Objavljeno: 30. Avgust 2008 14:16 Naslov sporočila:
Nikoli ne uporabljam on/off stikala. Imam naštimano da se ugasne po 2h minutah neuporabe. Tako naštimam vse, tudi tiste ki si jih sposodim. Ko želim spet fotkati, le do polovice pritisnem sprožilec. Redka izjema je, ko menjam lense in pred tem fotič ni bil 2 minuti neaktiven. Takrat pač ugasnem in spet prižgem.
No saj, kot sem napisal, vedno gre vse lahko v obe smeri. Pri obeh lahko s koleščki ja, samo da ima le Canon kolešček na zadnji strani in je bolj praktično za držanje in spreminjanje, med tem ko buljiš v ekranček. Kar je še pomebneje, Canonov kolešček lahko kontinuirano vrtiš (pri pregledu fotk prie to najbolj do izraza, ko moraš kdaj pregledati 100 fotk na hitro recimo, oz med 100 fotklami najti pravo), pri Nikonu je pač kot da bi navijal film na trotlu (obrni, prestavi prst na začetel, obrni...). Meni je nekako tako kot razlika med ipodom in ne-ipodom. Tisti kolešček, ki deluje enako kot na Canon fotičih mi je pač zakon (no tam ni dejansko kolešček, le krog občutljiv na dotik, ki se obnaša kot kolešček). _________________
Objavljeno: 30. Avgust 2008 14:54 Naslov sporočila:
Prav ... se strinjam s tabo; Canonov sistem je bistveno bolj priročen in občasno se tud men pri D3 zazdi, da mam v roki en trotl aparat. Pač, za delat z njim je res neroden; na trenutke sploh ne vem, kaj in kako naj pritisnem, da bo stvar vendarle špilala kot je treba.
In potem svizec zavije čokolado.
Saj jaz razumem, da vsakomur ustreza svoje, ne razumem pa tega, kako nakateri ne sprejmete različnosti - ja, Nikon ima bicikl, a pravi je samo tisti na Canonu; ja, tako Nikon kot Canon imata premajhne knofe, a tisti na Nikonu so za delat v rokavicah premajhni, tisti na Canonu so pa ravno še pravšnji; ja, Nikon se prižiga in ugaša res bolj praktično, a Canonov se sploh niti ne prižiga, niti ne ugaša; ja, tako Nikon kot Canon imata črne aparate, a le Canoni so zares črne barve, Nikon pa mal na sivo vlečejo ...
Še posebej v užitek mi je blo brat pred časom debate o tem, kako je 51 točk za AF na D3/D300/D700 enostavno preveč, dokler jih je mel Canon 47 je blo pa vse v redu; jih je blo ravno prav.
Noob, ti bi si obvezno moral omislit kakega izmed BMW-jev, Mercedesov ali Audijev, da bi se lahko registriral še na kakem avtomobilističnem forumu in še tam do onemoglosti hvalil svojo izbiro in kritiziral vse drugo.
Medtem bi pa drugi gladko prevažal pičke v svojih golfih in cliotih. _________________ Dnevno sveža fotografija iz življenja mesta Logatec: http://logatec.blogspot.com/
Objavljeno: 30. Avgust 2008 15:21 Naslov sporočila:
Noob je napisal/a:
Meni recimo Nikon nikoli ni odgovarjal (ja 3/4 leta sem ga vsakodnevno uporabljal, D200 in D2Xs), recimo poglej D3, mene blazno moti 1001 gumb, kolešček itd.
Objavljeno: 30. Avgust 2008 15:45 Naslov sporočila:
Res ne vem kolikokrat bom moral še naletet na take odgovore (ubistvu ne leti nate blur), preden se bom že enkrat nehal vmešavati v te Canon vs Nikon debate . Sploh nima veze kaj napišeš in kolikokrat poudariš, da ti tako gledaš na to, medtem ko ima vsak drug pravico gledati na to drugače in da se da vedno nasproti strani očitati enako. Ali kaj drugega.
Ahh, I'm out. Ne izgubljajte energije v dokazovanju moje zmotnosti, Ker gre v prazno . V izogib temu, sem tudi zbirsal en odstavek. Ker vem da ne bo konca sicer. Pa čeprav me ego muči in žge...Če sem se zdaj pol leta uspešno izogibal tem bockanjem, se lahko zdaj vsaj leto . Se vidi da smo v času pričakovanja Photokine. Obnašamo se pa skoraj tako slabo kot se politiki zdaj v času volitev. Ampak, tam bodo zmagovalci vsaj 4 leta pošteno kradli. Mi bomo pa še vedno plačevali bolj ali manj polne cene za svojo foto opremo.
P.S. Sam sem v zadnjem času (od predstavitve D3) ogromnokrat pohvalil Nikon (predvsem na vriskaču). Celo v tej temi sem ga. Žal nekateri, vidijo le tisto, kar je uperjeno proti njihovem taboru. In jasno, sami NIKOLI ne izrečejo nič dobrega o nasprotnem taboru. _________________
Objavljeno: 30. Avgust 2008 19:28 Naslov sporočila:
Noob, saj ni treba zdaj tega zreduirat na banalnost taborov, za to res ni potrebe. Pa tudi dejansko ne gre za to. Jaz ne "branim svoje znamke", jaz pospravljam tvoje neumnosti.
Če napišeš, da ne veš zakaj ima D3 na ohišju toliko (preveč) gumbov, obenem jih ima pa glih tolk kot 1D MkIII, te pač popravim. Pol napišeš, da ne veš, kako en pro sploh tak gumb na D3 pritisne v rokavicah, dejansko so pa gumbi večji od tistih na 1D MkIII aparatu - in tu te pač spet popravim. Pol jamraš čez smerne tipke, čeprav se da vse to v meniju nastavit na kolešček ...
Če je to ta zmotnost, ki ti jo je zaman dokazovat, prav, po želji. Sem ti že napisal v prejšnjem postu, v čem je tvoj problem; da ne zmoreš sprejet različnosti; kar je drugače, je predpotopno in nerodno?
In nima veze, koklikokrat si "pohvalil" Nikon; hvali kogar hočeš. Tud jaz nisem pisal "slabih" stvari o Canonu - mam o njihovem sistemu polno dobrega za povedat. Jaz sem samo tebe popravljal.
Prav ta tvoj stavek, da pogosto hvališ "nasproten tabor", drugi pa tega NIKOLI ne počno, veliko pove o tem, kako na te stvari gledaš ti. Ne jaz ali kdorkoli drug.
Najprej nastavi ogledalo sebi, pol ga kaži meni.
Vsakega aparata se učimo dokler ga mamo. Na D200 sem po dveh letih uporabe še vedno lahko našel stvar, funkcijo, nastavitev, ki je prej nisem niti poznal, kaj šele uporabljal. Na D3 je tega še več. Fotoaparati so danes prekompleksne naprave, da bi jih dvakrat prijeli v roke in iz tega delal zaključke; bodisi všečne ali ne.
Zato mislim, da mi res ne gre zamerit, če se odzovem na stavek v katerem zapišeš, kako predpotopne da so smerne tipke, pa niti ne veš, kakšne vse naloge in na kakšen način lahko te tipke opravljajo. Z D3 sem naredil že 40.000 posnetkov, ga dobro poznam in mi res ni treba kasirat bedastih kvazi poznavalščin s strani tebe, ki o tem aparatu nimaš pojma. Jaz pa tebi ne solim pameti o 30D in sva zmenjena.
Pa sprejmem vsako relevantno kritiko o D3, sem na na tem aparatu našel kup stvari, ki mi ne ustrezajo al pa se mi zdijo trapaste. A te kritike izhajajo iz zaključkov, narejenih na osnovi uporabe aparata, ne iz drkanja po internetu.
Tako da ko boš mel o tem aparatu kako pametno kritiko, kar, bova kakšno rekla na to temo, traparij se pa vzdrži.
Fair enough? _________________ Dnevno sveža fotografija iz življenja mesta Logatec: http://logatec.blogspot.com/
Objavljeno: 31. Avgust 2008 00:39 Naslov sporočila:
* 21.1 M-pixel Full Frame
* DIGIC IV
* ISO 100-6400 (extension: 50 ISO & 12800 ISO)
* 5 fps
* 3.2″ High Resolution Screen (LCD)
* 19-point AF
* HDMI Out
* Liveview
* HD Movie Mode
* Viewfinder: 100% Coverage
* Full weather sealing
* EF Lenses only
huda zadeva pravš _________________ GOZILLA
Pridružen/-a: Feb 09, 2004 Odg: 403 Kraj: Malo tu malo tam
Objavljeno: 31. Avgust 2008 15:05 Naslov sporočila:
GoZilla je napisal/a:
a je blo že kj govora kdaj nj bi bla nova 5d !? al pa vsaj govorice
Kaj pa kaksen nov 1d? Ravno bi moral kupiti se enega, pa me resno zanima ce so ze kaksne govorice (cisto zares in brez zajebancije). 1dmk3 ne kupim niti ce mi ga dajo za 50%, 1dmk2(n) jih pa nekako ni vec za dobiti. _________________ PhotoSI | Zadnji dogodki | Blog | Sportsshooter portfolio
Objavljeno: 31. Avgust 2008 15:07 Naslov sporočila:
Tudi mene malo čudi da je bil 50D najavljen tako pred 5D2, kot 1D3. Prvi je že 3 leta star in ima hudo konkurenco v D700, za probleme drugega se pa itak ve.
Sam nisem slišal nobenih konkretnih govoric o novem 1D, pa redno spremljam zadeve. _________________
Objavljeno: 31. Avgust 2008 15:58 Naslov sporočila:
ogabe je napisal/a:
1dmk3 ne kupim niti ce mi ga dajo za 50%, 1dmk2(n) jih pa nekako ni vec za dobiti.
1D Mk2n je najbrž najbolj iskan rabljen pro aparat ever; v zadnjih mesecih so mi vsaj trije zatrdili, da ga vzamejo takoj, če le dobijo šanso. Mislim, da bo šel tale aparat v zgodovino kot eden najboljših Canonovih reporterskih mlinčkov. Res, na trenutke je prav neverjetno, koliko dobrega se da slišat o tem aparatu. _________________ Dnevno sveža fotografija iz življenja mesta Logatec: http://logatec.blogspot.com/
Objavljeno: 31. Avgust 2008 20:51 Naslov sporočila:
fotokaj: sm lih enga na ebayu vidu učer, sam ni zgledal lih perfektno ... pomoje je od kšnga paparacota k je mogu velik bežat pa je dostkrat padu
ja za 5D2 kukr sm zasledu špekulacije na netu so govorl d bo cena bodya okol 2.5k€ .... sam spet ... komu verjet ... bomo vidl kakšne bojo dejanske specifikacije in cena šele pol k pride vn .... can't wait ....) _________________ GOZILLA
Pridružen/-a: Mar 04, 2003 Odg: 7332 Kraj: črnomelj, slovenia
Objavljeno: 31. Avgust 2008 23:52 Naslov sporočila:
ogabe je napisal/a:
GoZilla je napisal/a:
a je blo že kj govora kdaj nj bi bla nova 5d !? al pa vsaj govorice
Kaj pa kaksen nov 1d? Ravno bi moral kupiti se enega, pa me resno zanima ce so ze kaksne govorice (cisto zares in brez zajebancije). 1dmk3 ne kupim niti ce mi ga dajo za 50%, 1dmk2(n) jih pa nekako ni vec za dobiti.
mislim, da bood tudi enke (ali pa vsaj en model) malo pomladili, tako da bo nabor semipro in pro razreda popoln, se pravi:
50d
5dII (6,7d, 3d)
1d(s)
vse z novim digic 4, seveda, izboljšanim af-jem (najbolj pri 5dII, pri 50d je po starem, vendar ima af kalibracijo), hdmi, video itd..
še kakšne dva, tri tedne, pa bo več jasno. (če ne bo spet kakšen leak kje).
pa malce pretiravate s tem mark3 af problemi, še nobene resnega testa nisem videl, ki bi dokazal, da je res tak polom, kot se hoče pokazat po forumih. tudi rob gibralth ni glih nevtralen, se je pokazalo.. _________________ http://blog.slo-foto.net/izotov/
Pridružen/-a: Oct 04, 2005 Odg: 477 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 01. September 2008 06:23 Naslov sporočila:
Tipično...človek napiše nekaj slabega o kameri iz sistema, ki ga sicer dolga leta uporablja in celo reklamira na netu in ga nato hitro proglasijo za pristranskega. Po tujih forumih pa celo zaslediš nebuloze, da je itak plačan od Nikona. Človek je zadevo v bistvu sprožil in reakcija Canona je bila najprej nekaj mesečno zanikanje problemov z AF.
Na koncu je bila MkIII v tem času deležna zanikanja problemov, pa potem (3) treh AF firmwarov in hardverskemu posegu na AFsistemu .... in tega si niso zmislili na forumih, to so delali pri proizvajalcu. Zakaj že? Ker AF dela tako kot bi moral že od začetka? Če kdo pošteno pretirava s tem, potem je tle ta prvi Canon. Eni bi rabili očitno rabili 10 firmwarov in kamero najmanj 3x na sevis,pa bi še pisali, da niso videli nobenega resnega testa na netu!?
Pridružen/-a: Feb 09, 2004 Odg: 403 Kraj: Malo tu malo tam
Objavljeno: 01. September 2008 07:28 Naslov sporočila:
Izo na zalost ne pretiravam. Kaksni so testi po internetu me po pravici povedano ne zanima, ceprav je Galbraith dokaj dobra referenca in za povrhu vsega oseba, ki bi ji jaz osebno krepko bolj zaupal kot nekemu kvazi testerju. Ce nic drugega je v fotoreporterskem businessu ze kaksnih 30 let, tako da izkusnjo ali dve le ima.
Drugace pa me bolj kot razni kvazi testi na Dpreview, Slo-foto ali e-foto zanima tisto, kar vidim sam in kar zvem od ljudi, za katere vem kaj in kako delajo, ter koliko izkusenj imajo. In ce mi prijatelj, ki je potestiral vseh 40 aparatov, katere so dobili v agencijo rece, da se da pripraviti cisto vsakega do tega da serje (pri 1dmk2 se to ni naredilo niti enemu), potem najbrz nekaj bo.
Kot sem rekel, mk3 pa naj bo z ne vem kaksno piko, ne dela tako kot bi moral. Je pa res, da je zelo odvisno od tega kaj in kako delas. Ampak sam imam pac "smolo", da tisto za kar ga rabim jaz in nacin na katerega delam jaz, "sprovocira" af da ne dela tako kot bi moral. In ja, to sem videl sam (na vec kot enem), tako da nisem zgolj nekje prebral. _________________ PhotoSI | Zadnji dogodki | Blog | Sportsshooter portfolio
Objavljeno: 01. September 2008 16:43 Naslov sporočila:
ogabe je napisal/a:
In ja, to sem videl sam (na vec kot enem), tako da nisem zgolj nekje prebral.
V to ne dvomi nobeden od tistih, ki se s fotografijo preživljamo al pa se s temi aparati kako drugače dnevno srečujejo.
Dvomijo in ne verjamejo le tisti, ki s temi aparati ne delajo. Prvenstveno razlog za odpor mnogih do 1D Mk3 ni slabo delujoč AF, ker roko na srce, v veliki, veliki večini ta AF svoje delo opravlja izjemno. Gre za to, da marsikdo ni pripravljen dat keša za aparat, v katerega ni možno 100% zaupat. Odločilen je trenutek, ko izveš da boš fotografiral ultra pomembno košarkarsko, nogometno ... tekmo, teb pa v glavi nardi kliker in se vprašaš "kaj pa če..." No, največkrat je v igri prevelika odgovornost, da bi si dovolil tak dvom.
Zato je 1D Mk2, predvsem pa 1D Mk2n, tako spoštovan aparat; nikoli ni blo razlogov za dvom v karkoli; the damn thing just did it's job. _________________ Dnevno sveža fotografija iz življenja mesta Logatec: http://logatec.blogspot.com/
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran Prejšnja1, 2, 3, 4Naslednja
Stran 3 od 4
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu