Slo-Foto.net :: Poglej temo - Kateri objektiv?
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Kateri objektiv?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Immanis
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 26, 2008
Odg: 3

PrispevekObjavljeno: 26. Julij 2008 20:37    Naslov sporočila: Kateri objektiv? Odgovori s citatom

Kateri objektiv naj si kupim: Nikkor 18-200, Sigma 18-200, Tamron 18-250 ali kaj od Tokine? Hvala za odgovore!

Lep dan Robi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Geo
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 05, 2005
Odg: 926
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: 26. Julij 2008 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nikkor
Immanis
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 26, 2008
Odg: 3

PrispevekObjavljeno: 27. Julij 2008 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor!
Nazaj na vrh
sreckoa4
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 09, 2008
Odg: 49

PrispevekObjavljeno: 27. Julij 2008 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikkor brez dvoma !
Nazaj na vrh
mikibjondi
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 21, 2008
Odg: 1
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 21. Avgust 2008 18:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem drugačnega mnenja. Nikkor nikakor.
Tudi sam se odločam med temi, ki jih naštevaš. Na podlagi mnenj in (resda) kratkega preizkusa v trgovini sem ugotovil naslednje: Sigma je po kvaliteti enak Nikkor-ju, cena pa je precej nižja (če greš v Celovec k fotohorst, celo polovična). Resnično ne vidim razloga v prid Nikkor-ju.
Če bi želel resnično kakovosten objektiv, potem tudi Nikkor ni pravi, saj imajo tej objektivi velik razpon in so kompromis.
Če bi želel en objektiv za vse, če ti je pomembno, da je lahek in majhen, potem je zmagovalec celo Tamron, ker ni precej slabši, je pa najcenejši.
Bi pa resnično želel mnenje še koga, ki take objektive uporablja/ jih je uporabljal.
Nazaj na vrh
Geo
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 05, 2005
Odg: 926
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: 21. Avgust 2008 18:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj Nikkorja? Ker hitreje fokusira, pri 200mm je f/5.6 in ne f/6.3, VR deluje boljse kot OS (baje-nisem stestiral), ne bo se ti lušcil kot Sigma in rabljenega lahko za vec prodaš...
Krispi
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 05, 2008
Odg: 17

PrispevekObjavljeno: 21. Avgust 2008 19:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikkor je sigurno najbolše deluje od zgornjih treh, vsaj po vseh testih in forumih ga hvalijo ( sam ga še nisem preizkusil ).
Tamrona sem preizkusil in počasi fokusira .. občutek v roki je plastik fantastik,
in seveda nima stabilizacije.
Sigmo pa sem kupil v Avstriji in sem s performansami 100% zadovoljen.
HSM in OS delujeta odlično, samo včasih autofokus malo lovi.

Tako da če greš na vrednost / cena zmaga Sigma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Klemen3314
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 09, 2008
Odg: 24

PrispevekObjavljeno: 21. Avgust 2008 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravnokar imam na posojo sigmo 18-200; olupljena ko banana... groza je pogledat tak objektiv =(, čeprav drugače ni slab!
Nazaj na vrh
andyz
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 14, 2004
Odg: 269
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 22. Avgust 2008 07:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam Sigmo 18-200 DC OS.
Sicer ga manj uporabljam (le takrat, ko resnično ne morem vlačiti nahrbtnika s sabo), je zadovoljiv. Ostrina v celotnem območju še kar dobra, posebej priročen za makro posnetke (ni pravi makro ampak omogoča kar solidne povečave). Je pa pomembno, da kupiš to sigmo, saj zaradi nižje svetlobne jakosti stabilizator prav pride.
jj65
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 14, 2006
Odg: 665

PrispevekObjavljeno: 22. Avgust 2008 18:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam nikkor-ja in ga kar prilično uporabljam. Zanj sem se odločil, ker je definitivno boljši od konkurence. Reverzibilni inženiring je pač samo toliko dober kot je in tu se ne da veliko pomagat.
Ali je sploh in oh top kvaliteta? Ne ni! Boljša sta 17-55/2.8 in 70-2002.8vr, ampak sta tudi dražja in to kar nekaj več. Ostrenje je počasnejše od obeh. Je pa boljši od 70-210 (to je ta ta star in sploh in oh včasih-blur ima kromatsko aberacijo!).
Kakor koli 18-200vr ni čisto za vse situacije, je pa dober kompromis za popotniško, hribovsko/alpinistično fotografijo. Obnese se tudi za družinsko fotkanje, ko nimaš volje menjavat steklo. E to so moje izkušnje.
Lep večer j
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu