Objavljeno: 18. Junij 2008 07:59 Naslov sporočila:
V tem primeru pač imaš kit objektive, ki so pri nikonu zelo kvalitetni. Edina slabost je ta, da moraš menjavati objektiva za različne situacije, ampak vsepovsod je tako z kit objektivi samo pri sony-u je malo drugače ker ima 18-70 mm in je malo bolje, ampak sama kvaliteta objektiva je pa druga zgodba...
Tudi pri pentaxu so kvalitetni kit objektivi, za ostale firme je pa dobro vedet da se je kit objektivom dobro izogibati... Zato četudi bi se odločil za pentax, so kit objektivi priporočljivi tako kot pri nikonu za ostale pa ne toliko.
Objavljeno: 18. Junij 2008 09:04 Naslov sporočila:
Nikon ima kopico kit objektivov, kupi tistega za katerga imaš denar. Tukaj so zloženi nekako po ceni:
- 18-55 brez VR
- 18-55 VR
- 18-70
- 18-135
- 16-85 VR
- 18-200 VR
Najbolj univerzalna sta seveda zadnja dva, med njima se odločiš odvisno od tega ali rabiš bolj širok kot ali bolj tele področje. Ampak sta v cenovnem rangu okoli 600 EUR.
Za začetek pa kit z 18-55 VR ni slab.
Objavljeno: 18. Junij 2008 10:59 Naslov sporočila:
Pozabil si napisati objektiv 55-200mm ki je dobro dopolnilo kit objektivu 18-55mm.
Oba se pa dobita z stabilizatorjem slike ali pa brez stabilizatorja slike.
Najbolje se ti splača kupit fotoaparat z kit objektivom, kateri je veliko cenejši kot pa da ga kupuješ posebej.
18-55mm VR stane v prosti prodaji nekje 230 eur. Če ga kupiš v kitu z fotoaparatom je dejanska cena nekje 50 do 100 eur..
Enako velja za zoom kit objektiv 55-200mm VR, kjer je cena v prosti prodaji 320 eur, z fotoaparatom pa je cena nekje od 150 - 200 eur...
Pač to so te finte kit objektivov... Če kupiš je najbol kupit vse v enem, edin če imaš namen kupit kakšen objektiv ki ni Kit objektiv. To je recimo 18-200mm VR in podobni...
Objavljeno: 18. Junij 2008 11:05 Naslov sporočila:
Lahko pa tudi razmisliš o malo starejših modelih, ki tudi niso čisto za pozabit. Recimo Nikon D40 sicer malo starejši model ampak cenovno zelo ugoden...
Pač tega ti priporočam samo če te muči za denar, drugače nima smisla ...
Objavljeno: 18. Junij 2008 11:12 Naslov sporočila:
mkonci je napisal/a:
Kateri objektiv pa potem nabavim? To me najbolj muči
Mi lahko kdo napiše kako točno oznako, objektiv naj bi bil zaenkrat za splošno uporabo.
m
Pri nikkor objektivih, ki so namenjeni nikon fotoaparatom je pač bistvena razlika v čkri VR. Ki pomeni Vibration reduction - stabilizator slike. Eni kit objektivi so brez eni pa z stabilizatorjem. Vse ostalo je za začetek nepomembno.
Za naprej je pa dobro vedet da nikon d40, d40x in pa d60 dela auto fokus samo na objektivih ki imajo vgrajen svoj motorček. Pač ne gre vsak objektiv. Novejši objektivi imajo motorčke noter, starejši nekateri pač ne.. Pri nikkor objektivih je to oznaka AF-S in pa AF-I ....
Objavljeno: 18. Junij 2008 11:30 Naslov sporočila:
mkonci, se pa zavedaj, da so ta mnenja, ki jih tu dobivaš, zelo subjektivna in hvaljenje svojega konja, kar je normalno. Bi bilo fajn, če bi recimo na google vtipkal "nikon d60 vs pentax k200d" oziroma pogledal za mnenji še pri ostalih aparatih kot so canonov 450d, sonyev a200 in olympus. Boš tako nekako dobil bolj objektivno oceno, glavno vlogo pri izbiri pa naj igra predvsem tvoj občutek pri fotoaparatu, ki ga boš držal v rokah...
Objavljeno: 18. Junij 2008 11:33 Naslov sporočila:
Še moj predlog za objektiv:
Če boš kupil samo en objektiv, vzami morda kakšnega 18-200mm. S tem boš pokril večino območja, ki ga boš na začetku potreboval. Kasneje lahko narediš analizo svojih fotografij in ugotoviš, na katerih goriščnih razdaljah največ slikaš. Glede na to, potem izbereš svoj naslednji objektiv (zoom ali fiksni).
To pa še ne pomeni, da 18-200 ne boš nikoli več uporabljal. To je namreč odlična zadeva za pohodništvo, ko potrebuješ zraven čim manj krame in ni ne časa ne kraja za menjavo objektivov.
Objavljeno: 18. Junij 2008 11:41 Naslov sporočila:
Res je, to je pač moje mnenje in pa različna mnenja ki jih boš dobil. Povedal sem ti tudi da poglej na tuje forume kako je z fotoaparati in mnenji še drugje in ne samo v sloveniji.
Imaš tudi nekaj testov itd kjer lahko vidiš ostale fotoaparate... pri ostalih imaš tudi live-preview itd, samo koliko so uporabni tudi imaš razne teste .
Vse si preglej in izločaj fotoaparate tako kot sem ti že na začetku svetoval...
Tudi jaz sem osebno na koncu prišel do Pentaxa k200d in Nikona D60. Ampak na koncu glede na ceno ni težko izbrati. Nekateri ponujajo druge stvari, drugi pa druge... Kaj ti je pomembneje to pa izberi in izločaj iz tvoje izbire...
Objavljeno: 18. Junij 2008 11:49 Naslov sporočila:
mkonci je napisal/a:
No to je že pomembna informacija VR, katere prej nisem vedel.
Kaj pa pomeni ta AF-S in AF-i?
Oni kit komplet zgoraj ima AF-S.
Aja pa da ne pozabim, že zdaj HVALA vsem ki se trudite
AF-S in pa AF-I pomeni da ima v objektivu motorček za ostrenje .
Črka S pomeni pri nikkor objektivih za speed . Torej hitrost. Kar pomeni da je hitri. Za črko I pa ne vem in se ne ubadam s tem, ker še nisem prišel na tak objektiv ki bi me interesiral z črko I...
Objavljeno: 18. Junij 2008 11:57 Naslov sporočila:
Kolikor vem ima ta zaslonček samo Pentax . Canon ga nima, sony ga nima , olimpus ga nima, nikon ga nima. Pač to pravim za vstopne modele aparatov oz. hoby kamere.
Zato ker imaš vse potrebno izpisan zadaj na tavelikem lcd-ju.
Ta lcd zaslonček ti kao pomaga ko ne moreš videt na zadnjem zaslončku nastavitve v soncu. Sicer sem že dosti slikal z nikonom d60 na soncu in nisem imel težav, da nebi videl kaj piše... Pri nikonu si lahko tudi odzadje zamenjaš tako da si nastaviš tist kar ti tisti trenutek najbol paše, da bolje vidiš...
Sicer se pa osnovne nastavitve dajo videt tudi v iskalu, tako kot mislim da pri vseh kamerah... Ta zaslonček je pač tko. Fajn je če ga imaš tako kot pa vsako stvar, ni pa neki kar bi nevem kako potreboval.
Škoda je ta pri pentaxu če že ima ta lcd zaslonček zgoraj, da se ga ne da osvetliti, tako kot je to možno pri pentaxu k20d in vseh ostalih dslr, ki imajo ta ekranček...
Objavljeno: 18. Junij 2008 12:07 Naslov sporočila:
Očitno si bom danes popoldne uzel čas in začel študirat različne modele ,
Ko ga bom pa izbral in kupil se bo pa učenje v resnici šele začelo, a tak fotkič si želim že lep čas in sedaj ko sem zaposlen za nedoločen čas je končno prišel čas, da si kaj takega omislim
Objavljeno: 18. Junij 2008 12:21 Naslov sporočila:
He he...
Zdaj boš moral počasi začeti razmišljati na to da se postaviš na svoje noge in družina ... , ne pa na fotoaparat...
Mal heca mora bit.
Drugače pa vedi to, da so vsi aparati dobri. Ti samo glej na to kater ti najbolje izpolnjuje tvoje zahteve in boš zadovoljen z katerim koli boš izbral. Vsak ti pač nekaj ponuja , zanimivo pa da nobeden vsega...
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran Prejšnja1, 2, 3, 4Naslednja
Stran 2 od 4
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu