Slo-Foto.net :: Poglej temo - Kaj je z CF kartico????
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Kaj je z CF kartico????

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Spominske kartice in čitalci
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bukytuki
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 25, 2004
Odg: 24
Kraj: idrija

PrispevekObjavljeno: 29. Januar 2005 19:55    Naslov sporočila: Kaj je z CF kartico???? Odgovori s citatom

Zdravo,
prosim za pomoč pri problemu, kateri se mi je pripetil danes z poslikanimi dobrimi 100 fotografijami.
Uporabljam Nikon D70 ter kartico Kingston 512 (oranžne barve-manj zmogljiv model).Med slikanjem mi je aparat javil napako kartice.Slik ne morem pregledati ne shraniti na PC (prek aparata).Kartico tudi ni možno sformatirati.Poizusil sem še ostale kartice katere imam, pa vse dela tako kot je treba.

Vnaprej hvala
Robert
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matto
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 03, 2004
Odg: 2187
Kraj: Izola, Slovenija

PrispevekObjavljeno: 29. Januar 2005 20:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja ja, znak da je kartica odpovedala. Slike lahko probaš rešit še z Rescue programi.

Nisi prvi ne zadnji, ki se mu to pripeti, zato pa vedno priporočamo uporabo Sandisk ali Lexar kartic.

Probaj jo še formatirat v čitalcu in če ne gre je šla po vodo nažalost.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Heretic
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 30, 2004
Odg: 1701
Kraj: dolenjska

PrispevekObjavljeno: 29. Januar 2005 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.slo-foto.net/ftopict-1765-image.html+rescue

mogoče boš kaj uporabnega našel v tej temi. :wink:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bukytuki
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 25, 2004
Odg: 24
Kraj: idrija

PrispevekObjavljeno: 31. Januar 2005 19:38    Naslov sporočila: Ja res je.... Odgovori s citatom

Danes sem šel do bližnjega prodajalca foto opreme.Kartico nisem kupil v tej trgovini, povem pa le to da je osebje trgovine ZELO pripravljeno pomagati in so mi kartico stestirali.Na žalost jim je zabilo PC, nato pa po ponovnem poizkusu ni bilo ne duha ne sluha o kaki kartici...je pač fertik.
Kupil sem sandsk 512 ultra II - zakon !!!

Lp
Robert
Nazaj na vrh
ksantipa
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 10, 2004
Odg: 903

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me, če se še kdo srečuje s podobnim problemom oz. če kdo ve, kaj bi bil vzrok težavam s kartico.

Imam 2 Lexarjevi 512 kartici, pa se mi v zadnjem času na obeh karticah dogaja, da mi med samim fotkanjem pride do blokade kakšne fotke. V tem primeru se pač sprijaznim, da te fotke ni in naredim še eno. Hujši "problem" pa se mi dogaja s prenosom fotk s kartice na računalnik, ko mi določenih fotk sploh noče prekopirat in javlja, da je prišlo do napake oz. poškodbe fotke, da aparatu pa fotko normalno vidim :?
kjask
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 29, 2003
Odg: 913
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, X, pa povej, da imaš E-1... mogoče je to kakšen feler, ki se ga da popravit z novejšim firmwarejem... bo mogoče vedel povedat kakšen lastnik E-1...

pa poskusi prenest fotke še s kakšnim drugim čitalcem... grin
mogoče ima tudi čitalec kakšne probleme...
ali pa USB driverji kaj serjejo - saj ti olyja sploh ne prepozna, če se prav spomnim... grin

sicer pa dvomim, da bi bili obe kartici poškodovani...

kolegica šerifinja, fajn avatar imaš! bigrazz :wink:
Nazaj na vrh
ksantipa
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

morda bi res znala bit kakšna "skrita napaka" E-1 :?
s tem problemom se srečujem v zadnjih dveh tednih, ko delam "serijo hitrih zaporednih fotk" ... hehe .. kakšen izraz.
fotke sicer prenašam na dveh računalnikih, pa jih na enem požre več, na drugem manj. torej ne vem, če je stvar v usb driverjih. ali pač? do sedaj s čitalcem nisem imela nobenih problemov, ga tudi nimam prav dolgo časa.
direktno s fotiča na comp pa fotk ne morem več prenašat, ker sem nekaj "zaštrikala" v samih nastavitvah oly-ja in mi je tako trenutno čitalec edina rešitev za prenos fotk.
se tudi meni zdi, da bi bilo hudo naključje, da bi bili obe kartici hkrati poškodovani ...

hvala kolega šerif bigrazz
rado
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 30, 2003
Odg: 1543
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

X , če imaš slučajno črni kartici z oznako WA in 80x hitrostjo , je bilo nekaj o problemih podobnih kot pišeš napisanega na dpreview
http://www.dpreview.com/news/0506/05061001lexar_80xcards.asp
Nazaj na vrh
ksantipa
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rado, kartici nista črni, bi pa morala preverit, kaj piše na njiju (jih zdajle na šihtru nimam .. hehe)
sicer pa vseeno hvala za informacijo v izogib napačnemu nakupu novih grin
rado
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 30, 2003
Odg: 1543
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No saj ta problem je sicer bil v kombinaciji z canonom , ki so ga odpravli.
Sam jih uporabljam že več kot 3 leta BP imam pa nekaj mesecev tudi to o kateri se piše pa z minolto deluje kot treba, probaj kakšno druge firme , da vidiš ali je problem z aparatom ali z karticami.
Nazaj na vrh
Pele
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Jan 16, 2004
Odg: 4378
Kraj: Si

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz msilim, da bo prej lexar kriv kot aparat. Sem že slišal razne težave z Lexar karticami. Sam na istem aparatu uporabljam že več kot pol leta sandisk kartici in delujeta brez problema (Ultra II).
Nazaj na vrh
ksantipa
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 13:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bi bilo verjetno res za poskusit še s kartico kake druge firme ...
se mi je enostavno to začelo dogajat oz. opažam, kadar hitim z enim posnetkom za drugim
ksantipa
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pele, kartici imam, od kar imam oly-ja, eno sem uporabljala še prej na canonu, pa do sedaj nisem imela teh težav :?
Pele
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Jan 16, 2004
Odg: 4378
Kraj: Si

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si probala obe kartici formatirat? Čudno vse skupaj :?
Nazaj na vrh
ksantipa
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. Junij 2005 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ker se mi to zdaj kar pogosto dogaja, vsakič ko pobrišem fotke s kartic, le-ti tudi formatiram, pa zato ni nič boljše :?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Spominske kartice in čitalci Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu