Odgovori na to temo

Član/ica
Prejete zahvale +0
Elvis @NaKarpoV Prispevki Objavljeno: 20. Sep 2008 01:13
Ja naslov je Masters of Wedding Photography 1 in 2, sam mislim da jih ne boste dobili na netu, razen če ste na katerem to.... priviligirani :/

Sm tudi jaz danes poskušal znova poiskati, vendar brez rezultatov sad

Član/ica
Prejete zahvale +19
Andrej @fotokaj Prispevki Objavljeno: 20. Sep 2008 07:42
NaKarpoV je napisal/a:
Odkar sm začel raziskovati fotografijo so mi za poročno fotografijo vedno bili favoriti: Yervant, Joe Bussink, Marcus Bell in Jerry Ghonis...

Če koga zanima, ima Marcus Bell zunaj knjigo, izdano še ne pred enim letom; "Master's Guide to Wedding Photography" - zlo v redu knjiga, nekakšen priročnik o poročni fotografiji. Priporočam.

Dnevno sveža fotografija iz življenja mesta Logatec: http://logatec.blogspot.com/

Član/ica
Prejete zahvale +1
Grega Podobnik @sajko Prispevki Objavljeno: 20. Sep 2008 14:04
Masterse se da dobit na muli (luc nic ne piratizeram, sam usmerjam ! smile), če ne v celoti pa po delih (fotografih). Dvojko pa na kakih privat torrentih, nevem točno iz kje sem jo snel.

Bi pa reku, da je kvalitetna knjiga velik boljša od večine DVDjev, vsaj na teh parih, ki sem si jih ogledal zveš bore malo koristnih informacij. Bi reku clo, da je bolj samopromocija (al pa v smislu dokumentarca), kot poučna vsebina. Mogoče bi blo treba dobit kakega od individualnega avtorja, sam teh pa ni nikjer za snet..

Član/ica
Prejete zahvale +0
luka @luzdi Prispevki Objavljeno: 20. Sep 2008 20:13
No Miloš je na predavanju ubistvu povedal, da več kot 15 ali 20 minut za solo session poročencev ponavadi nima. Pravi da je bolje v celem dvevu ženina in nevesto trikrat za 15 minut ukradt na hitr pofotkat in to je to. Vglavnem model rastura zadev.
Je ap razkril, da zandnje čase mnogo slika na wide, tako da ima večina gor 14mm (na 5d) biggrin uporablja pa še 24mm in pa 85mm to je pa to.

Član/ica
Prejete zahvale +0
Elvis @NaKarpoV Prispevki Objavljeno: 20. Sep 2008 21:16
Par je najbolje poslikati kak dan prej (za idejne fotografije) saj takrat še vedno izžarevajo pričakovanje na ta usodni dan. Dan ali ura po izrečenem je po mojem mnenju že čisto drugače.

Par ki si želi dobro in kakovostne fotografije, bi moral pristati na to stvar in da da fotografu čas, da lahko ustvari posebne trenutke v času kateri se ne bodo nikdar ponovili. Mislim, da le tako lahko fotograf naredi fotografijo, ob katerem bo par čez nekaj let ali desetletij pogledal na sliko in točno vedel kaj je takrat mislil ali čutil, sam poskušam kakšne praznike z tem v mislih slikati.

Član/ica
Prejete zahvale +3
ogabe @ogabe Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 09:57
sajko je napisal/a:
Masterse se da dobit na muli (luc nic ne piratizeram, sam usmerjam ! smile), če ne v celoti pa po delih (fotografih). Dvojko pa na kakih privat torrentih, nevem točno iz kje sem jo snel.

Sicer malo off-topic pa vseeno... Ne vem zakaj imas potem na svojem blogu napisano "The photos on this blog are owned by me. Don't use them in any form without my permision!" Zakaj bi bile tvoje fotke vredne vec kot delo nekoga drugega?
Osebno mi gre najbolj na jetra ta prokleta dvolicnost. Mojega se ne sme nihce pritakniti, jaz pa brez problema pokradem delo ostalih. upset In ce nekako razumem te stvari na forumih ala Slo-tech, raznih pasjih, konjskih, itd forumih., mi to na foto forumih, kjer se vsi tako hudicevo pritozujejo nad krajami fotk, res ni jasno

Član/ica
Prejete zahvale +0
Aleksander @Aleksander Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 11:58
ogabe je napisal/a:
sajko je napisal/a:

Sicer malo off-topic pa vseeno... Ne vem zakaj imas potem na svojem blogu napisano "The photos on this blog are owned by me. Don't use them in any form without my permision!" Zakaj bi bile tvoje fotke vredne vec kot delo nekoga drugega?
Osebno mi gre najbolj na jetra ta prokleta dvolicnost. Mojega se ne sme nihce pritakniti, jaz pa brez problema pokradem delo ostalih. upset In ce nekako razumem te stvari na forumih ala Slo-tech, raznih pasjih, konjskih, itd forumih., mi to na foto forumih, kjer se vsi tako hudicevo pritozujejo nad krajami fotk, res ni jasno

Sorry je res popolnoma off-topic sam v tem primeru pa enostavno nemorem drzat gobca. Tako da se v celoti z napisanim tekstom od Primoža popolnima strinajm! A je res tolk tesko odluščit nekaj € za set DVDjev ali knjig, in s tem spostovati delo človeka. Da se pa prepričamo o vrednosti nakupa pa obstaja skoraj pri vsakem setu dvdjev, knjig ogromno komentarjev priporočil in nenazadnje par minutni odlomki, da se dobi pravi občutek kaj ponuja bodi si knjiga ali dvd.

lp Aleks

Član/ica
Prejete zahvale +0
Elvis @NaKarpoV Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 12:11
Če te bom lahko malce potolažil, vse knjige imam original kupljene iz Amazona. Ta set dvd-jev pa žal nisem našel v prodaji, drugače pa bi z veseljem namenil še nekaj € za to.

Tudi zbirko dvd-jev ki je doma, kupujem pretežno use v trgovini, sedaj jih je cca. 100 kosov, original CD-muzika čez 300.

Rad spoštujem delo drugih, sam če nekaj ni za kupit pač ni smile

Nazadnje urejal/a Elvis @NaKarpoV 21. Sep 2008 12:12; skupaj popravljeno 1 krat

Član/ica
Prejete zahvale +19
Andrej @fotokaj Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 12:11
Men je že sama ideja o tem, da bi knjigo "bral" na monitorju ultra motena ... Jaz mam v svojem ruzaku s fotoopremo skor vedno še knjigo na neko foto temo in pride vedno prav, ko je treba kdaj na kako stvar čakat.

Dnevno sveža fotografija iz življenja mesta Logatec: http://logatec.blogspot.com/

Član/ica
Prejete zahvale +0
Borut @laborutory Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 12:17
Res ne vem, zakaj bi nekateri radi plačevali za stvari, ki se lahko dobijo zastonj? Kaj imaš ti vse programe na računalniku licenčne? Tisti, ki si želijo knjige na policah, bodo zanje plačali. Jaz imam kupljeno in licenčno tisto najnujnejše, kar bom pa enkrat prebral ali pa enkrat uporabil pa ne bom tisočkrat preplačal ( v primeru knjige, te so res takorekoč zastonj ne velja, te se res skorajda mora kupiti).

Sicer pa je beseda o poročni fotografiji in omenili ste že par dobrih knjig, če veste še za kakšno tako, ki jo lahko brez težav dobimo v Sloveniji ali jo naročimo prek interneta, z besedo na dan.

Bor

You don`t have to be a freakon to use Nikon.

Član/ica
Prejete zahvale +0
Aleksander @Aleksander Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 12:23
NaKarpoV je napisal/a:
Če te bom lahko malce potolažil, vse knjige imam original kupljene iz Amazona. Ta set dvd-jev pa žal nisem našel v prodaji, drugače pa bi z veseljem namenil še nekaj € za to.

Tudi zbirko dvd-jev ki je doma, kupujem pretežno use v trgovini, sedaj jih je cca. 100 kosov, original CD-muzika čez 300.

Rad spoštujem delo drugih, sam če nekaj ni za kupit pač ni smile

Ni letelo nate! Pač pa na tiste, ki reklamirajo razne emule, torrente pa kaj vem kaj še.

lp Aleks
[/quote]

Član/ica
Prejete zahvale +0
Aleksander @Aleksander Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 12:32
laborutory je napisal/a:
Res ne vem, zakaj bi nekateri radi plačevali za stvari, ki se lahko dobijo zastonj? Kaj imaš ti vse programe na računalniku licenčne? Tisti, ki si želijo knjige na policah, bodo zanje plačali. Jaz imam kupljeno in licenčno tisto najnujnejše, kar bom pa enkrat prebral ali pa enkrat uporabil pa ne bom tisočkrat preplačal ( v primeru knjige, te so res takorekoč zastonj ne velja, te se res skorajda mora kupiti).

Sicer pa je beseda o poročni fotografiji in omenili ste že par dobrih knjig, če veste še za kakšno tako, ki jo lahko brez težav dobimo v Sloveniji ali jo naročimo prek interneta, z besedo na dan.

Bor

Ma se dobro da je mel Miloš zastonj ne! Ker če bi za to racunal 100€ res nevem kolk bi se vas predavanja udelezilo....
Sicer pa ja imam vse licenčno! Racunalnik je Apple kar v startu pomeni da dobis opracijski sistem zraven. Posebej imam pa kupljeno kar rabim in sicer Lightroom in komplet Adobe, več ne rabim. No pa ker se bo sigurno nasel sedaj kdo ki bo rekel ja imas pa wordpress za page zastonj, ni res sem plačal prispevek za platformo katero uporabljam. Vsi dvdji katere imam in jih je recimo za en dober aparat +lens v protivrednosti so kupljeni prav tako knjige. Prosim spostujte delo človeka. Tolk od mene v tej smeri sedaj se pa drzimo prvotne teme.

Hvala lp aleks

Član/ica
Prejete zahvale +1
Grega Podobnik @sajko Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 12:59
Vidim, da je celo sranje ratalo zarad mojega posta.

Tudi sam si lastim veliko knjig in filmov za katere sem pošteno plačal. In še naprej bom.

Pri takih "delikatnih" DVDjih, ki jih za bolj kot ne zasoljeno ceno ($200+ komad), lahko kupiš le pri njih, pa nebom kar takoj ven vlekel kartice. In če že obstaja možnost, da si zadevo prej snamem, ugani kaj bom naredu. Verjetno tudi, ti nisi kar takoj kupil LR, brez da bi probal demo, ali pač?
Komentarje vedno upoštevam, samo so pri takih stvareh prevečkrat nepristranski, ker koliko pa jih upa odkrito priznat, da so kupili sranje za 200$? Rajši hvalijo in potihem prodajo naprej (tudi sam berem tuje forume in vidim kaj in kako).

Še malo ontopic:
Miloš je naredil veliko, ko je omogočil predavanja širši množici in to zastonj. Verjamem pa, da bi večina prisotnih vseeno prišla,če bi postavil ceno 100€ . Tudi sam bi. Ker vem, da si Miloš verjetno ne more in noče privoščit, da bi za nek denar ponudil prazen nič.

Član/ica
Prejete zahvale +3
ogabe @ogabe Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 13:15
laborutory je napisal/a:
Res ne vem, zakaj bi nekateri radi plačevali za stvari, ki se lahko dobijo zastonj? Kaj imaš ti vse programe na računalniku licenčne?

Ja vse programe imam kupljene. Sicer zares ne rabim kaj vec kot Windowse oz. Mac OSX, Photoshop in Photo Mechanic, Open office, Adobe Reader, Firefox in Safari so pa tako ali tako zastonj.
Sicer pa... zakaj bi placevali za stvari katere se dobijo zastonj? To pomeni, da lahko brez vprasanj potegnem recimo iz galerije ali pa tvojega weba tvojo fotko in jo uporabim za karkoli jo pac zelim? Super, si bom zapomnil, mogoce mi bo kdaj prav prislo.

Član/ica
Prejete zahvale +0
Aleksander @Aleksander Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 13:36
Sam tolk se od mene, nisem dal 200$ ampak 299$ za navadno stanje. Sem pač malo nor, kaj cmo se vseeno pa bolj to kot pa nekoga ponizat oz razvrednotii njegovo delo z nelegalno uporabo. Pač sam vem kako je to k delo ni vredno nič. Ja res pa je da sem LR prej pobal predno sem ga naročil, ampak to je firma omogocila ko je dala v demo beta verzijo.

Zdej pa res drzimo se teme pa se 1x opravicilo za smetenje upam da vsi razumemo za kaj gre pri vsej stvari.

Hvala lp Aleks

Član/ica
Prejete zahvale +0
Borut @laborutory Prispevki Objavljeno: 21. Sep 2008 14:22
Aleksander je napisal/a:
laborutory je napisal/a:

Bor

Ma se dobro da je mel Miloš zastonj ne! Ker če bi za to racunal 100€ res nevem kolk bi se vas predavanja udelezilo....
Sicer pa ja imam vse licenčno! Racunalnik je Apple kar v startu pomeni da dobis opracijski sistem zraven. Posebej imam pa kupljeno kar rabim in sicer Lightroom in komplet Adobe, več ne rabim. No pa ker se bo sigurno nasel sedaj kdo ki bo rekel ja imas pa wordpress za page zastonj, ni res sem plačal prispevek za platformo katero uporabljam. Vsi dvdji katere imam in jih je recimo za en dober aparat +lens v protivrednosti so kupljeni prav tako knjige. Prosim spostujte delo človeka. Tolk od mene v tej smeri sedaj se pa drzimo prvotne teme.

Hvala lp aleks

Citiram:

Ja znanje stane, to je razumljivo. Najbrž pa tudi ni stresel vseh skrivnosti iz rokava, ker se zastonj to pač ne dela.

Bor

You don`t have to be a freakon to use Nikon.

Član/ica
Prejete zahvale +0
Dragan @lippi Prispevki Objavljeno: 6. Okt 2008 09:03
kaj ni reku Miloš na predavanjih, da bo release novega site-a 30.9.2008??

http://www.draganzlatanovic.com/
http://draganzlatanovic.com/blog
Imagination is more important than knowledge...

Član/ica
Prejete zahvale +1
mpritr1 @mpritr1 Prispevki Objavljeno: 24. Jun 2012 21:44
Zanimiva debata. Moram reči, da se pomalem z vsemi strinjam.
Verjetno malo off-topic, ampak ker sem sam našel tukaj veliko meni dobrih informacij, bi rad tudi vam dal nekaj nazaj. In ja, verjetno spadam med samooklicane =)

No, kakorkoli, na tej strani se lahko vpiše vsak fotograf za poročno fotografijo, potem pa dobivaš povpraševanja na mail. Preverjeno deluje kot se šika - super stvar.

Thnnx, lp, in veselo fotkanje še naprej!
Zahvala od Zahvala od: LazyBones

Član/ica
Prejete zahvale +0
Eni Kaltak @EniKaltak Prispevki Objavljeno: 3. Sep 2012 16:55
Pozdravljeni! Potrebovala bi fotografa za poroko 22.9.2012! ni nujno da je profi! Zainteresirani se lahko oglasite na 040 497 239 Hvala in LP
Pokaži sporočila:   
Odgovori na to temo Slo-Foto.net forum Fotografiranje
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:   
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Lahko dodate priponke prispevkom