Slo-Foto.net :: Poglej temo - tiskanje fotografij,kateri format (RGB , CMYK) ???
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

tiskanje fotografij,kateri format (RGB , CMYK) ???

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Ostalo - Digitalna fotografija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gtyrant
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 30, 2005
Odg: 673
Kraj: Ljubljana-Javor

PrispevekObjavljeno: 27. Avgust 2005 19:12    Naslov sporočila: tiskanje fotografij,kateri format (RGB , CMYK) ??? Odgovori s citatom

zanima me kateri format uporabite takrat ko pripravite fotografije na tiskanje..... RGB color ali CMYK color ????

ko sem nesel natisniti fotografije v HARTLAUER so mi dejali da slik katere v imenu vsebujejo šumnike ne morejo natisniti ker jih program ne odpre,....ubistvu pa ni odprl slik katere so bile v CMYK colorformatu,...a tega prodajalec ki nima pojma ni ugotovil in čeprav sem mu skušal dopovedati kaj je morebiten vzrok mi ni verjel,.....ker baje 16 letnik ne more vedeti o ig. fotografiji več kot prodajalec ki dela v trgovini,....

Nazadnje urejal/a gtyrant 27. Avgust 2005 20:02; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
daylight
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 18, 2003
Odg: 648
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 27. Avgust 2005 19:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CMYK je za tisk.
Masine za foto pa mislim da so vse nastimane za RGB (mogoce se motim)

Kar se tiče pa šumnikov je res.. nekatere digi-mašine za razvijanje ne preberejo datotek ki imajo čšž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gtyrant
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 30, 2005
Odg: 673
Kraj: Ljubljana-Javor

PrispevekObjavljeno: 27. Avgust 2005 19:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

čisto možno da nekatere mašine ne podpirajo šumnikov,samo ta njihova mašina jih in je bil to samo prodajalčev izgovor ,....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003
Odg: 1667
Kraj: .:KP:.

PrispevekObjavljeno: 27. Avgust 2005 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, ste ze sami ugotovili in si odgovorili... Fotka ne sme biti v CMYK (na nobeni masini, kolikor jih poznam) in tudi sumnike ne sme imeti. Slednji so problematicni pri nekaterih strojih, baje pa ne pri vseh. Ampak kakorkoli, raje jih ne pisite...

Kar se pa nevednosti laboranta tice, verjemi, da je takih fotk na desetine dnevno in clovek res nima casa vsake odpirat v PSju in ugotavljat, kje je stranka naredila napako...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Ostalo - Digitalna fotografija Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu