Pridružen/-a: Mar 04, 2003 Odg: 7332 Kraj: črnomelj, slovenia
Objavljeno: 03. April 2006 15:44 Naslov sporočila:
hmm, jst tudi nisem glede te opemus 5 serije, da podpira ravno vse mf medije. ziher najbrž ne podpira mf diasov v okvirčkih, saj imajo večje dimenzije, verjeno pa lahko uporabljaš na tem povečevalnike navadne neokvirjene nagative. sicer je film širok 60mm vendar je osvetljen del na film pač malce manjši. se pravi neto površina osvetljenega filma pr recimo 6x6 formatu je tam nekje 54x54 mm, te meopte pa imajo max odprtino 50x50 mm se mi zdi, torej pač malce odreže zadevo najbrž pri straneh.
Objavljeno: 03. April 2006 15:48 Naslov sporočila:
Če se ne javi prodajalec, ti lahko jaz doma zmerim koliko osvetli. Mislim pa da gre, kolikor se jaz spomnim. Rabiš pa nujno tisti 80mm objektiv (se mi zdi, da sem zasledil, ko sem enkrat nekaj bral), kar je pa itak v paketu. _________________ Balž
Objavljeno: 03. April 2006 16:21 Naslov sporočila:
Za objektiv je neko nepisano pravilo, da naj bo vsaj tak, kot je "normalen" objektiv za dani format (ali pa daljši). Drugače lahko pride do vinjetiranja....
Torej za 35mm negativ je to 50mm objektiv (ali več), za medium format imaš pa vse od 80mm naprej.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu