Slo-Foto.net :: Poglej temo - Kateri monitor?
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Kateri monitor?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Nakup
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003
Odg: 1611
Kraj: .:KP:.

PrispevekObjavljeno: 21. Februar 2008 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, in katerega si ti kupil? deal
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Geo
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 05, 2005
Odg: 867
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: 21. Februar 2008 12:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

discom, tega ti ni blo treba poslat smile.

Tole pise za mojga-The single serious drawback of this model – its rather sloppy color reproduction setup – can be corrected by means of a calibrator if you have one.

Ima kdo kaibrator za posodit? cry
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
discom
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 24, 2005
Odg: 1687
Kraj: SLO, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 21. Februar 2008 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

chips je napisal/a:
No, in katerega si ti kupil? deal

Sam sem kupoval 19 inch klasičen monitor.
Ker nisem ravno nek fanatičen navdušenec nad igrami,mi je bil bolj pomemben dober vidni kot zaslona,zato so odpadle variante z TN matriko.Ker sem hotel tudi solidne barve in sem še omejen s prostorom za LCD ni ostalo prav veliko izbora.
Torej

Samsung SyncMaster 971P

Geo je napisal/a:
discom, tega ti ni blo treba poslat smile.

Tole pise za mojga-The single serious drawback of this model – its rather sloppy color reproduction setup – can be corrected by means of a calibrator if you have one.

Ima kdo kaibrator za posodit? cry

Geo,saj veš kako je s temi testi,
vsake oči imajo svojga malarja zato vedno vse tudi ne drži
(podobno je pri fotografiji grin )
Ampak vseeno kdaj pomaga,če pred nakupom prebereš kakšen test,potem pa monitor obvezno še pogledaš v trgovini (po možnosti priklopljenega seveda cool )

Saj tudi moj izbor monitorja je na enem testu zelo dobro ocenjen,na drugem pa "samo" dobro..... cry ..... grin

thumbsup

Nobody Is Perfect , I´m Nobody
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
_OKI_
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 25, 2005
Odg: 46

PrispevekObjavljeno: 15. Junij 2008 01:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem monitorjem?

NEC Accusync 22WMGX 22

http://www.nakupi.info/izdelek_LCD-Monitor-NEC-Accusync-22WMGX-22-Crn

Videl sem ga razstavljenega le bežno v eni trgovini, ker se mi je mudilo. Vem da ima TN matriko, ampak se mi je zdelo da ima noro dobro sliko napram celi četi samsungov, ki so bili razstavljeni zraven njega. Zraven je stal tudi NEC MultiSync LCD20WGX2 PRO (S-IPS), pa tako na oko nisem opazil razlike. Sta vidno izstopala in druščine monitorjev.

LP
Nazaj na vrh
Evely
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 22, 2008
Odg: 1

PrispevekObjavljeno: 22. Junij 2008 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima ta monitor:

Captiva E2202WOD

Panel Technology: TN
Panel Manufacturer: -
Glossy panel: no
Screen Size: 22,0 Zoll (inch)
Pixel Error Class: 2
Pixel Pitch: 0.282 mm
Response Time (rise + fall): 5 ms
Response Time (grey-to-grey): -
Native Resolution: 1680 x 1050
Brightness: 300 cd/qm
Contrast Ratio: 1000:1
Dynamic Contrast: -
Viewing Angle vertical (10:1): 160°
Viewing Angle horizontal (10:1): 160°
Viewing Angle vertical (5:1): -
Viewing Angle horizontal (5:1): -
Color depth: 16,70 Mio.
Net dimensions (WxHxD): -
Housing Color: black/silver
Input Video Signal: D-Sub (analog)

Inputs (quantity): 1
HDCP: no
S-Video Input: no
Base (swiveling): no
Base (height adjustment): no
Display slanting: yes
Pivotable: no
Integrated Speakers: yes
USB-Hub: no
Weight: -
Color management: RGB
Color Temperature

Interpolation settings: no
Wall Mount (VESA compliance): yes
TCO compliance: TCO03
Power supply unit: internal
Power consumtion: 60 Watt
Special features: widescreen
Limited Warranty: 3 Years

