Slo-Foto.net :: Poglej temo - Objektiv za slikanje športa
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Objektiv za slikanje športa
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Objektivi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gapy
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 25, 2008
Odg: 6

PrispevekObjavljeno: 25. Avgust 2008 19:11    Naslov sporočila: Objektiv za slikanje športa Odgovori s citatom

sem bol laik na področju dslr fotografije
Nabavil sem si dslr fotoaparat predvsem iz razloga da lahko hitro in jasno ujamem premikajoče stvari.
Rabil bi objektiv predvsem za slikanje omenjenih stvari in pa občasno tudi kaj statičnega, in pa za popotniško fotografiranje.

Imam canona 350d z kit objektivom 18-55
Danes se mi ravno zgodilo da sem bil v gozdu in sem hotel fotografirat srne, ja itaq da se jim ne uspeš tako približat da bi jih s tem objektivom dobro ujel.

Gledal sem nekaj takega:

Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM
Canon EF 70-200 F/4 L USM

Sigma 18-200mm f/3,5-6,3 DC OS, Canon

Al pa kaj podobnega v tem cenovnem rangu

Prosim za nasvete

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cedo
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 17, 2008
Odg: 73

PrispevekObjavljeno: 25. Avgust 2008 20:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da boš lahko hitro in jasno ujel premikajoče stvari, kot praviš, potrebuješ predvsem vajo, vajo in še enkrat vajo. Digitalna fotografija ti to omogoča brez dodatnih stroškov. Izberi med prvima dvema objektivoma, ki si ju naštel, saj imata hitrejši AF.

Lp
Nazaj na vrh
Geo
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 05, 2005
Odg: 926
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: 25. Avgust 2008 23:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolj konkretno opisi kaj bi rad ujel, kar se premika...

Drigace pa ja, definitivno enega od prvih dveh.
gapy
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 25. Avgust 2008 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pse večinoma.

No sedaj sem na forumu zasledil še en oglas
in sicer canona 70-200 L 2.8

In pa seveda zanima me kak je z rabljenimi objektivi, na kaj treba bit pozoren. Majo kako življensko dobo, ali pač dokler jih kdo ne uniči?
Nazaj na vrh
Geo
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 05, 2005
Odg: 926
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: 26. Avgust 2008 00:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mah zivljenska doba je dolga, sploh teh profi variant. Pazit pa je treba na to da je lep, neposkodovan, da so lece lepe in pa da vredu ostri, da nima front ali pa back focusa (po domace da ne greši pri fokusiranju).

Drugace se pa splaca kupit rabljenega, ce je vredu ohranjen.
andyz
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 14, 2004
Odg: 269
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 26. Avgust 2008 06:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta zadnji, ki ga omenjaš, je za razred boljši od vseh ostalih. Svetlobna jakost 2.8 je pomembna pri športni fotografiji. Moraš pa vedeti, da je tudi dvakrat težji in večji, tako da ni ravno prijeten za nosit naokoli.
gapy
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 26. Avgust 2008 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekako sem se odločil za sigmo 2.8 in sicer zaradi cene cca. 300€ cenejša od canona 2.8

Mogoče ve kdo v čem je prednost IF in če se splača dat 50€ več za to
Odločam se namreč med modeloma
Sigma Objektiv AF 70-200mm 2.8 EX DG Makro HSM II za cca 620€
in
Sigma EX 70-200mm 2.8 DG APO HSM IF Makro Canon za cca. 680€

Pa zanima me še če ma kdo kakšne izkušnje z naročanjem iz tujine, in kako je z garancijo (namreč nekje na netu sem bral da bi se naj včasih v novih že pojavil problem in je potrebno zamenjat objektiv)
Nazaj na vrh
cedo
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 17, 2008
Odg: 73

PrispevekObjavljeno: 26. Avgust 2008 15:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se si pa hitro premislil. Sicer odločitev ni slaba, vedi pa da 300 eur pri canonu ne vržeš stran (boljša mehanika, 100% kompatibilnost tudi vnaprej, večja vrednost in lažja prodaja rabljenega).

