim da je Pentax brez konkurence. Da o Pentax fiksnih objektivih niti ne govorimo.
Seveda kaj takega ni za vse tiste profesionalce med vami ki rabijo raketno hitri ultra super duper AF, ampak jaz osebno neznansko uživam s temi objektivi (mam tudi Porst 200/3.5). In to je poanta cele zadeve. Veselje pri stvari.
Tako da čestitam za nedvomno dober nakup in želim veliko dobrih fotk.
Me je zanimalo, če je Pentax res tako slab v AF, pa sem šel malo probat na avto dirko. In da bi mu situacijo še bolj otežil, sem mu gor obesil absolutno neprimeren objektiv za ta posel - Sigmo 18-200.
Pa moram reči, da sem imel na AF-C načinu in AVTO izbiri AF točke preko 80 procentov ostrih slik. Zame je torej AF popolnoma zadovoljiv.
Fotke so pa tu:
Fenix, se ti zdijo preveč navite? Meni kar paše tako za športne avte, da reklame malce zažarijo
Uporabljena je "Bright" nastavitev za jpg v kameri, ki sama poveča kontrast, zasičenost in ostrino, zato sem nato v PS samo pomanjšal in poostril (zaradi pomanjšave).
Lahko pa ga po želji nastaviš na "Natural" in takrat je fotka surova (primerna za obdelavo v PS). Mogoče bi ti bila ta bolj všeč.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran Prejšnja1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu