Slo-Foto.net :: Poglej temo - Poklic fotografa
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Poklic fotografa
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lial
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 26, 2004
Odg: 872
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 24. Junij 2008 13:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

chips je napisal/a:
Citiram:
In tistemu, ki stvari razume kakor možnost BREZPLAČNEGA pridobivanja različnih znanj tudi takšen zadovoljivo dober.

lial, to kar pravis, je cisto sprenevedanje. Pod tocko ena, solstvo se zdalec ni brezplacno, saj marsikateri starsi odplacujejo skozi vse leto obroke za solske potrebscine, knjige in ucbenike in, konec koncev, davke. Noben ti nic ne senka.

Tocka dva: To, da je solanje "brezplacno", se ne opravicuje nekvalitete solstva oz. sistema kot takega, ces, "kaj pa bi se radi, saj se vas otrok dzabe sola". Ucni program je zastarel, ucitelji so apaticni. Stvar je res zadovoljiva, ampak tudi produkti tega sistema so zgolj zadovoljivi, zato emigracija studiranih ljudi ni nikakrsno presenecenje.

Primer, kako lahko pljuneš po neki izjavi, če pravilno iztrgaš stavek iz konteksta!
Če bi recimo citiral celo mojo izjavo:
Citiram:
Ne bom rekel, da je naš šolski sistem dober, nasprotno, je med slabšimi v svetu.
Vendar je. In tistemu, ki stvari razume kakor možnost BREZPLAČNEGA pridobivanja različnih znanj tudi takšen zadovoljivo dober.
In če kdo te možnosti ne iskoristi je pač ne.
Kaj pa, če je takšen občutek (šola je brez veze) pogojen tudi s tem, da je zastonj?

Potem bi bilo zanesljivo težko napisati nekaj 'dejstev' (ki to niso) v nadaljevanju.

In bom zapisal še enkrat, pa čeprav sem precej iz teme:
V šolstvu sem 25 (petindvajset) let. Aktivno sem sodeloval pri prenovah programov od usmerjenega izobraževanja naprej.
V šestih programih sem na svojem področju avtor katalogov znanj in soavtor učbenika za odrasle.
Zato vem kaj pišem in ne trgam besed iz konteksta. (da bi pljunil po piscu)

To, da vsi starši ne iskoristijo učbeniških skladov šol in na večini šol plačujejo tako imenovani nadstandard, so dejstva. To, da VSI, tudi tisti, ki nimamo več šoloobveznih otrok preko davkov plačujemo naše 'gnilo šolstvo in apatične učitelje' je tudi res. pa vendar je šolanje lahko deklarirano kakor brezplačno. Plačljivo šolstvo namreč predvideva ŠOLNINO, kolikšna pa je, pa se da pogledati čez mejo, ali pa v programe izrednega študija pri nas.

Naj bo to iz moje strani dovolj, se opravičujem za tekst iz konteksta, ampak včasih me takšne trditve nekaterih malce pogrejejo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003
Odg: 1606
Kraj: .:KP:.

PrispevekObjavljeno: 24. Junij 2008 18:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lial, moj namen ni bil degradacija uciteljskega poklica ali kako drugace neposreden napad nate in/ali tvoje izjave. V redu je, imas bogate izkusnje iz stroke in posteno je, da tudi priznas, da je sistem pomankljiv. Do tukaj vse lepo in prav. Ampak ne reci, da je solanje otroka brezplacno, ker ni. Pa naj bo deklarirano tako ali drugace. In ognil si se moji trditvi, v kateri pravim, da drzi dejstvo "solamo te dzabe, kaj bi se rad kepico sladoleda?"

Vlaganje v znanje se je vedno obrestovalo, ampak zal se tega mnogi ne zavedajo.

Pa ne jemlji spet tega tako osebno.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
lial
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 26, 2004
Odg: 872
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 24. Junij 2008 18:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK, chips, se opravičujem, če je moja reakcija izpadla na ta način. Danes ni moj dan. Pritiski teh zadnjih dni so neverjetni, popravci, učne priprave, prenova programov...

To kar praviš za brezplačno šolanje drži. In veliko preveč mojih kolegov tudi natanko tako razmišlja, nato so pa presenečeni, ko jim na kakšnem od plačljivih predavanj/seminarjev, kdo očita pasivnost.
Morda si mislil zapisati, da šolanje otroka kar nekaj stane, kar je res. Vendar za sedaj v državnih in delu privatnih šol za prisotnost pri pouku ni potrebno plačevati šolnine, so pa drugi stroški, ni dvoma. Oprema za šolarja (še) ni zastonj, čeprav se je z učbeniškimi skladi ogromno pridobilo, od letos naprej bo topla malica tudi v srednjih šolah, sprejemajo se omejitve na področju nadstandardnih prispevkov, ki so se razbohotili v sredini devetdesetih in so sramota za državno šolstvo, čeprav se sveti staršev z njimi največkrat enoglasno strinjajo itd.

Zadnji tvoj stavek ( Vlaganje v znanje se je vedno obrestovalo, ampak zal se tega mnogi ne zavedajo.) bi si pa verjetno lahko marsikdo sprintal in obesil nad monitor!

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Stran 12 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu