Odgovori na to temo

Član/ica
Prejete zahvale +9
P44F @P44F Prispevki Objavljeno: 15. Jun 2012 17:36
jah, trofnil si ga ampak ne v pravi "žleb". Glede te litijeve masti o kateri sem ti že prej napisal, da ni dobra pa verjetno uporabljajo serviserji v ameriki, ampak tisti ki popravljajo traktorje;)

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 15. Jun 2012 17:38
bolj v desno ne gre tista črna puša... a bi moral iti od začetka leve do konca v desno?

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +9
P44F @P44F Prispevki Objavljeno: 15. Jun 2012 17:43
poglej, Sigem ne uporabljam, niti je nisem nikoli razdiral ampak mislim da ja, ker čene utor nebi imel smisla. Zamikaj utor za eno stopnjo.

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 15. Jun 2012 17:58
ok bom poskusil smile

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 17. Jun 2012 19:32
Za zjokat biggrin, ne trofim pravega utora zgleda sad kak nasvet? razen kladiva seveda smile
zdaj vem zakaj stane servis objektiva smile

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 23. Jun 2012 14:34
Danes sem ga sestavil nazaj, zamenjal 1 krtačko na drugi pa manjka 1 tipalo... deluje vendar ne tako kot bi moral... zoom je ok, samo ostri kako se mu zljubi... manual fokus pa deluje delno... mislim, da ga bom kar na sigmo... polomljeno ni nič razen 1ga tipala na krtački... Škoda pa da se ni javil nihče, ki se malo bolje razume in ga spravil v red. Ne bi bilo zastonj.

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 00:10
Preko e-baya sem kupil 24-70 f2.8ex dg aspherical ohišje na sliki zgleda enako kot od mojega... je pa v okvari bladi so razstavljeni v objektivu... verjetno je padel in se je to odhaklalo... v najslabšem primeru ga lahko imam za popravilo mojega. Upam, da paše tist del ki mene jezi... vsaj videl bom kako gre tist del pravilno skupaj biggrin sem ga pa dobil za 40€. le počakati je še treba, da ga dobim iz Amerike sad ene 3 tedne po moje...

a se dajo tile bladi sestavit nazaj? ima kdo izkušnje?

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +6
ant-dj @ant-dj Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 07:53
Pomoje se ti potem že bolj splača popraviti tale objektiv. Misliš lamele zaslonke? Ponavadi se da popraviti.

Lp

Član/ica
Prejete zahvale +12
PrimozS @PrimozS Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 09:17
40Eur objektiv + poštnina + postopek "carinjenja" + davek, ipd ...

Počasi boš ti s tem tvojim samopopravljanjem presegel stroške, ki bi ti jih v osnovi vzeli na servisu za tvoj original primerek ... Se ti ne zdi?

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 12:14
carine ne bo po moje glede na to da je v okvari in je cena 40€ poštnina 30€ pa tudi če je 100€ vse skupaj in če popravim svojega je ok smile v najslabšem primeru dam pa oba na servis... smile

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +9
P44F @P44F Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 12:42
PrimozS je napisal/a:
Počasi boš ti s tem tvojim samopopravljanjem presegel stroške, ki bi ti jih v osnovi vzeli na servisu za tvoj original primerek ... Se ti ne zdi?

Poglej, nekaj je pa tudi veselje.

Sicer pa razsuta zaslonka. Verjetno sodi k razsuti zaslonki še kakšno drugo ozdje.

Kaj sedaj ti je uspelo prvega namazat in sestavit nazaj?

Član/ica
Prejete zahvale +12
PrimozS @PrimozS Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 12:44
In kaj ma "v okvari" veze s postopkom carinjenja - če oni odprejo paket - ti bodo to tudi zaračunali. Administracija pa to ...

Ja kolk pa pride delujoča rabljena Sigma? Kaj več kot ene 250Eur ne more bit ...

No saj sam najbolje veš. Ampak glede na jamranje "nimam denarja", si se lotil popravila po metodi "na koncu bom plačal bistveno več" ... Pa ti tega ne želim, da ne bo pomote.

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 12:46
sestavil sem ga le problem je da ne deluje manual fokus kot je treba saj na tisti stekleni številčnici pride od 0.4 do 0.8 sad po moje nisem tistega utora pravilno trofil sad drugače pa ostalo mislim, da je ok... Ko bi mi vsaj nekdo lahko poslal navodila ali pa mi kako pomagal...

LP, Bekim

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 12:54
PrimozS je napisal/a:
In kaj ma "v okvari" veze s postopkom carinjenja - če oni odprejo paket - ti bodo to tudi zaračunali. Administracija pa to ...

Ja kolk pa pride delujoča rabljena Sigma? Kaj več kot ene 250Eur ne more bit ...

No saj sam najbolje veš. Ampak glede na jamranje "nimam denarja", si se lotil popravila po metodi "na koncu bom plačal bistveno več" ... Pa ti tega ne želim, da ne bo pomote.

Tak objektiv kot moj aspherical je čez 300€ na ebayu smile in če mi ga uspe usposobit bom več kot vesel... ker s kit objektivom nisem zadovoljen... sem pa študiral da če potem prodam kit objektiv si vsaj delno stroške pokrijem smile

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +9
P44F @P44F Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 13:20
Za minimalne zneske (kot je ta) ponavadi ni carine niti ddv-ja, lahko pa po novem pride strošek urejanja papirjev(špedicije), ker zadnje čase nekatere poštne službe tega ne urejajo več.

Glede stroškov pa je tako, da so servisi ponavadi oderuški. V kakšnem primeru izgleda to tako, da za 5 minut dela vzamejo 200€. Se bolj spalača popravkjati objektive kot jih delat. In nato ti dajo neko kvazi garancijo,... .
Skratka tudi sam sem bil pred takšno odločitvijo in ko sem dal objektiv oceniti koliko bo strošek so mi dejali ca 200€. Tak objektiv rabljen pride 350€. Za to se nisem odločil za servis in objektiv sam razdru in popravil, vse skupaj pa mi je vzelo ca 15 min časa(ker tega nisem bil vajen in sem delal na slepo, a v glavnem odviti in priviti je bilo potrebno tri vijake). Da ne omenim tega, da so objektiv med ocenjevanjem razdrli in ga na pol sestavili nazaj (se je pol stvari majalo), poleg vsega pa bi lahko med tem objektiv že popravili a ga niso, so raje spet sestavili tako, da je imel isti feler še naprej.

Od takrat sem si nabavil še dva objektiva, ki sta imeli kakšno hibo in sem jih porihtal da mi oba super služita. Pri tem je tako, da npr objektiv z hibo stane 10% novega.

Tako da nikar ne naivno verjet da so servisi najboljša rešitev in da je za popravljanje mehanskih napak potrebno imeti ne vem kakšno visokotehnološko opremo.

Sam po prejšnji iskušnji raje vržem objektiv stran, kot da se pustim odret, ampak vsak ve kako pa kaj zase.

Bekim, ti pišem za ZS
Zahvala od Zahvala od: bekim

Član/ica
Prejete zahvale +76
Aleš @lial Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 14:32
@P44F: na katerem objektivu in kje pa so trije vijaki za odvit za popravilo?

Član/ica
Prejete zahvale +9
P44F @P44F Prispevki Objavljeno: 29. Jun 2012 15:52
Težava je bila da objektiv ni ostril do neskončnosti temveč zgolj do 5 m. Zadeva je taka, da ko odšravfaš prvo "masko" katera pokriva 3 vijake (jih odvješ) in snameš sončno zaslonko (je vgrajena). Prideš do vijakov, na katerih naštelaš fokus (odtegneš, obrneš fokusni ring na neskončno ter gvint po katerem lavfa optika daš do konca). Zadevo sestaviš nazaj in to je to. V bistvu je bil verjetno na začetku že slabo pritrjen.

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 24. Jul 2012 22:16
Spet se oglašam biggrin... od 24-70 si nisem dosti pomagal, razen krtačke so prav prišle. Sem pa sestavil 28-70 in deluje normalno, le ne pride do znaka za neskončnostmu manjka 5mm sad drugače pa je ok zdaj... mislim, da ima znucan ali kako drugače poškodovan del, ki je na tej sliki http://shrani.si/f/2/c5/4hnYmkJD/dsc4734.jpg ... HRco je rekel, da ima ta del in da ga ne rabi... sam potem se je premislil sad

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +1
bekim @bekim Prispevki Objavljeno: 19. Nov 2012 21:17
Će bo imel kdo tisti del, katerega potrebujem, se še vedno priporočam (ga kupim).
Drugače pa še vedno deluje le do neskončnosti ne gre in me to žre biggrin

Lep pozdrav, Bekim

nesmrten

Član/ica
Prejete zahvale +1
JankoN @JankoN Prispevki Objavljeno: 21. Nov 2012 11:46
Pozdravljen,
mislim, da sedajle nekdo na DSLR Forumu (rubrika Biete Canon) podarja tak objektiv .
Pokaži sporočila:   
Odgovori na to temo Slo-Foto.net forum Objektivi
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1 2 3 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:   
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Lahko dodate priponke prispevkom