Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5289 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 13. Januar 2004 15:36 Naslov sporočila: Varčnost baterij
Nekaj me zanima. Vedno ko sem kam odpravim imam na voljo 2 paketa baterij. Se pa včasih zgodi, da kakšnega pozabil doma ali pa ga pozabim napolnit.
Tako se dostikrat sprašujem kateri načim je boljši, da čim dlje zdržim z baterijami:
1. aparat vedno ugasnem ko neham fotografirati (čeprav ga lahko zopet potrebujem čez 1 minuto ali 10 min)
2. fotoaparat pustim prižgan (LCD zaslon seveda ugasnjen) _________________
Pridružen/-a: Jul 02, 2003 Odg: 220 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 13. Januar 2004 18:13 Naslov sporočila:
Najboljši je način,nastavitev... (spanja fotoaparata),če že slikaš vsako minuto ali tri ,je bolje da ga ne ugašaš ker porabiš 10% baterij hitreje,ubistvu pri ponovnem vžigu aparata mora hrambena spominska enota,ponovno naložiti prejšnje nastavitve(kar porabi kar 10% več baterij kot če bi bil aparat v nastavitvi SPANJE),če si opazil imajo digitalni kompakti še posebno te nastavitve, ki ti omogočajo po kolikšnem času se avtomatsko preklopi na spanje,pomeni pa to da vse nastavitve nekako zamrznejo(NE ugasnejo),razen spominske enote,ki pa se aktivira v sekundi dveh po rahlem pritisku na sprožilec (bujenje) in aparat je spet v takojšnji pripravljenosti na proženje! 8)
Objavljeno: 13. Januar 2004 19:10 Naslov sporočila:
Vidiš tule pa ima moj fotič napako. Namreč, ko v nastavitvah naštimam, da gre fotoaparat v stanje "sleep", ga moram ponovno ugasniti in zopet prižgati, če želim uporabljati fotoaparat. Torej je funkcija sleep nekoliko zgrešena tukaj _________________
Objavljeno: 13. Januar 2004 19:15 Naslov sporočila:
Ta je pa čudna. Ravno sem poizkušal fotič, če res drži tisto kar sem rekel pri prejšnem postu. A sem se prokleto zmotil. Kar je res čudno, kajti prav to sem prebral nekje v navodilih - očitno za kakšen drug fotoaparat :oops:
Pridružen/-a: Jul 02, 2003 Odg: 220 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 13. Januar 2004 21:49 Naslov sporočila:
Luc. probaj pustit aparat prižgan 3 do 7 minut,opazuj če se bo slučajno sam aktiviral v spanec,mislim da imaš celo avtomatsko varovanje baterij,probaj. :wink:
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu