Sprašujem vse fotografe, ki se s tem ukvarjajo za poklic, kako so s tme začeli? Katere šole ste upravili? Ste s hobija prešli kar na profesionalen nivo?
Kje so vas opazili in kako? Ste objavljali fotografije v revijah in kako s tem začeti? Hvaležen bom za vse odgovore, hvala, LP!
V reviji "Digitalna kamera" - maj- junij sem prebral kolumno avtorja Arneta Hodalica, "kako postati poklicni fotograf"......Preberi zanimiva ugotovitev!
No, srednja šola za fotografijo ti res da poklic, zal pa ne tudi sluzbe. Vecina jih pristane v kakem fotolabu...
Pot do uspesnega fotografa pa lahko primerjamo s potjo glasbenih zvezd. Prvo pravilo je seveda kvaliteta, drugo je iznajdljivost, tretje pa nekaj srece.
kaj pa je delo v fotolabu drugega kot delo fotografa
..............
V teh "digitalnih" casih ne vec, dovolj je, da malo obvladas PC, pa da znas denar stet......drugo ti dela "masinerija"........Daj mu razvit rocno barvne fotografije, pa bos videl kolk je fotografa v hlacah.......
konec koncev v albaniji tudi kmetje zobe popravljajo
človek ki dela v fotolabu in ima poklic in izobrazbo fotografa je zame poklicni fotograf
je pa res da to delo ne zahteva več nikakršnega predznanja
zadnjič sem eno "češpljo" v foto ilievskem vprašal s katerimi barvami se naredi fotografija
ali so cmyk ali cmy ali kaj drugega pa ni vedla nič
zgolj da mora bit digitalni zapis in đejpeg ulalla
matev: vse je stvar osebnega interesa. Ce cloveka ne zanima 0,5 qrca nic, svojega dela ne more opravljati kvalitetno. Zato tudi tukaj locimo fotolabe in FotoLabe. Nemalokrat sem tudi sam naletel na cisto neizobrazen folk, za katere se vprasas: "kera budala pa tebe placuje?"
Hvalabogu nekateri ljudje še cenijo kvaliteto in locijo med plevelom in rozo.
Isto je pri fotografiji... Koliko priznanih slo. fotografov ima koncano vsaj srednjo fotografsko? Ni jih dosti...
no, že kr je tema odprta ... keri od tukaj dela v nekem fotolabu v kopru ... dva sta na forumu ? ker bi rad se sam neki menu ker mamo za šolo ... par preprostih vprašanj, nič več.
Se pravi, če znaš pripravit barve in platno si slikar - ja super če je to tako enostavno po moje je pa kar velika razlika med foto laborantom in fotografom , res je, da slednji obvlada običajno tudi delo v temnici za prvega pa ni nujno , da obvlada delo fotografa naredit dobro fotografijo.
Fotograf v pravem pomenu besede težko , da ne bi obvladal tudi dela v temnici na sodobnih mašinah pa tako lahko dela vsak z nekaj urnim tečajem, tisto obratno pa je že malo težje dober fotograf mora zraven znanja o samem aparatu in njegovi uporabi imeti tudi nekaj umetniškega navdiha, da vidi v čisto preprostem motivu kompozicijo izrabi pravi čas svetlobo itd. govorimo o pravih fotgrafih ne kakšnih paparazijih in podobnih
Marsikdo vključno z mano bi si želel videt stvari tako kot jih vidijo fotografi.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Lahko dodate priponke prispevkom Lahko prenašate priponke v prispevkih