| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Venom007
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 01, 2008 Odg: 49
|
Objavljeno: 04. Julij 2008 21:24 Naslov sporočila: Canon s3 is - Canon EOS 350D |
|
|
Lp! Sem popoln začetnik v svetu digitalne fotografije, tako da prosim za kakšen nasvet. Kot so mi že mnogi svetovali, naj za prvi aparat ne izberem DSLR-ja, toda vseno vas prosim, da mi poveste ali naj začnem s kompaktom (canon s3 is) ali z DSLR-jem (Canon EOS 350D) ? Sem začetnik ki ga zanima predvsem slikanje narave (makro-metulji, razne živali in podobno). Kateri aparat je bolj primeren za moje potrebe? Če se najde še kakšen katerega žal ne poznam, seveda v enakem cenovnem razredu prosim povejte. Prosim za odgovore (pa ne uporabljati strokovnih besed PROSIM
Hvala že v naprej! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stabilo
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 24, 2007 Odg: 28
|
Objavljeno: 05. Julij 2008 00:55 Naslov sporočila: |
|
|
vzemi si en dober, majhen kompakt (G7, G9) kompakt canon ki ima dosti ročnih nastavitev da se spoznaš s fotoaparati, kmalu boš začutil potrebo po dslr in takrat kupiš dslr kompakt pa imaš za sekundarni fotoaparat
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
romeno
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 19, 2006 Odg: 145
|
Objavljeno: 05. Julij 2008 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
Omenil si, da si popoln začetnik v digitalni fotografiji. A to pomeni, da imaš izkušnje z fotografijo na film?
Sicer pa primerjaš kosilnico z motokultivatorjem.
Moj nasvet. Če imaš denar in če znaš kosit travo DSLR če ne pa kompakt z manualnimi nastavitvami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 06, 2003 Odg: 287 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: 05. Julij 2008 11:01 Naslov sporočila: |
|
|
1) Če ne veš, ali potrebuješ DSLR, potem ga z zelo veliko verjetnostjo ne potrebuješ.
2) Če si začetnik kupi kompakta. Rezultati bodo boljši kot iz DSLR. Leto ali dve kasneje za odgovor neboš več rabil foruma. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt
Član/-ica

Pridružen/-a: Dec 28, 2007 Odg: 35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05. Julij 2008 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Sploh za makro fotografijo najprej vzami kompakta. DSLR potrebuje za makro kar drage in namenske objektive. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|