@PrimozS: Jaz skeniram na Nikon Coolscan 5000 ED. Mislim, da se tako imenuje. To imamo v klubu in si izposojamo. Da bi sam nabavil, se absolutno ne splača. Ne delajo več, cena rabljenega je pa višja, kot je bila cena novega. Kvaliteta je za mene večinoma zadovoljiva. To je namenski skener izključno za 135 film, skenira v ločljivosti 4000 DPI, se pravi, da dobiš ven fotko velikosti okoli 6000x4000. Ampak ne vem, če je dejansko kaj več detajlov kot pri profi skenu velikosti cca 3000x2000. Majstri, ki fotkajo na 120 film imajo pa Epson V750, to je flatbed skener z okvirčki za 135 in 120 film. Jaz imam za splošno rabo tudi Epson V300 (cenovni rang okoli 100€), ki sem ga nabavil, da bi ga med drugim uporabil tudi za skeniranje filmov, ampak se je izkazal za popolnoma neuporabnega za ta name. Kot rečeno, profi sken na frontierki je v vsakem primeru bolj kvaliteten, vprašanje je samo, če se ti splača. Meni se ne, ker imam itak raje ČB film in razvijanje v lastni režiji.
Kar se pa Asje tiče, sta pa dve zgodbi. Eno je digital, drugo je film. Kolikor imam izkušenj z njimi, je prvo poraz, drugo pa zelo na nivoju. Da bi pa to dolgo trajalo? Ja kam se ti pa mudi? En dan gor ali dol ti pa res ne bi smel kaj dosti pomenit.

Je pa tako, da oni tega ne pošiljajo ravno po pošti, ampak imajo zaposlenega enega tehnika, ki se vsak dan vozi od poslovalnice do poslovalnice in spotoma opravlja še kurirske posle, tako da več kot dva, tri dni nikoli ne traja.