Objavljeno: 09. Oktober 2008 12:17 Naslov sporočila: Koncerti
Zivjo, sem nova tu Na iskalniku sem iskala temo, a nisem nasla taksne.
Mene predvsem zanima mnenje Vas, ki se bolj spoznate na to, zato sem se tudi registrirala tukaj.
Torej, fotografiranje koncertov.
Ker sem cista zacetnica, se mi ne smejati na morebitnem neznanju. [-o< :lol:
Ali je zelo odvisno, kaksen fotoaparat imas, ozi. (kaj predvsem) mi priporocate, ko kupujem nov fotoparat za koncerte ? Koncerti so ponavadi v zaprtih prostorih, luc je le osredotocena na oder, kar je za moj Canon A530 bil prevelik zalogaj ko sem sla na enega izmed koncertov, in so nastale taksne slike: (pa ceprav sem stala le na razdalji 2,3m od odra) :
brez bliskavice je izgledalo tako :
http://shrani.si/f/2d/5R/1BYN7iQO/1/img5747.jpg
in z bliskavico tako :
http://shrani.si/f/2Q/5r/3caTfEGI/1/img5766.jpg
Pri drugi mi je ze bolj jasno, da je bila dodatno izostrena v programu, toda z kaksnim fotoaparatom, torej - na kaj moram biti pozorna pri fotoaparatih, da dosezem taksno svetlost in cistost fotografije, kot jo je on ?
Za zdaj imam sele prej omenjeni Canon, ki je seveda "navadni digitalc". Rada pa bi kupila kaj vecjega, za koncerte, ker vidim da jim navadni digitalec ni kos...
Malo nejasno sem napisala celotno sporocilo, upam da boste razbrali poanto. #-o :lol:
Objavljeno: 09. Oktober 2008 12:26 Naslov sporočila:
najprej kaksno knjigo o fotografiji v roke, da bos sploh razumela kako svetloba pada na senzor, kaj je pomembno, kaj sploh kaksne nastavitve pomenjo,...
pol pa tehten premislek a mas dost dnarja, da jo bos vlagala v opremo, pol pa kle kaksno temo preberes kaj se trenutno najbl splaca kupt,...
pa bo slo
Objavljeno: 09. Oktober 2008 12:30 Naslov sporočila:
Kar se tice knjig, jih bom poskusila najti, hvala.
Kar pa financij, seved vsak gleda da pride cim ceneje skozi, ampak sem pripravljena odsteti tudi vec denarja, da le dobim kaksen kvaliteten fotoaparat in opremo z katero bi lahko posnela malo boljse fotografije.
Pridružen/-a: Mar 04, 2003 Odg: 7332 Kraj: črnomelj, slovenia
Objavljeno: 09. Oktober 2008 13:23 Naslov sporočila:
luc, dolgi linki, spet bo nekdo hud
čeprav res kr moteče zgleda v ff, ie raztegne vse skupaj, kar pa tudi ni ravno uporabno.. _________________ http://blog.slo-foto.net/izotov/
Pridružen/-a: Feb 09, 2004 Odg: 403 Kraj: Malo tu malo tam
Objavljeno: 09. Oktober 2008 15:09 Naslov sporočila:
Nisem ravno veliko falil. Kar se mene osebno tice grem na koncert zato da uzivam. Ja vem, lahko bi vzel akreditacijo, sel tja s fotoaparatom in prisparal par eurov. Ampak do sedaj nisem se nikoli nesel s seboj fotoaparata, prav tako pa ne vlecem panicno ven telefona, da bi slikal s telefonom, ampak uzivam na koncertu.
Po drugi strani pa na dopust (pac ne hodim na morje), vedno vzamem polovico moje opreme... pa ceprav bi lahko kupil sliko tistih krajev. Ampak osebno mi je kljub vsem fotkam narejenimi do sedaj se vedno v veselje narediti lastno sliko v recimo Grand Canyonu. Pa glede na vreme, datum, cas ki ga imam na razpolago itd. je vcasih slabsa kot tista, za katero je nekdo prezivel dva meseca tam in cakal pravo vreme, jaz pa bi ravno to lahko kupil za nekaj $. Ampak mi je moja kljub vsemu krepko ljubsa kot kupljena.
Ljudje smo pac razlicni. Tako, da ce imas ti fotoaparat zgolj za slikanje zene ali otrok, ni receno, da drugi ne uzivajo ko skljocnejo sliko na koncertu. Jaz se vedno mislim, da vecina prisotnih fotografira zaradi uzitka in ne zgolj zaradi obvezne dokumentacije nekega dopusta.
Objavljeno: 09. Oktober 2008 15:22 Naslov sporočila:
@Lucifix - Sama se ne bi spomnila da najdem te nasvete na googlu, najlepsa hvala, tvoj odgovor mi je res pomagal.
@togrizek - Ce ne bi zelela fotografirati, se ne bi prikljucila na fotografski forum in poskusala izvedeti cimvec o tem, ane ?
Seveda zelim. Ze zaradi tega, da sama ustvarjam na nekem podrocju, torej da razsirim svoja obzorja in enostavno zelim imeti te fotografije, ker jih potem posredujem sami pevki in njenim fanom naprej. Ce ze dobim akreditacije, zakaj je le ne bi izkoristila ? Pac pofotkam prve tri pesmi, potem pa tako ali tako uzivam se naprej 2 uri v koncertu. Ponavadi je tudi tako, da pac dovolijo fotkanje iz vip arene le prvih nekaj pesmi..
Malo sarkasticno zveni sporocilo, a ni bilo tako misljeno, pac zelela sem se nauciti cimlepse fotografirati in vedno sem razmisljala kako uspe tem fotografom privleci tako dobro osvetlitev, tako da sem enostavno Vas vse vprasala.
Kot ogabe, pa imam tudi sama rajsi moje "umetnine"(pa kakorkoli izgledajo ), kot pa da kupujem tuje.. Saj jih spostujem in cenim, ampak mislim da ima skoraj vsak raje lasten izdelek.
Objavljeno: 09. Oktober 2008 15:25 Naslov sporočila:
ogabe je napisal/a:
Aha si malo popravil... no nic zato
Ja. Je krajše in slajše
Sicer pa, dober tale tvoj odgovor. Ni daleč od moje poante. Skratka DYA, če rada fotkaš koncerte "Go ahead", če pa samo rabiš dobre fotke koncertov, ti bo pa marsikateri slovenski fotograf hvaležen, ker znaš ceniti njegovo delo in ker je s tem nekaj zaslužil.
Ni važna samo oprema, ampak predvsem znanje in pa seveda talent Tale Pigac pa se mi zdi, da ima Canon EOS 1Ds Mark II in nekaj L lečovja, skratka zelo drag špas.
Objavljeno: 09. Oktober 2008 15:32 Naslov sporočila:
DYA je napisal/a:
Kot ogabe, pa imam tudi sama rajsi moje "umetnine"(pa kakorkoli izgledajo ), kot pa da kupujem tuje.. Saj jih spostujem in cenim, ampak mislim da ima skoraj vsak raje lasten izdelek.
Zato pa je 95% slovenskih umetnikov (fotografi, slikarji, kiparji, ...) na socialnih pomočeh No, saj v bistvu jih tako mi vsi davkoplačevalci posredno plačujemo, a ne.
Pa spet nismo prodali nič slovenske umetnosti, damn
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu