Pridružen/-a: Jan 24, 2005 Odg: 1690 Kraj: SLO, Ljubljana
Objavljeno: 02. December 2005 08:01 Naslov sporočila: Skeniranje filmov
Rad bi filmski zapis (35 mm) pretvoril v digitalnega - posnel na CD,zaradi arhiviranja.Zanima me kolikšna je izguba kvalitete pri skeniranju filmov in pretvarjanju v digitalni zapis in ali je možna potem naknadna obdelava slik.Zanima me tudi ali to enako kvalitetno pretvorijo povsod ali kdo priporoča konkreten foto studio.
Thanks
Pridružen/-a: Mar 02, 2005 Odg: 343 Kraj: gorenjska
Objavljeno: 02. December 2005 08:58 Naslov sporočila:
Najceneje, a ne tudi najhiteje bo, če si kupiš rabljen film skener in se sam lotiš skeniranja. _________________ Razlika med optimistom in pesimistom? Pesimist ima več informacij.
Pridružen/-a: Jan 24, 2005 Odg: 1690 Kraj: SLO, Ljubljana
Objavljeno: 04. December 2005 13:05 Naslov sporočila:
Robert hvala za nasvet.Opazil sem,da je tema s tem naslovom že odprta ,samo da je pod rubriko : analogna fotografija--->Filmi.Sam sem jo odprl pod rubriko : digitalna fotografija--->Ostalo.
Nekaj je tam napisanega o različnih kvalitetah skenerjev,še vedno pa nisem zasledil nobenega konkretnega odgovora.
P.S.: mogoče bi administrator zaklenil mojo temo,da ne bosta na forumu odprti dve z istim naslovom.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu