Slo-Foto.net :: Poglej temo - rdeče oči in CANON S3
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

rdeče oči in CANON S3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vojak81
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 30, 2008
Odg: 15

PrispevekObjavljeno: 30. Junij 2008 21:04    Naslov sporočila: rdeče oči in CANON S3 Odgovori s citatom

Pozdravleni vsi,sem novi na forumu in tudi lastnik novega canona s3,ker nisem glih nek extra fotograf me zanima,zakaj mi skoraj na vsaki sliki ki sem jo nardil na eni zabavi osebe imajo rdeče oči??seveda je bla zunaj tema,v dvorani luči slikal sem z bliskavico ter na P. confused
Mogoče si razlagam zato da nisem počakal da se mi pokaže zeleni kvadratek ter izostri slika?? upset a mi lahko kdo pomaga?? cry aja naj povem da imam vklopleno funkcijo za rdeče oči

hvala že vnaprej. thumbsup
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pikoli
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 20, 2007
Odg: 66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30. Junij 2008 22:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rdeče oči se pojavijo na fotografiji zato, ker je v temi zenica razširjena in ko slikaš z bliskavico, se blisk odbije od zadjega dela oči(nevem kako se drgač temu reče confused ) ki je pač rdeče barve. Rešitev je ta, da vklopiš funkcijo proti rdečim očem ki naredi predblisk da se zenica skrči. Če tudi to ne pomaga, pa pomaga kasnejša obdelava na računalniku. Je pa res da s tem nisem imel nikoli problemov, tako da ti iz lastnih izkušenj ne morem povedati nič.
lp thumbsup
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stabilo
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 24, 2007
Odg: 28

PrispevekObjavljeno: 01. Julij 2008 01:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

v meniju aktiviraj red eye
Nazaj na vrh
lial
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 26, 2004
Odg: 900
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 01. Julij 2008 05:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo kako nekateri slabo preberejo vprašanje... saj ima vklopljeno funkcijo red-eye, je zapisal, ne?

Sicer pa je to pri kompaktih zaradi majhne razdalje med bliskavico in objektivom pogost primer kljub vklopu te funkcije, ćeprav vedno pa ne bi smelo biti.
Morda pa ta funkcija sploh ne deluje? To, da ne počakaš na potrditev ostrenja je seveda lahko razlog, ne vem če je to možno pri s3
Ali se pri blisku sproži še eden malo prej? Predlagam, da zaprosiš kakšnega od domačih da ti pozira in potem poskušaj z uporabo avto, portrait in programAE nastavitvijo.
Sicer pa je odprava rdečih oči dokaj enostavna v skoraj vseh programih za obdelavo.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vojak81
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 30, 2008
Odg: 15

PrispevekObjavljeno: 01. Julij 2008 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lial je napisal/a:
Zanimivo kako nekateri slabo preberejo vprašanje... saj ima vklopljeno funkcijo red-eye, je zapisal, ne?

Sicer pa je to pri kompaktih zaradi majhne razdalje med bliskavico in objektivom pogost primer kljub vklopu te funkcije, ćeprav vedno pa ne bi smelo biti.
Morda pa ta funkcija sploh ne deluje? To, da ne počakaš na potrditev ostrenja je seveda lahko razlog, ne vem če je to možno pri s3
Ali se pri blisku sproži še eden malo prej? Predlagam, da zaprosiš kakšnega od domačih da ti pozira in potem poskušaj z uporabo avto, portrait in programAE nastavitvijo.
Sicer pa je odprava rdečih oči dokaj enostavna v skoraj vseh programih za obdelavo.

LP
thumbsup ok,hvala vsem za razlago,bom probal pa javim kako je šlo yes
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu