| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003 Odg: 1611 Kraj: .:KP:.
|
Objavljeno: 21. Februar 2008 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
No, in katerega si ti kupil?  _________________ "Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)
http://www.deniszupan.com/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Geo
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 05, 2005 Odg: 867 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: 21. Februar 2008 12:48 Naslov sporočila: |
|
|
discom, tega ti ni blo treba poslat .
Tole pise za mojga-The single serious drawback of this model – its rather sloppy color reproduction setup – can be corrected by means of a calibrator if you have one.
Ima kdo kaibrator za posodit?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
discom
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 24, 2005 Odg: 1687 Kraj: SLO, Ljubljana
|
Objavljeno: 21. Februar 2008 22:10 Naslov sporočila: |
|
|
| chips je napisal/a: |
No, in katerega si ti kupil?  |
Sam sem kupoval 19 inch klasičen monitor.
Ker nisem ravno nek fanatičen navdušenec nad igrami,mi je bil bolj pomemben dober vidni kot zaslona,zato so odpadle variante z TN matriko.Ker sem hotel tudi solidne barve in sem še omejen s prostorom za LCD ni ostalo prav veliko izbora.
Torej
Samsung SyncMaster 971P
| Geo je napisal/a: |
discom, tega ti ni blo treba poslat .
Tole pise za mojga-The single serious drawback of this model – its rather sloppy color reproduction setup – can be corrected by means of a calibrator if you have one.
Ima kdo kaibrator za posodit?  |
Geo,saj veš kako je s temi testi,
vsake oči imajo svojga malarja zato vedno vse tudi ne drži
(podobno je pri fotografiji )
Ampak vseeno kdaj pomaga,če pred nakupom prebereš kakšen test,potem pa monitor obvezno še pogledaš v trgovini (po možnosti priklopljenega seveda )
Saj tudi moj izbor monitorja je na enem testu zelo dobro ocenjen,na drugem pa "samo" dobro..... .....
 _________________ But that´s just my opinion...
Nobody Is Perfect , I´m Nobody |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
_OKI_
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 25, 2005 Odg: 46
|
Objavljeno: 15. Junij 2008 01:02 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem monitorjem?
NEC Accusync 22WMGX 22
http://www.nakupi.info/izdelek_LCD-Monitor-NEC-Accusync-22WMGX-22-Crn
Videl sem ga razstavljenega le bežno v eni trgovini, ker se mi je mudilo. Vem da ima TN matriko, ampak se mi je zdelo da ima noro dobro sliko napram celi četi samsungov, ki so bili razstavljeni zraven njega. Zraven je stal tudi NEC MultiSync LCD20WGX2 PRO (S-IPS), pa tako na oko nisem opazil razlike. Sta vidno izstopala in druščine monitorjev.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Evely
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 22, 2008 Odg: 1
|
Objavljeno: 22. Junij 2008 15:38 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima ta monitor:
Captiva E2202WOD
Panel Technology: TN
Panel Manufacturer: -
Glossy panel: no
Screen Size: 22,0 Zoll (inch)
Pixel Error Class: 2
Pixel Pitch: 0.282 mm
Response Time (rise + fall): 5 ms
Response Time (grey-to-grey): -
Native Resolution: 1680 x 1050
Brightness: 300 cd/qm
Contrast Ratio: 1000:1
Dynamic Contrast: -
Viewing Angle vertical (10:1): 160°
Viewing Angle horizontal (10:1): 160°
Viewing Angle vertical (5:1): -
Viewing Angle horizontal (5:1): -
Color depth: 16,70 Mio.
Net dimensions (WxHxD): -
Housing Color: black/silver
Input Video Signal: D-Sub (analog)
Inputs (quantity): 1
HDCP: no
S-Video Input: no
Base (swiveling): no
Base (height adjustment): no
Display slanting: yes
Pivotable: no
Integrated Speakers: yes
USB-Hub: no
Weight: -
Color management: RGB
Color Temperature
Interpolation settings: no
Wall Mount (VESA compliance): yes
TCO compliance: TCO03
Power supply unit: internal
Power consumtion: 60 Watt
Special features: widescreen
Limited Warranty: 3 Years
Kupila bi ga v Avstriji, je tudi dokaj ugoden. Zdaj pa me zanima če je tudi "dokaj" dober? Tak za faks in za igrce...
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Archie
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 04, 2005 Odg: 412 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22. Junij 2008 15:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pravite pa na del 2408. Ni S-IPS ampak ga vseeno pohvalijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lial
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 26, 2004 Odg: 874 Kraj: SLO
|
Objavljeno: 22. Junij 2008 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
Dva tedna imam pred seboj Lenovo 220x s S-PVA matriko in velikostjo ekrana 1920x1200 pri 20", kar je za obdelavo fotografij še kako uporabno - orodja so lepo pospravljena, fotka pa je še vedno ustrezno velika.
Kupil sem ga po priporočilu kolega, za katerega vem, da ne govori v tri dni.
Na kratko rečeno - odprl se mi je nov svet, vsaj kar se fotografije tiče... in ne nazadnje oblikovanja spletnih strani, kjer je pivot funkcija res uporabna. Tisti ki pišete v kodi in obenem kontrolirate končni rezultat (ali pa obratno) veste o čem govorim. Ostali pa kar verjemite, da je uporabno
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DoNotDisturb
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 10, 2008 Odg: 1
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003 Odg: 1611 Kraj: .:KP:.
|
Objavljeno: 11. Julij 2008 08:31 Naslov sporočila: |
|
|
DoNot..: osebno ne bi posegal po takem monitorju, saj mi je ze znamka totalno leva. Itak za fotografijo, kot je bilo ze nickolikokrat receno, monitorji s TN matriko niso primerni, pa vendar sem sam kupil Samsunga 2232BW in sem cisto zadovoljen. Dal sem takratnih 270 EUR, zdaj je ze manj, saj je zunaj njegov naslednik. _________________ "Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)
http://www.deniszupan.com/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
izo
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003 Odg: 7111 Kraj: črnomelj, slovenia
|
Objavljeno: 11. Julij 2008 08:51 Naslov sporočila: |
|
|
| lial je napisal/a: |
Dva tedna imam pred seboj Lenovo 220x s S-PVA matriko in velikostjo ekrana 1920x1200 pri 20", kar je za obdelavo fotografij še kako uporabno - orodja so lepo pospravljena, fotka pa je še vedno ustrezno velika.
Kupil sem ga po priporočilu kolega, za katerega vem, da ne govori v tri dni.
Na kratko rečeno - odprl se mi je nov svet, vsaj kar se fotografije tiče... in ne nazadnje oblikovanja spletnih strani, kjer je pivot funkcija res uporabna. Tisti ki pišete v kodi in obenem kontrolirate končni rezultat (ali pa obratno) veste o čem govorim. Ostali pa kar verjemite, da je uporabno
LP |
meni gre pivot na jetra, ker mi vedno ikonce po svoje premeče potem
drgač je fajn funkcija, vendar je vsaj pri meni tako, da kvaliteta ni ista, ko postaviš monitor navpično, detajli se zmehčajo ipd. mogoče je stavr tudi v grafični kartici ipd, ne vem.. _________________ http://blog.slo-foto.net/izotov/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lial
Član/-ica

|
Objavljeno: 11. Julij 2008 08:56 Naslov sporočila: |
|
|
Glede zadovoljstva z monitorjem: do nedavnega sem imel LCD Acer-ja, starega pet let in sem bil prav tako zadovoljen. Dokler ni začela utripati žarnica.
Nato sem poslušal nasvete in kupil zgoraj opisan model Lenova s S-PVA matriko, ki menda še ni najboljša, pa vendar zelo primerna za fotografijo.
Sedaj sem zopet zadovoljen, ni mi pa jasno, nad čem sem bil zadovoljen prej...
Strošek + 200€ se mi je splačal, da se bolj ni mogel.
Pač moje mnenje.
LP
@izo: grafično imam Matrox 650P in ni problema, oziroma razlike v kvaliteti, vsaj da bi jaz opazil ne. Kako misliš razmeče ikonce? Meni ostanejo na levi v istem razporedu, le ožje postavljene... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DkleMAN
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 14, 2005 Odg: 375
|
Objavljeno: 16. Julij 2008 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
mene zanima ker monitor je bestbuy?
nisem nič sledil, tako da bi mi pomoč prišla prav.
Apple Cinema Display vem, da nej bi bli kul, amapk verjetno se da isto/bolšo kvaliteto dobit za kak € manj?
Neki šparaven niti nesmem bit, tako da bi dal 500-600€...
zahteve: 20˝ - 23˝ ,lcd, matrik nepoznam (bi prosil kak link, da si preberem razlike), možnost dobre in lahke kalibracije (sem slišal, da je kalibracija enih monitorjov grozlivka...)
hvala,
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DkleMAN
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 14, 2005 Odg: 375
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lial
Član/-ica

|
Objavljeno: 18. Julij 2008 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
Lenovo imam jaz, in je za sedaj super.
Dell ima enako vrsto matrike, le z večjo piko, zato je verjetno tudi kvaliteta enaka.
Zgodba zase so obgriznjeni jabuki (Aple), ki so pri enakih matrikah in enakih specifikacijah obvezno vsaj 10-20% dražji.
Kar koli od tega boš kupil, ne boš slabo, te matrike (s-pva, s- isp) so res prva liga za fotografijo.
Še enkrat o pivotu: kaže, da je zelo pomembna grafična, ki mora imeti močan algoritem za ta namen, sicer se dogaja nekaj takega, kar je zapisal izo - blur in nekontroliran razpored namizja. Je pa ta funkcija vsaj zame nujna - pregled dolgih strani v enem je za to kar delam (splet) več kakor koristno in sedaj, ko sem se tega navadil, nazaj ni več poti  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz15
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 20, 2008 Odg: 1
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Kremen
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 30, 2006 Odg: 140
|
Objavljeno: 23. Avgust 2008 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
| lial je napisal/a: |
| ..... matrike (s-pva, s- isp) so res prva liga za fotografijo...... o pivotu: ... ta funkcija vsaj zame nujna ..... |
Najnovejši 22-palčni monitor LCD širokega formata HP LP2275w ima PVA zaslon in bo imel ceno 300€ (tako so zapisali v Delu), kar se mi zdi zelo nizka cena za PVA.
Nekateri podatki tega monitorja so dokaj dobri: kot pogleda na prikaz je 178° vodoravno in 178° navpično, podprt je zasuk zaslona do 90 stopinj za gledanje v pokončnem in ležečem načinu, monitor ima 92-odstotni barvni obseg palete NTSC.
Sem pogledal po spletu ali obstaja kakšen test tega monitorja, vendar ga nisem našel. Če se bo tudi na testu dobro obnesel, bi bil ta HP dokaj zanimiv za nakup. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
togrizek
Član/-ica

Pridružen/-a: May 27, 2007 Odg: 10
|
Objavljeno: 23. Avgust 2008 15:56 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme.
Ima kdo izkušnje s kalibriranjem dveh monitorjev in delom z dvema monitorjema različnih karakteristik?
Nazadnje urejal/a togrizek 28. Avgust 2008 18:51; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
genetik
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 10, 2005 Odg: 32
|
Objavljeno: 24. Avgust 2008 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
he, še en post v stilu "kaj mislite"
dobil sem eno ql ponudbo za NECov LCD 22'
je ta LCD primeren za digitalno temnico??? predvsem me muči, da ima samo en DVI izhod, tako da bi moral omenjen monitor priklopit na VGA |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|