Član/ica
+0
|
imsir @imsir Objavljeno: 9. Jun 2012 17:02 |
|
|
Hi. Kupil bom entry-level dslr 550D, za učenje v svet DSLR.
Na kratko:
- prvi DSLR
- torej začetnik
- webdesigner
- video enthusiast(rad snemam in obdelujem video)
Rebela bi uporabljal za:
- slike za splet (vse v glavnem)
- video (začetno uvajanje v snemanje filma)
.. zravne bom dobil standardni objektiv Canon EF-S 18-55mm .
Zanima me, če me lahko usmerite na kakšno temo, kjer je že bilo razloženo ali pa čisto na kratko, če kdo pozna:
- Zanima me, če je ta objektiv za učenje dovolj(verjetno glupo vprašanje)?
- Kateri objektiv bi mi svetovali za kasneje, ko bom ugotovil, da je tale standard premalo? 18-135?
Najlepša hvala vsem, ki boste posredovali svoje znanje. |
|
|
|
|
Član/ica
+22
|
andyz @andyz Objavljeno: 9. Jun 2012 18:37 |
|
|
Ni posebnega objektiva za učenje. Je povsem vseeno, če imaš vrhunskega, saj tehnika fotkanja ni odvisna od objektiva. Dobro je, če je v območju "normalnih" goriščnic. To je pri crop senzorju, kot ga ima 550D, tam nekje med 18 in 35 mm. Tudi do 50 je v redu.
Ko boš ugotovil, da ti je ta objektiv premalo, boš že vedel, kateri bi bil primeren. |
|
|
|
|
Član/ica
+7
|
komar89 @komar89 Objavljeno: 9. Jun 2012 20:04 |
|
|
Ta objektiv je presenetljivo oster za ta denar, je pa plastik fantastik. Nabavi si še fleš in ga naštudiraj, največ pridobiš za relativno male pare. |
|
|
|
šank, drš me, jst te bom spustu...
|
Član/ica
+0
|
|
|
|
|
Član/ica
+0
|
Jernej @pissdrunx Objavljeno: 3. Jul 2012 14:47 |
|
|
bom kar tule na hitro vprašal, če vas ne moti. Jaz sem si pa ravnokar nabavil dotični fotoaparat s kit objektivom in 50/1.8.
Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Edino 18-55 dela neke čudne zadeve pri snemanju v močni svetlobi...kot da bi mi razdelil sliko na RGB, na robovih sonce/senca se mi to pojavi včasih. Je pa res, da sem čisto začetnik s snemanjem videa na DSLR.
Pa še eno, s tistimi poceni žičnimi sprožilci...lahko s temi slikam kot bulb in ga držim za želejen čas, al morem met tak sprožilec z bulb funkcijo.
LP |
|
|
|
|
Član/ica
+76
|
Aleš @lial Objavljeno: 4. Jul 2012 08:07 |
|
|
Vsi žični prožilci naj bi imeli možnost zaklepa prožilnega gumba. |
|
|
|
|
Član/ica
+0
|
Jernej @pissdrunx Objavljeno: 5. Jul 2012 00:26 |
|
|
če še koga zanima...danes sem kupil žični sprožilec za 3,5€ in deluje super! |
|
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Lahko dodate priponke prispevkom Lahko prenašate priponke v prispevkih
|
©2013 Slo-Foto.net. Vse pravice pridržane | PHP-Nuke Copyright