| lukas123 je napisal/a: |
ja ja to že sej tak laik pa že spet nism, večinoma slikam raw+jpg tko da nardim tistih 30% potlej še v photoshopu, aparat pa itaq uporabljam vse na manual nobene avtomatike, samo to hočem povedat da sm bil kar se slike pri višjih iso tiče veliko bolj zadovoljen z pentaxom k200d, ampak to me sploh nebi motilo ko pa pravijo da d90 prekaša clo d300 in da ima pri iso 1600 šuma tko mal da ga sploh nej ne bi opazil, da o barvnem šumu ne govorimo ga ma ogromn, sej je res da se da vse to odpravt v PS-ju, sam da recmo nek v enem temnejšem prostoru narediš 500 fotk in da moraš vse v raw snemat sej rabš 20Gb kartico, zdj ne vem, če gledaš na dpreview.com pri d90 o barvnem šumu ni nobenih sledi tko da ne vem al mam ravn jest to nesrečo da sem dobil pokvarjen aparat(močno dvomim), ali pa so vse one slike procesirane v PS-ju.
Glede tega objektiva se mi pa tud čudno zdi ker za 700eur bi moral bit špica; |
hmm, ne vem, d90 naj bi verjetno po sliki (sploh pa šumu), moral bit nad k200d, ne vem, kaj te tako moti. dej ti to probaj malo za pol, čene polno avtomatiko delat, nikon ima dobro merjenje svetlobe, verjetno boljš zadane kot ti, razen. če imaš dodatni svetlomer. to je še kako pomembno pri fotkah pri višjem isu, če so podosvetljene, jim bo vsaka korekcija zelo močno dvignila šum v temnih delih ipd.
v glavnem, dej času čas, spoznaj kamero ipd, ziher boš spremenil mnenje. za šum ti garantiram, da ge ne boš opazil na sprintanih oz. razvitih fotkah, tudi višjih od 1600 in večjih od 10x15cm, sploh pri takšni resoluciji.
pa probaj še raw fotke ipd, če še nisi, zmeraj pozabim, kolk boljš fotke (sploh gelde detajlov ipd) so fotke, dobljene iz raw formata. za canon je original njihov softwer sposoben verjetno največ potegnit več (pa sem jih probal kr nekaj), tako, daje pri nikonu verjetno enako, probaj še to.
možno, da je kaj narobe s kamero oz. senzorjem (ker je recimo bolj nova zadeva z video podporo ipd), vendar dvomim. prlimaj kakšno fotko, bo dosti lažje.. |