Kupila bi ga v Avstriji, je tudi dokaj ugoden. Zdaj pa me zanima če je tudi "dokaj" dober? Tak za faks in za igrce...
Hvala
Nazaj na vrh
Archie
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 04, 2005
Odg: 412
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22. Junij 2008 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pravite pa na del 2408. Ni S-IPS ampak ga vseeno pohvalijo.
Nazaj na vrh
lial
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 26, 2004
Odg: 874
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 22. Junij 2008 17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dva tedna imam pred seboj Lenovo 220x s S-PVA matriko in velikostjo ekrana 1920x1200 pri 20", kar je za obdelavo fotografij še kako uporabno - orodja so lepo pospravljena, fotka pa je še vedno ustrezno velika.
Kupil sem ga po priporočilu kolega, za katerega vem, da ne govori v tri dni.
Na kratko rečeno - odprl se mi je nov svet, vsaj kar se fotografije tiče... in ne nazadnje oblikovanja spletnih strani, kjer je pivot funkcija res uporabna. Tisti ki pišete v kodi in obenem kontrolirate končni rezultat (ali pa obratno) veste o čem govorim. Ostali pa kar verjemite, da je uporabno grin grin

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DoNotDisturb
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 10, 2008

PrispevekObjavljeno: 10. Julij 2008 17:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me ali ima kdo iskušnje z tem lcd monitorjem in ali je Novita kot firma dobra?
http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=53195
Nazaj na vrh
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003
Odg: 1611
Kraj: .:KP:.

PrispevekObjavljeno: 11. Julij 2008 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DoNot..: osebno ne bi posegal po takem monitorju, saj mi je ze znamka totalno leva. Itak za fotografijo, kot je bilo ze nickolikokrat receno, monitorji s TN matriko niso primerni, pa vendar sem sam kupil Samsunga 2232BW in sem cisto zadovoljen. Dal sem takratnih 270 EUR, zdaj je ze manj, saj je zunaj njegov naslednik.
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7111
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 11. Julij 2008 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lial je napisal/a:
Dva tedna imam pred seboj Lenovo 220x s S-PVA matriko in velikostjo ekrana 1920x1200 pri 20", kar je za obdelavo fotografij še kako uporabno - orodja so lepo pospravljena, fotka pa je še vedno ustrezno velika.
Kupil sem ga po priporočilu kolega, za katerega vem, da ne govori v tri dni.
Na kratko rečeno - odprl se mi je nov svet, vsaj kar se fotografije tiče... in ne nazadnje oblikovanja spletnih strani, kjer je pivot funkcija res uporabna. Tisti ki pišete v kodi in obenem kontrolirate končni rezultat (ali pa obratno) veste o čem govorim. Ostali pa kar verjemite, da je uporabno grin grin

LP

meni gre pivot na jetra, ker mi vedno ikonce po svoje premeče potem biggrin
drgač je fajn funkcija, vendar je vsaj pri meni tako, da kvaliteta ni ista, ko postaviš monitor navpično, detajli se zmehčajo ipd. mogoče je stavr tudi v grafični kartici ipd, ne vem..
lial
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 11. Julij 2008 08:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede zadovoljstva z monitorjem: do nedavnega sem imel LCD Acer-ja, starega pet let in sem bil prav tako zadovoljen. Dokler ni začela utripati žarnica.
Nato sem poslušal nasvete in kupil zgoraj opisan model Lenova s S-PVA matriko, ki menda še ni najboljša, pa vendar zelo primerna za fotografijo.

Sedaj sem zopet zadovoljen, ni mi pa jasno, nad čem sem bil zadovoljen prej... grin grin

Strošek + 200€ se mi je splačal, da se bolj ni mogel.

Pač moje mnenje.

LP

@izo: grafično imam Matrox 650P in ni problema, oziroma razlike v kvaliteti, vsaj da bi jaz opazil ne. Kako misliš razmeče ikonce? Meni ostanejo na levi v istem razporedu, le ožje postavljene...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DkleMAN
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 14, 2005
Odg: 375

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mene zanima ker monitor je bestbuy?
nisem nič sledil, tako da bi mi pomoč prišla prav.
Apple Cinema Display vem, da nej bi bli kul, amapk verjetno se da isto/bolšo kvaliteto dobit za kak € manj?
Neki šparaven niti nesmem bit, tako da bi dal 500-600€...

zahteve: 20˝ - 23˝ ,lcd, matrik nepoznam (bi prosil kak link, da si preberem razlike), možnost dobre in lahke kalibracije (sem slišal, da je kalibracija enih monitorjov grozlivka...)

hvala,
lp
Nazaj na vrh
DkleMAN
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 14, 2005
Odg: 375

PrispevekObjavljeno: 18. Julij 2008 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem obiskal trgovino in se pozanimal. prodajalec je bil legenda in je nekaj stvari dejansko vedel (kar je ponavadi neobičajno).

sedaj kolebam med:

Lenovo ThinkVision L220X LCD
http://www.bolha.com/oglas3151108/lenovo-thinkvision-l220x-(t33hneu)-lcd-monitor-
+ ekran se rotera horizontalno in vertikalno (kar ni nek ultra plus)
+ cena

Dell UltraSharp 2408WFP
http://www.bolha.com/oglas3240340/dell-lcd-monitor-2408wfp
+ ima uhod za kartice (nisem pa zasledil če za CF)
+ velikost

http://www.bolha.com/index.php?search=apple+cinema&ukaz=search&imageField4.x=0&imageField4.y=0

najbol sem v dvomih zaradi dejanske kvalitete, zato upam, da kdo tuki ve kako je s tem:)

hvala,
lp
Nazaj na vrh
lial
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 18. Julij 2008 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lenovo imam jaz, in je za sedaj super.
Dell ima enako vrsto matrike, le z večjo piko, zato je verjetno tudi kvaliteta enaka.
Zgodba zase so obgriznjeni jabuki (Aple), ki so pri enakih matrikah in enakih specifikacijah obvezno vsaj 10-20% dražji.

Kar koli od tega boš kupil, ne boš slabo, te matrike (s-pva, s- isp) so res prva liga za fotografijo.

Še enkrat o pivotu: kaže, da je zelo pomembna grafična, ki mora imeti močan algoritem za ta namen, sicer se dogaja nekaj takega, kar je zapisal izo - blur in nekontroliran razpored namizja. Je pa ta funkcija vsaj zame nujna - pregled dolgih strani v enem je za to kar delam (splet) več kakor koristno in sedaj, ko sem se tega navadil, nazaj ni več poti grin
Nazaj na vrh
matjaz15
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 20, 2008

PrispevekObjavljeno: 20. Julij 2008 02:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima koliko je pri monitorjih sploh važen kontrast.Je kakšna očitna razlika med kontrastom 10000:1 in 1000:1?

Gledam naslednje monitorje:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_1781_709092_LG_22__LCD_monitor_L225WT

http://www.mimovrste.com/artikel/2650053021/monitor-lcd-22-samsung-syncmaster-2253lw?utm_source=bolha&utm_medium=racunalnistvo&utm_campaign=bolha&utm_content=22

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?dept_id=1781&pf_id=803193

Katerega priporočate(čeprav ni kakšnih bistvenih razlik)? Rabim kakovostno sliko za ogled filmov ,ter za elektronsko trgovanje!

LEp pozdrav!
Nazaj na vrh
Kremen
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 30, 2006
Odg: 140

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2008 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lial je napisal/a:
..... matrike (s-pva, s- isp) so res prva liga za fotografijo...... o pivotu: ... ta funkcija vsaj zame nujna .....

Najnovejši 22-palčni monitor LCD širokega formata HP LP2275w ima PVA zaslon in bo imel ceno 300€ thumbsup (tako so zapisali v Delu), kar se mi zdi zelo nizka cena za PVA.

Nekateri podatki tega monitorja so dokaj dobri: kot pogleda na prikaz je 178° vodoravno in 178° navpično, podprt je zasuk zaslona do 90 stopinj za gledanje v pokončnem in ležečem načinu, monitor ima 92-odstotni barvni obseg palete NTSC.

Sem pogledal po spletu ali obstaja kakšen test tega monitorja, vendar ga nisem našel. Če se bo tudi na testu dobro obnesel, bi bil ta HP dokaj zanimiv za nakup.
Nazaj na vrh
togrizek
Član/-ica

Pridružen/-a: May 27, 2007
Odg: 10

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2008 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme.

Ima kdo izkušnje s kalibriranjem dveh monitorjev in delom z dvema monitorjema različnih karakteristik?

Nazadnje urejal/a togrizek 28. Avgust 2008 18:51; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
genetik
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 10, 2005
Odg: 32

PrispevekObjavljeno: 24. Avgust 2008 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

he, še en post v stilu "kaj mislite" grin

dobil sem eno ql ponudbo za NECov LCD 22'

je ta LCD primeren za digitalno temnico??? predvsem me muči, da ima samo en DVI izhod, tako da bi moral omenjen monitor priklopit na VGA
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Nakup Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu