Objavljeno: 03. September 2004 08:00 Naslov sporočila: Kompozicija....
Zivjo!
Je kakšen študent umetnosti tam zunaj?
Počasi spoznavam da sliko največkrat naredi kompozicija - dobra kompozicija, ne tako dober motiv, pa še vedno kul slika!
Torej - iščem kako knjigo o kompoziciji (tudi iz slikarstva ipd.) in pa kje se da sposodit?
Sem blizu Ljubljane...
Prepričan sem da ni vse samo pravilo tretjin, pa zlati rez ipd. Ali pač...
Objavljeno: 03. September 2004 08:24 Naslov sporočila:
Seveda je se veliko vec kot tretjine in rez. Grupiranje in razne diagonale in globinska kompozicija in barvna kompozicija... Fju... (to sem na hitro iz ene knjige ki sem jo kar v knjigarni na ceskem malo prebral)
Pa najvecja finta je v tem, da dokler si o tem nekaj ne preberes, sploh ne ves kako to fukcionira (tvoji mozgani) in se niti ne zavedas zakaj ti je ena fotka tulk boljsa od druge - no tule na portalu verjetno vsi to ze vejo, zato bom nehal bluzit.
Meni je kolega rekel, da je ena super knjiga za slikarstvo, ki je zelooo uporabna. "Od pike do črte" al neki takega. Ampak je nikjer nisem najdu - vse sem pregledal. NUK in ostalo. Mi je pa kolega obljubu, ki študira na ALU da ima ene dve, ampak ga se nisem poklical. Nimam cajta. Zdaj pa ga verjetno bom, ko si me spomnil. Se javim.
Se pa tudi priporocam se za kaksne druge naslove. _________________ Balž
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu