Tutoriala sicer ne morem spisati, lahko pa povem kako je šlo v mojem primeru:
(čeprav sem nekaj osnovnih korakov zapisal že zgoraj)
Treba je imeti kreditno kartico, kolikor vem, je pri nas za obe možnosti dela s Paypalom (nakup in prodaja) edina takšna le Visa-electron. Ta omogoča prenose denarja v obeh smereh, torej na Paypal in z njega na osebni račun.Kartica je potem lahko uporabna tudi na bankomatih pri dvigu gotovine, plačevanju v trgovinah itd.
Naročil sem jo v Abanki, ob tem pa še elektronski dostop do računa.
Ob tem me je presenetilo, da imaš lahko več računov, kar pred leti še ni bilo možno.
Na Viso sem čakal dober teden, elektronski dostop do računa pa so mi uredili še isti dan, ker sem že imel aktiven elektronski 'podpis'
Prijava v Paypal je zahtevala: vse podatke o Visi, pravi naslov elektronske pošte in resnične osebne podatke.
Da se je Paypal račun aktiviral, je moralo biti na računu Vise nekaj evrov.
Verifikacija računa poteka tako: Paypal prenese 1.5€ iz Vise na Paypal, kar je trajalo kakšen dan ali dva.
Ta transakcija ima za sklic štirimestno kodo, ki jo je potrebno vnesti v Paypal račun, da je ta aktiven.
Za dvig limita je treba dodatno posredovati skan osebne in vsaj enega računa, ki dokazuje pristnost naslova (billing address, kam pridejo rubežniki, ko zmanjka denarja

)
To je to.
LP