Slo-Foto.net :: Poglej temo - Canon A1
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Canon A1

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Klasični fotoaparati
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Marvak
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 02, 2008
Odg: 2

PrispevekObjavljeno: 02. Oktober 2008 22:24    Naslov sporočila: Canon A1 Odgovori s citatom

Že neki časa si nameravam kupt en DSLR fotoaparat in sm se učeri neki z dedijem pogovarju in je ugotovu da ma on SLR Canona A1 z pouno enih objektivov od 80-200, pa 50 vem da se biu, pa motorja dva, uglavnem mudel si takrt nabavu use pač kar je blo.

Zdej me pa zanima kok je tale A1 kej vredu zadeva.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
evangelj
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 12, 2007
Odg: 10
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02. Oktober 2008 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Caki, ti zdej hoces DSLR al SLR?
Ker kakor si rekel, a1 je slr, kar pomeni da je na film.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Bortan
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 27, 2008
Odg: 21
Kraj: koroško-štajerska

PrispevekObjavljeno: 02. Oktober 2008 22:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Canon A1 je legenda med analognimi aparati! Canon je z njim 1978 leta naredil revolucijo, ko je vpeljal elektroniko s 5 avtomatskimi programi! Takrat se je tudi pojavil izraz EOS (elektro-optični sistem). Bil je zelo drag, dražji je bil le še Canon F1 - profesionalni aparat z največjo množico dodatne opreme. Jaz sem ga imel skoraj 20 let in še danes vse deluje. Problem je pri uporabi objektivov na novejših Canonih, ker je A1 imel objeektive s FD bajonetom, danes so pa EF (avtomatski fokus itd) in se FD da uporabljati le, če si kupiš FD/EF adapter (cca 40€, seveda brez avtomatskega fokusa. Če imaš kak res zelo dober FD objektiv (n. pr. kak dober tele), se da še vedno uporabljati...in lahko stane še vedno preko 1000€.
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7332
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 02. Oktober 2008 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no, original fd-ef adapter bo najbrž več kot 40€.
sem imel a1 tudi sam nekaj časa in je fajn zadeva, ni kaj. je pa res fd roba danes malce bolj nerodna zadeva. na fd bajopntu lahko pravtako uporabljaš m42 optiko, prek adapterja seveda (ki sem ga tudi pravtako imel in se je zelo fajn obneslo).
upam, da uč kaj fotka z nim, hehe..
Marvak
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 02, 2008
Odg: 2

PrispevekObjavljeno: 02. Oktober 2008 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evangelj je napisal/a:
Caki, ti zdej hoces DSLR al SLR?
Ker kakor si rekel, a1 je slr, kar pomeni da je na film.

V namenu sem imel kupit in uporabljat DSLR, ampak ker se mi je nepričakovano ponudila možnost sem pač pomislu da bi mogoče kr iz tele A1ke pobrisal prah pa se lotu zadev smile
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7332
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 02. Oktober 2008 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa si kdaj imel opravka z filmom? ker če ne, je mogoče boljš direkt na digital zaštartat, kr film rabi cajt.. grin
Laufer
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 07, 2007
Odg: 25

PrispevekObjavljeno: 03. Oktober 2008 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tut jest mam A1 in slikam na dia. Projektor dobiš tut že zelo dobr za zalo male denarje.
Zelo kvalitetni Canon FD objektivi so relativno poceni. Dobiš jih na eBayu kolkr češ. Od 17mm do 300/2.8 ...
Gor paše flesh speedlite 199A, ki je tut zlo dobr in močan.
Poškloci eno rolo diasov, pa si sposod projektor in si oglej rezultate. Mogoče te pa premami, tko kot je mene.

info: http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/canon/fdresources/SLRs/a1/manual/htm/index.htm

LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Klasični fotoaparati Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu