Slo-Foto.net :: Poglej temo - Tamron 70-200mm f 2.8 ali Canon 70-200mm f/4L IS USM
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Tamron 70-200mm f 2.8 ali Canon 70-200mm f/4L IS USM

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Objektivi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sendman
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 22, 2008
Odg: 31

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 12:07    Naslov sporočila: Tamron 70-200mm f 2.8 ali Canon 70-200mm f/4L IS USM Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Odločam se med zgoraj omenjenema objektiva. Sam sem sprobal oba, le da je bil Canon-ov brez stabilizatorja slike. Tamron žal še nima modela s stalno 2.8 zaslonko ter z sistemu proti tresenju.

Mene osebno je veliko bolj prepričal Tamron. Tudi cena je zelo dobra. Dobrih 800e za stalno zaslonko 2.8 se mi zdi res presenetlivo dobro. Zanima me vaše mnenje. Kaj menite tisti, ki imate več fotografskega znanja, kar verjamem, da jih je večina.

Ko sem na promociji Tamron povprašal če obstaja model z VR, mi je nek promotor odvrnil, da sedaj še ne, da bo prišla verjetno čez kakšno leto, vendar pa za zaslonko 2.8 skoraj nepotrebuješ Vr-ja, razno v slabih pogojih.

Pri Canon-u ko sem sprobaval Brez IS, so slike pri visoki goriščni razdalji v Križankah nastale malo Meglene.

Hvala za odgovore,
Luka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jan_p
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 18, 2007
Odg: 180

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče pa sigma 70-200 ? Pri uvozniku je mal čez 800 eurov... Imamo jo sam in ti jo priporočam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
bstangelj
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 10, 2007
Odg: 3

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 13:36    Naslov sporočila: 70-200 Odgovori s citatom

Canon 70-200 F4 IS je verjetno najboljši Canonov zoom objektiv,če fotkaš za svoje potrebe je tudi Tamron odličen,meglene slike sigurno niso zaradi objektiva!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Geo
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 05, 2005
Odg: 848
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 13:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tamron je opticno neverjetno dober in se f/2.8 dobis po vrh vsega. Zdej odvisno za kaj rabis sam objektiv, samo jaz bi na tvojem mestu takoj vzel Tamrona.
Sendman
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@bstangelj: slike so bile razmeglene raradi velike goriščne razdalje, ter zaradi velikega časa ( sprobraval sem model brez IS ) Se pa nikakor ne strinjam z tvojim zgornjim postom. Njegov bratec z 2.8 blendo je veliko boljši od njega

Mene je res veliko bolj navdušil tamron, slike so bile zelo svetle, ostre, kontraste ter tudi boh-eh je bil pomojih merilih zelo dober ter boljši od Canovega f4.0

Sem na strani Tamrona, ampak zanima me, kaj menite ostali.

Pregledal sem tudi Sigmo, objektiva sta si dokaj podobna, le da ima Tamron še macro sistem. Kako je kaj v primerjavi z ostrino. Sam sem še zmeraj na strani Tamrona, ker je objektiv novejši in kolikor sem prebral so vanj vložili zelo veliko časa, zato tudi sklepam da je stvar bolj ostra.
thumbsup
Nazaj na vrh
Geo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sendman je napisal/a:
@bstangelj: slike so bile razmeglene raradi velike goriščne razdalje, ter zaradi velikega časa ( sprobraval sem model brez IS ) Se pa nikakor ne strinjam z tvojim zgornjim postom. Njegov bratec z 2.8 blendo je veliko boljši od njega

Mene je res veliko bolj navdušil tamron, slike so bile zelo svetle, ostre, kontraste ter tudi boh-eh je bil pomojih merilih zelo dober ter boljši od Canovega f4.0

Sem na strani Tamrona, ampak zanima me, kaj menite ostali.

Pregledal sem tudi Sigmo, objektiva sta si dokaj podobna, le da ima Tamron še macro sistem. Kako je kaj v primerjavi z ostrino. Sam sem še zmeraj na strani Tamrona, ker je objektiv novejši in kolikor sem prebral so vanj vložili zelo veliko časa, zato tudi sklepam da je stvar bolj ostra.
thumbsup

Svetle? Svetle so tolk kolker osvetlis, ostra sta oba, bokeh ima pa itak boljsi, ker je kar za eno blendo hitrejsi in je zato bolje razvit.
Sendman
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 19:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slikal sem seveda brez dodatnega osvetevanja. To je bil zame prvi objektiv z 2.8 bleno, ki sem ga kdaj sprobal in res me je prepričal ;-) Tako nekako sem imel v mislih, seveda si pa potem vsak prebere malo drugače, ker nepozna do potankosti ozadja ;-)

Edina mogoče bi se lahko rekli slabost je da je malo počasnejši od Canona
Nazaj na vrh
shark
Član/-ica

Pridružen/-a: May 27, 2004
Odg: 410
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam imam Canon 70-200/2.8 in je preprosto neverjeten. Izredno hiter, tih AF, presenetljivo oster že pri 2.8 pri vseh goriščnicah. Skratka fenomenalen objektiv.
Sem pa imel včasih tudi 70-200/4 pa je tudi zelo vredu. Moti me to da nima držala za stativ, AF je rahlo počasnejši. Ampak kakorkoli gledaš ni 2.8

tamrona sem zadnjič probal in se mi zdi vredu objektiv, spolh za tako ceno. prednost pred Canonom pa je po mojem edino minimalna razdalja fokusa. Vse ostalo pa mi je pri Canonu precej boljše.

Če vprašaš mene, bi vsekakor vzel 2.8.....kateregakoli; Canon, Sigma, Tamron. Nimaš kaj falit.
Nazaj na vrh
Sendman
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Canon 2.8 je izven mojega budgeta. Tako da se bom verjetno odločil za Tamron 2.8 model grin
Nazaj na vrh
Focus
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 26, 2006
Odg: 347

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem pred kratkim prodal EF 70-200 f/4 L USM . Objektiv je izredno oster že od f/4 naprej, skratka odličen objektiv. Razlog prodaje je bil le da pretežno fotografiram krajinske motive na širokem kotu in manj portret za kar je 70-200 f/4 L USM naravnost idealen.

Sedman, če se že odločaš med tistima objektivoma, ki si ju navedel, ti vsekakor priporočam EF 70-200 f/4 IS USM. No vsekakor pa pred nakupom moraš vedeti, za kaj boš pretežno objektiv uporabljal, če je področje tvojega zanimanja šport in torej rabiš hitri AF vzameš svetlobno močan objektiv EF 70-200 f/2.8 L USM (cenovno sta skoraj skupaj) .
Pusti tega Tamrona, je vsaj za dve klasi slabši.

Vedi, da če kje je pri tele zoom objektivih le eno ime - Canon in pika.
Nazaj na vrh
shark
Član/-ica

Pridružen/-a: May 27, 2004
Odg: 410
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tamron NI za dve klasi slabši. To je neumnost. Kar se pa f4 IS tiče, je res baje super, ampak 2.8 ti noben IS ne nadomesti.
Nazaj na vrh
Geo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Julij 2008 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sendman, pusti focusa primiru on je itak Canonov propagandni stroj.

Ce hoces lep bokeh, dobro optiko in ga ne mislis porabljat prevec za sport in ga mislis za uporabljat za splosno fotkanje je to super objektiv. Ce pa hoces slikat zunanji sport, torej na odprtem je pa canon boljs.

In optika ni za dve klasi slabsa, je povsem primerljiva.
Sendman
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 17. Julij 2008 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetnoi se bom odločil za Tamrona. Ker neslikam ravno pogosto hitrih športov. Nekdo mi je 1x omenil, da Canon 2.8 sploh nepaše na canona 400d, je to res?

Mogoče še kaškšen komentar na Sigmo?
Nazaj na vrh
bododo
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 25, 2004
Odg: 209
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 17. Julij 2008 10:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.e-fotografija.si/templates/?a=1601&z=1

Tukaj je moj test tegale objektiva. Optično je res izjemna zadeve, če upoštevaš dejstvo, da je to zoom objektiv. Do sedaj edini zomm, ki sem ga sprobal in mi je vsaj do neke mere podal rezultate, ki so bili podobni fiksnim objektivom tudi pri odprti zaslonki.
Sprobal sem 4 kopije in ni bilo dosti odstopanja pri optični kvaliteti, eden je imel malenkost več CA-ja vendar še vedno zanemarljivo malo.

Je pa caka pri AF-ju, ki je sicer zelo natančen in niti ne tako počasen, vendar pa to vseeno ni Canonov USM in za tiste, ki so navajeni hitro zajemati motive (bolj v smislu street ali pa nepredvidljivih dogotkov, kjer npr. je potrebno zelo na hitro izostriti iz ene skrajnosti v drugo) in uporabljajo samo pro usm objektive, pa zna biti AF malo premalo eksploziven. Vendar tako pač je.

Imel sem tudi 70-200 f4 IS in sedaj imam (prehodno) varjanto brez IS-ja(sicer eno zadnjih serij, ki so baje optično malo prenovljene v smislu coating premazov) in lahko rečem da ni bistvene razlike razen v ceni in IS-ju.

l.p.
Bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Easy__Rider
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 28, 2008
Odg: 3

PrispevekObjavljeno: 20. Julij 2008 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali sta barvno in v ostrini primerljiva? Ima kdo kake primerjave na 100% obeh? Tisti test je zanimiv, samo zanima me še primerjava obeh, kakšne so razlike.
Nazaj na vrh
Geo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 20. Julij 2008 16:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na netu je polno 100% cropov od obeh in oba sta kar se tice ostrine izredna objektiva, sploh ta tamron, ki praticno vse v 70-200 rangu premaga v ostrini.

Tu je nekaj slik polne resulucije narjenih z tamronom.

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=T70200C
tilol
Član/-ica

Pridružen/-a: May 05, 2008
Odg: 9
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: 22. Julij 2008 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BODODO. sem bral tvoj test in me zanima če si slikal s stojalom?? ali iz roke.
Hvala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dunda
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 04, 2006
Odg: 133
Kraj: Vukojebine pri Kamniku

PrispevekObjavljeno: 22. Julij 2008 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Sendman:
Na blogu sem pred časom napisal nekaj o omenjenem Canonu http://kacnje.blogspot.com/search/label/Canon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jj65
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 14, 2006
Odg: 604

PrispevekObjavljeno: 22. Julij 2008 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://cgi.ebay.co.uk/Canon-EF-70-200mm-f-2-8-L-USM-Lens-UK-PowerSeller_W0QQitemZ310068341832QQihZ021QQcategoryZ30070QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Objektivi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu