Uf, ni ti luštno ...! Stare bajte so yeba, zelo nevarne. Tud jaz sem pred nekaj meseci fotografiral v eni stari zgradbi (v 1. in 2. nadstropju), ki se je čez 2 dni podrla sama od sebe in če samo pomislim na možne scenarije ... Enostavno sem bil neodgovoren in obenem preneumen ter prepogumen istočasno - roko na srce; tako, kot ti.
Sicer pa ja, parkrat me je skipalo na nos, vznak in vstran, kakšnemu resnemu sranju sem bil najbliže pa pa pred dvema letoma, ko sem šel za foro in iz dolgčasa fotkat 200m od doma, podiranje ene stare fabrike, kjer zdaj že stoji stanovanjska soseska.
Tip v rovokopaču je s strojno roko podiral še zadnjo stoječo steno, plan je bil pa tak, da jo lepo kreše od zgoraj dol (po vrstah kvadrov), ni pa računal na to, da se bo podrla cela stena naenkrat ... No in evo; stena, kake 4 metre visoka in morda za kaka 2 metra širša, se podre ter plosko pade direkt pred delavca na fotki in ko pade, dobesedno eksplodira, tako da kosi kvadrov, ciglov in betona sfrčijo na vse strani ...
Delavec je imel obe nogi od kolen dol povsem razsute, mene pa k sreči ni zadel niti en sam drobec! Povrh vsega sem bil tak idiot, da sem imel s sabo na biciklu in v otroškem sedežu še 2 leti starega nečaka (sicer privezan ter s čelado in vse te fore ...) in to tako, da sem imel sredinsko štango od bicikla naslonjeno sebi na rit in en od celih kvadrov je odletel direkt v prednje kolo, da je vrglo bicikel s tamalim vred po tleh ... No, k sreči tamalga ni nič zadelo in je na vse skup pozabil že po 2 minutah joka - bager je pač zakon in njegov edini komentar je bil "lumen baga".
No, kot se za kao pravega fotografa spodobi, pač aparata med vsem tem sranjem nisem odmaknil od ksihta, niti prsta s sprožilca, tako da spominek mi je vseeno ostal - spominek na dan, ko sem dokazal da imam več sreče kot pameti!
Mi pa ni jasno, kako da delavec ni pokasiral par kosov direkt v ksiht, saj je s fotke (posneta pri 24mm na FX, brez izreza) lepo razvidno, da ga je par konkretnih kosov ziher pobrilo okrog ušes. Mislim, da je imel še večjo srečo od naju, kljub poškodbam na nogah.