Odgovori
Prispevki 21. Jun 2011, 19:15 #1

Moderator
8547 objav
Prejete zahvale +14

Obišči avtorjevo spletno stran
drgač pa malo za hec, malo za res, če teža ni vprašanje:
http://www.bolha.com/ostale-merilne-naprave/stojalo-tronozec-za-teodolit-ali-nivelir-oglas383832048
na takem stojalu se ne premakne nič..
edit:
še mogoče malo bolj resno
http://www.bolha.com/stativi/fotografsko-stojalo-manfrotto-055nat-z-268-ball-head-oglas1274857079
Prispevki 21. Jun 2011, 19:25 #2

2506 objav
Prejete zahvale +76

izo je napisal/a:
drgač pa malo za hec, malo za res, če teža ni vprašanje...na takem stojalu se ne premakne nič..

Žal to ne drži popolnoma. Morda pri popolnoma novem še nekako, pri malo rabljenem, kakor je moj (sicer vojaška varianta) pa so rahli premiki še vedno možni. Nekaj časa sem vztrajal z njim pri digiskopiji, ko pa sem ugotovil, da imam samo težo, nikakor pa popolno stabilnost sem pričel z uporabo normalnega fotografskega stojala.

Sicer pa Heretic: če potrebuješ za en sam projekt, ti kakšno stojalo lahko posodim, izbira je velika grin grin grin

LP
Prispevki 21. Jun 2011, 19:29 #3

Moderator
8547 objav
Prejete zahvale +14

seveda, mišljeno je bilo pri izpravni varianti, je pa seda finta tudi v tem, da jih najbrž malo bolj konretno obtežiš, da "vsedejo". že kr nekaj časa nazaj sem bil na počitniškkem delu bil pri geodetu, in kar sem imel priliko videt in sprobat, po mojem foto stojala nimajo za burek, hehe..
seveda pa kar se praktičnosti tiče, pa ni primerjave.
Prispevki 21. Jun 2011, 21:47 #4

1732 objav
Prejete zahvale +0

Saj poceni/stabilno sem mislil ravno kaj v tej smeri improvizacije-inovacije. Zakaj pa ne geodetsko stojalo ali pa kar trinožnik za kotliček obesit smile Sem razmišljal tudi o kakšni sešvasani varianti, samo to je pa že pretiravanje. Tvoj predlog Izo mi pa postaja vse boljši grin

Lial hvala, ampak če se dejansko zmotiviram za izvedbo, bo šlo za dolgoročno varianto. En projekt na večih lokacijah s počasnim tempom izvajanja, hehe.
Odgovori
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:   
©2013 Slo-Foto.net. Vse pravice pridržane | PHP-Nuke Copyright