Slo-Foto.net :: Poglej temo - Nikon Capture 4/2
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Nikon Capture 4/2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Digitalna temnica
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PhotoYates
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 11, 2004
Odg: 49
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 18:00    Naslov sporočila: Nikon Capture 4/2 Odgovori s citatom

Ups! :oops: Nov sem, nisem vedel kako to pele (pa ne ti, Pele... bigrazz ). U redu, štekam, zaklepam... A se mi lahko oglasi nekdo ki je s tem programom že delal. Kakšen je v primerjavi s Photoshopom? Je vredno zadevo imet? Hvala, LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lucifix
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Jan 15, 2003
Odg: 5289

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi je vseen,o zaklepam... ne, ne sej se hecam biggrin :lol: :wink:

Nisem še slišal za tale program, sam daj mi povej čemu je namenjen, pa kaj se da z njim delat?
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Jan 16, 2004
Odg: 4378
Kraj: Si

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 18:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lucifix tukaj ti piše
http://www.dpreview.com/reviews/nikond2h/page17.asp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PhotoYates
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fina zadeva, vsaj kolikor sem ga do zdaj uspel prečekirat. Saj veš, vsaka fabrka nekaj da zraven, vsaj pri Olympusu sem dobil Camedia Master, ampak pri tem se da poštimat res samo osnove. Ta Nikonova zadeva je pa kar dobra, denimo saturacijo, kontrast, sence... vse te stvari se da poštimat zelo natančno, npr: maš eno portretno, pa bi rad senco pod ušesom malo temnejšo, pod nosom, denimo, pa svetlejšo. S kurzurjem izbereš v senci pod nosom par 'referenčnih' točk, program preštudira vrednosti pikslov in nato tone(barvne vrednosti) pikslov posvetliš in tako omiliš senco. Pod ušesom narediš kontra. Itd, nastavitve beline, urejenje šuma, ostrine
Nazaj na vrh
Pele
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja sej ta članek s sem ga dodal lepo piše da Nikon da samo 30 dni ta program.A imaš profi verzijo ali navadno?
Nazaj na vrh
PhotoYates
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Profi, valda ampak sam za en mesec. Sem ga dobil zraven D100. V bistvu je takole; Prej sem delal s fotoaparatom Olympus Camedia C 5050 Zoom (tako, zraven Pentaxa *ist SLR, ki sem ga zamenjal z F100, ker je bil polomija) ki ni bil moj, tako kot ni moj D100 (a slediš...?). Zraven Olyja sem dobil program Camedia master, ki je tud polomija, zdaj je pa ta človek ki je tega Olyja imel, takole mal za zraven (ja preveč keša ma, pa en sončen popoldan mu manjka...) kupil še D100, ki mu je (žal sam za 1 mesc) priložen dotični program, mene je pa pol zanimal kje se ga da dobit, in pol - 'zaklepam...' Ampak ni važno, ga bom že dobil, če ga bom hotel. Zdaj me v bistvu zanima kaj zmore PhotoShop, oz. kako izgleda obdelava digitalnih fotk v tem programu...
Nazaj na vrh
Pele
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 19:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čaki bom šem malo mimo teme ampak vsejeno.Pentax ist*d polomija???Zakaj že? 8O
Nazaj na vrh
PhotoYates
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa ne 'd', bogtemazal! Pentax ma dva *ist-a, *ist SLR in *ist D. Prvi je klasika, drugi je pa digitalc. Mal skregan z logiko, saj sta vendarle oba zrcalno-refleksna, a tako so to naštimal. Jaz sem imel 'filmarja' in ponavljam, polomija! Za popizdit mi je ko fabrke delajo fotoaparate in stremijo k čimmanjši teži in to sranje potem še na veliko oglašujejo. Dejstvo je da mora biti aparat težek, 'kompakten' v pravem pomenu besede, da sede v roko in nelahek aparat je s stališča tresljejev uporabnejši, to vemo. Ta *ist pa kot mobitel- sploh ga ni, tako je lahek, pa cheap plastika, zeeloo majhno iskalo, praktično nikakvo, film previja tako glasno, da če sem slikal v kakšnem 'delikatnem' prostoru, sem šel zadnji posnetek narest ven, da folk ni gledal kaj rožla, ko se je film previjal, pa še dolgo se previja. Pa sama elektronika, polno nekih lučk... V bistvu ima dobre specifikacije, in tudi dejansko se je pri 'delu' kar obnesel, narejen pa ko... pizda, ne vem, za oboževalce Vojne zvezd... Digitalca pa hvalijo, naj bi bil u redu, čeprav ti povem, da glede na to da je ohišje do potankosti enako, je iskalo isto, majhno... kot da bi hotel kuro nategnt :lol:
Nazaj na vrh
Pele
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 19:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ah jaz sem milsu za digitalca.Pravijo da ni slab ta pentax ist*d sam malo drag je.Se dobi že veliko bolj kakovostnega nikona ali canona. :wink:
Nazaj na vrh
PhotoYates
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 12. Marec 2004 19:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se da ja... Nikona... :wink:
Nazaj na vrh
Mihy
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 23, 2003
Odg: 464
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 13. Marec 2004 07:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a lohk upises tud serial number :roll:
Nazaj na vrh
Pele
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 13. Marec 2004 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda da lahko sam mihy sam da jo ne boš tukaj napisal.Tak sum imam k je bilo že enkrat nekaj podobnega. :wink:
Nazaj na vrh
Mihy
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 23, 2003
Odg: 464
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 13. Marec 2004 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj pa
drugac najdes jo na www.astalavista.com ap zravn ti more pisat clean
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Digitalna temnica Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu