Zdravo,
kupujem fotoaparat in me zanima nekaj, Oklevam med canon eos 50d in canon eos 1d mark II. Nabaviti bi želel še objektiv Canon-EF-100-400mm-f-4.5-5.6-L-IS-USM. Zainma me, če dobavim še 1,4 konverter ali pri 1d zgubim AF? Pri 50d sem nekje bral da ga, kar mi ni glih..
Hvala,
LP
Ni mi jasno kaj sploh lahko počneš pri f8 na 400 mm
Realno... nic. Sam sem za zajebancijo probal 2x konverter na moji 500/4. Sicer je super oh in sploh, ko dobis ven 1300mm (na 1d) ampak af je pa pocasnejsi in manj natancen kot manual focus v trdi temi, kjer objekta sploh ne vidis... in to govorim o 1d af in ne o af na 50d, ki je ze v osnovi (brez konverterjev itd.) krepko krepko slabsi kot tisti na 1d.
Razlika med 15 mpix in 8 mpix je glih za 1,4 TC (če slikaš z aparatom, ki ima 15 mpix in narediš izrez na 8 mpix, dobiš toliko v kader, kot če pri aparatu z 8 mpix uporabiš 1,4 TC). Sem delal primerjavo na 30d in 50d s 100-400 in 1,4 TC.
Če upoštevaš še, da ima 50d 1,6 crop senzor, 1D pa 1,3 oz. še malo manj, pri 50d dobiš brez TCja večji del v kader kot pri 1D s TCjem.
1D II se ti splača, če rabiš hiter in dober AF (sam 100-400 in TC predvidevam, da ne rabiš za šport slikat). Če misliš slikat živali, bi ti svetoval 50D.
Danes sem ravno na 3A bil, in izvedel da imajo 100-400 F4, in to celo za 50eur ceneje kot njegov predhodnik. Nek novi model al kaj, nisem pa pogledal ali ima tudi IS.
Danes sem ravno na 3A bil, in izvedel da imajo 100-400 F4, in to celo za 50eur ceneje kot njegov predhodnik. Nek novi model al kaj, nisem pa pogledal ali ima tudi IS.
Sej jest tud izo Vidm pa po forumih da nej bi bil dost vecji pa tezji od prejsnjega. Sam ne stekam kako da ga 3a lahk v enem tednu zrihta, na netu pa se zmeri nic kej pametnega ne pise o njem :S
to si sigurno kaj zamešal, ker takega objektiva ni, če bi pa bil, bi bil pa svinjsko drag (glej Nikon 200-400 f4 VR).
Ne more 3A dobavit objektiva, kater sploh še ni bil najavljen.
ales, verjetno so pozabili pripisati blendo pri 400mm, hehe.
100-400 objektiva z f4 blendo in stabilizatorjem bi najbrž bi vesel marsikdo, vendar je že predhodnik povedal, 1900€ (pa še pri nas!) ziher ne bi bilo dovolj..
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Lahko dodate priponke prispevkom Lahko prenašate priponke v prispevkih