Odgovori na to temo

Član/ica
Prejete zahvale +0
suicidal @suicidal Prispevki Objavljeno: 29. Sep 2004 13:29
Pred kratkim sem kupil digitalca Samsung Digimax V50 in ker kolikor toliko hodim po koncertih, me zanima kako naj nastavim fotoaparat, da bodo fotke čimbolj uspešne.

Že v naprej hvala za odgovore.

stand by stomach, here comes banana.

Moderator
Prejete zahvale +14
iztok @izo Prispevki Objavljeno: 29. Sep 2004 16:03
brez fleša pač ne gre, če pa slikaš na daleč pa iso na max. nekakšne tople vode tu ne boš pogruntal.

Član/ica
Prejete zahvale +0
rado @rado Prispevki Objavljeno: 29. Sep 2004 17:36
Malce težko bo s kompactom naredit kaj spodobnega na koncertih saj brez močnega dodatnega fleša tu ne gre na aparat,ki ga imaš pa niti nima možnosti uporabe dodatnega fleša.

Član/ica
Prejete zahvale +0
Rok @[c]artman Prispevki Objavljeno: 29. Sep 2004 17:50
pa vseeno. predpostavimo da imamo dovolj močan fleš. Kako naredimo osrednji objekt oster, ostalo pa zablurano? kje je trik? čas osvetljevanja? iso? zaslonka?
bi kdo delil znanje z nami, neznalci? biggrin

Član/ica
Prejete zahvale +3
chips @chips Prispevki Objavljeno: 29. Sep 2004 17:59
Odprta zaslonka, to je to. Koliko bo ozadje zablurano, pa je odvisno od odprtosti zaslonke. Ampak se 1x...s kompaktom ne bo slo.

Član/ica
Prejete zahvale +0
rado @rado Prispevki Objavljeno: 29. Sep 2004 18:09
Za zablurao ozadje je edina stvar , ki vpliva na to zaslonka in pa seveda čim večje gorišče vendar je v kompaktnem razredu globinska ostrina tudi pri velikih goriščnicah precej velika iz razloga ker imajo objektivi v resnici zaradi majhnega senzorja precej kratko gorišče pri 100mm ekvivalenta je v resnici to nekje med 20 in 30mm .Kolikor se da pač naredit narediš z maksimalnim zumom in čimbolj odprto zaslonko vendar nikoli ne moreš dobit takšnih rezultatov kot v SLR razredu.
Čas osvetljevanja pa tudi ne sme bit predolg, če hočeš oster posnetek, z višanjem ISO boš pridobil nekaj pri času in tudi osvetlitev fleša bo delovala kot močnejša je pa problem , da boš s tem dobil precej šuma na sliki to je pa pač problem compactov.

Član/ica
Prejete zahvale +0
karusel @karusel Prispevki Objavljeno: 29. Sep 2004 19:48
Za koncerte bi blo najboljš brez fleša, pa z ISO 800 in 85 1.2 ali pa 50 1.0.

Tempi cambi.

Član/ica
Prejete zahvale +0
suicidal @suicidal Prispevki Objavljeno: 30. Sep 2004 09:17
hvala lepa za odgovore. to da sem kupil kompakta tako ali tako pove da bom imel te fotke bolj za lastno veselje oz. za amaterske fotke.

kako pa je kaj s svetlobo reflektorjev, je to moteče za fotke ali nima nekega vpliva.

Član/ica
Prejete zahvale +0
Neznanec @Neznanec Prispevki Objavljeno: 30. Sep 2004 09:57
Nisem prepričan, a na mojem je nastavitev C, kar (se mi zdi) da je za koncerte.

Član/ica
Prejete zahvale +0
Primož Juvan @Primo Prispevki Objavljeno: 30. Sep 2004 11:09
z kompaktnim aparatom bo težko priti do res dobre fotke.sam fotkam koncerte brez bliskavice.uporabim svetlobo reflektorjev in na ta način poiskušam prikazat vzdušje na odru.direktn blisk ti to vzdušje razbije.je pa res,da je veliko škarta pri takšnih poiskusih,samo kar uspe je pa dobro.seveda uporabljam zelo občutljive filme.če pa že uporabim bliskavico pa nikoli direktno.podaljšam čas z bliskavico pa samo dosvetlim.pri takšnih posnetkih so glasbeniki rahlo razmazani ker se premikajo,vendar tisti bliskec za dosvetlitev zamrzne trenutek in rezultat je lahko zelo zanimiv.poudarjena dinamika na odru,pa še barve reflektorjev ohraniš.

Član/ica
Prejete zahvale +3
chips @chips Prispevki Objavljeno: 30. Sep 2004 12:20
Se popolnoma strinjam s Primom...
Flash je potrebno malce zabremzat (ga dat na minus), tako da samo doosvetli. Se je pa potrebno kar namantrat, da se dobi dobro fotko, ker luci na odru neprestano varirajo. Mislim, da je tezko podat nek standardni recept za tak tip fotografije, ker je vse skupaj precej dinamicno.

Član/ica
Prejete zahvale +0
suicidal @suicidal Prispevki Objavljeno: 30. Sep 2004 13:34
chips, vem da 100% recepta se ne da povedati. gre se za to da imam kolikor toliko pripravljen fotoaparat, da ne raziskujem fotoaparata med samim koncertom.

v veselje mi je da ste odgovorili v tako velikem številu. če bo kaj dobrega uspelo, bom poslal v Galerijo.

seveda če pade še kakšen predlog oz. ideja glede nastavitev za aparat > sama ušesa so me, he he. resno.

Član/ica
Prejete zahvale +0
Ales Likar @Gumby Prispevki Objavljeno: 11. Okt 2004 12:46
Tega si se mogoce preberi. Kot ze povedano: skodit ne more...
http://www.photo.net/concerts/mirarchi/concer_i

Član/ica
Prejete zahvale +0
Borut Hočevar @bot-sub Prispevki Objavljeno: 11. Okt 2004 13:55
Jaz bi tko reku. ISO kolikor pač gre. Pol pa blendo odpri kolkr gre. In če boš imel srečo bodo časi tam nekje okrog 1/90 ali 1/60s. Pol pa počakaj, da lučkar pribije malo več efektov na odru in sproži. Uspeh zagotovljen. Tudi če boš imel malo zmaknjenega pevca - never mind - to je pač del koncertne fotke. Z uporabo fleša pa ubiješ vso scensko razsvetljavo tako, da ti ga za bolj dramatične fotke odsvetujem. Razen, če imaš fleš z možnostjo ročne nastavitve kompenzacije (v minus) in ročne nastavitve fotoaparata (M).

In jasno. Čimveč fotk. Od 100 fotk bodo zihr ene 3 ostre pa barvno všečne. bigrazz

----------------------------------------------
Gnoj je zlato in zlato je gnoj ... Kdor nima duše,ne potrebuje zlata, kdor ima dušo ne potrebuje gnoja.
Pokaži sporočila:   
Odgovori na to temo Slo-Foto.net forum Pomoč in nasveti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:   
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Lahko dodate priponke prispevkom
Lahko prenašate priponke v prispevkih