IF pomeni internal AF. Z drugimi besedamI: prednja leča se med fokusiranjem ne vrti in objektiv se ne podaljšuje/skrajšuje med ostrenjem. Pomembno pri uporabi polarizacijskih filtrov.

Lp
Nazaj na vrh
Ernesto
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 13, 2007
Odg: 34

PrispevekObjavljeno: 28. Avgust 2008 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem lastnik 70-200 F/4 L in je odličen. Za tak denar je pač najboljši.

Sigme sam ne bi vzel že zaradi počasnejšega ostrenja.

LP
zkuralt
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 14, 2008
Odg: 5
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04. September 2008 19:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

da ne bom odpiral nove teme. kakšen objektiv bi bil vredu za slikanje športa, občasno tudi v dvorani.

Canon EF 70-200mm f/4.0 L USM se mi zdi cenovno kar ugoden, sam blenda me skrbi v dvorani. ma kdo kakšne izkušnje s tem?

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jukk
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 28, 2008
Odg: 30

PrispevekObjavljeno: 04. September 2008 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jah bi ti kdaj pa kdaj znala bit problem, drugače pa ti predlagam še isto cenovno sigmo 50-150 2.8, če ti ni prekratka... drugače pa v dvorani višji iso pa gre
Nazaj na vrh
heroj
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 12, 2004
Odg: 71

PrispevekObjavljeno: 04. September 2008 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zkuralt, povej kaj fotkaš v dvorani, kater body imaš ... se bo dalo lažje svetovati.

LP
Nazaj na vrh
zkuralt
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 14, 2008
Odg: 5
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 04. September 2008 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

imam 450d,fotkov bom pa škl, torej košarko, odbojko, pa nevem kaj vse še pade sm not smile mam 17-85 f/4 in v slabih svetlobnih pogojih mal zmrzne...
ali je za take namene priporočljivo imeti fleš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
GoZilla
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 05, 2007
Odg: 84
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 08:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

splača se met en objektiv z mal večjo zaslonko
partyzan10
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 14, 2007
Odg: 44

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 08:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz se tudi ogločam za nakup objektiva 70-200. Razmišljam o Canonu 70-200 4L USM. A mi bo dovolj zaslonka 4, ker ga nameravam uporabljati nasplošno v športu (hokej,košarka,nogomet...) in koncentih. Ali bi bilo bolj, da bi vzel Sigmo ali Tamron ker imata zaslonko 2,8? Trenutno imam canon 350d nameravam pa ga v roku parih mesecev zamenjati z 30d ali 40d.

Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jj65
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 14, 2006
Odg: 665

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za hokej je to premalo. No premalo, pride prav 2.8 pa še kaj zraven. Samo za hokey ne potrebuješ IS/OS/VC/VR. Košarko, svoj čas, nisem delal z 70-200/2.8! Za nogomet pa Archia zasliši. Lp j
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mauss
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 12, 2005
Odg: 205
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne glede na to, ker dvoranski šport slikaš, ne moreš brez f2.8. isto s koncerti.
ja, da se improvizirat tut s kit objektivom, samo vrjemi, to ni to.
za šport ima Tamron prepočasno ostrenje. Sigma, še boljše Canon f2.8.
partyzan10
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa če bi dal na večji iso 400 al pa 800?
Nazaj na vrh
jj65
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 14, 2006
Odg: 665

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 13:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če mi ne verjameš na besedo (kar mi ne), nas pridi slikat v ponedeljek zvečer, pa boš videl kaj je to jeba in fuck (v fotografskem smislu)! Pa smo počasnejši od onih v Ebel in NHL!!!
Lp j

šs
prinesi čelado (ziher je ziher)
Nazaj na vrh
partyzan10
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjamem samo vprašam. biggrin

Kako pa na koncertih? Je tud premal zaslonka 4?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Objektivi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu