Dragi David!
Dala sem link do fotografij Sally Mann, ker so mi zelo všeč. ))Jaz pa nikoli ne bi mogla posneti takih družinskih fotografij , ker so zelo močne in jaz enostavno pač ne fotkam na tak način, pardon, ne, to nisem jaz. Prav tako so družinske, če smo že pri tem in celo morbidne in provokativne. Mislim, da je bila ena njena razstava celo ukinjena zaradi te provokativnosti. Dala sem link od Sally Mann, ker verjetno pričakujete, da je pa njena fotografija tista, ki je družinska in ima hkrati umetniško vrednost., kar je seveda tudi res. Razumeš zdaj zakaj link.
Fotografije Sally Mann so odlične, ker so močne in ker so skrajne. In na takšen način bi verjetno jaz morala fotkat, da ne bi moje fotke bile označene kot za družinski album.!
Eto, to je razlika, David, saj nisem slepa, s fotografijo pa se ukvarjam ene par let, pa vsaki dan in vsako noč, bom pa ja videla razliko.
Sto pa ena bi se reklo, ampak vsak fotografira na svoj način....
Pa še to o fotografovem intimnem odnosu - ne mi o tem intimnem odnosu, ker se vidi na tvojih fotkah, da je predvsem strogo profesionalen, ne pa intimni.
Tinca, uno fotke na katere si dala ti link niso fotke za v družinski album (no ja, jih lahko daš, ampak niso bile narejene za to). To so čist korektne fotke, primerne za razstave, natečaje, itd...
Fotka za v 'album' je ...kaj pa vem: npr uno tvojo kjer je tvoja na uni barčici...kdo za boga od fotografov na foto portalih razume sporočilnost tiste fotke (v bistvu je nima razen za tebe in še ene par ljudi blizu tebe). No ja, v glavnem eno je umetnost, drugo je...za v album.
Primoz, fotografije Sally Mann naj bi bile svetovno znane, ena od fotografij pa je celo v Photo booku, kjer so icone fotografije!!!. No, seveda naj bi bile poznane in nisem želela, da zdaj ti presojaš o tem, če so ali niso primerne za razstave.
Btw me zanima na katero fotko na barčici si se obregnil.. Mi ni jasno katera fotka je to in niti kdaj je posneta. Ker moram povedati, da objavljam kar dosti fotk, iz različnih vzgibov, včasih tudi iz čistega dolgčasa, včasih iz želje po konstruktivnih kritikah, ki so včasih res čudaški v stilu doriši to, doriši ono, kak si dovoliš objaviti tako neostro fotko itd.
Aja, saj sem se že prej spomnila, le da te fotke nikol nisem objavla na slo foto.
Je pa to ta kategorija, objavljena iz čistega dolgčasa. Ampak zdaj pa goljufaš, ker ni iz slo- fota, veš.
A ti čekiraš moje bedne fotke na photo.net?
Nazadnje urejal/a tinekr 02. Maj 2006 23:16; skupaj popravljeno 1 krat
tinca, še enkrat, to sem napisal: Tinca, uno fotke na katere si dala ti link niso fotke za v družinski album (no ja, jih lahko daš, ampak niso bile narejene za to). To so čist korektne fotke, primerne za razstave, natečaje, itd...
Saj, fajn, primož, samo danes nisva na isti valovni, je pa fajn, da si mi komentiral tole. Čeprav se nisva razumela, pa saj veš, primorci pa štajerci...
Sem šel pogledat fotke omenjene fotografke. Mati moja, če je to za družinski album potem so tudi moje za razstavo. Mogoče tista, ko ata drži deklico v naročju. Mogoče. Ostalo pa,... lahko jim rečemo tudi provokativne ja. Lahko pa tudi kako drugače.
Stanec, mislim, da ne bomo debatirali na slo foto ali fotke fotografinje svetovno znanega slovesa, dobitnice številnih priznanj, avtorice večih knjig, in še bi lahko naštevala, so ali niso na mestu, no. To je pa že malo too much.
Do kam seže tvoj pogled?
malo uredi svoje misli. Ti si dala link do njenih fotografij v debati o družinski fotografiji. Za mene te fotke niso za družinski album. Fotke so vrhunske in zelo provokativne. Sam jih pa ne bi imel na steni.
StaneC,raje beri celotno zadevo, potem pa piši, naj uredim svoje misli.
Dala sem link do teh fotk zaradi sledeče zadeve.
Začela sem z debato, da mi je non stop očitano, da so moje fotke za družinski album in da končno udarimo kakšno debato o tem družinskem albumu.
In če bi si malo prebral debato, bi tudi poštekal zakaj sem dala link od Sally Mann, zato, ker mislim, da se samo ekstremi, ma kateihso otroci, ne štejejo kot fotografije za družinski album...vsaj na slo foto, kjer itak pomeni, da si kužen ali je kaj narobe s tabo, če imaš otroke.
Kaj se pa tiče teh fotografij, zgledajo kot da so poškodovane, sčohane, ker je fotografinja na veliko zbirala stare, odslužene, popraskane objektive.
In še ena pravzaprav anekdota, da naj bi ji slavni gospod Cameron- režiser famoznega Titanica, ukradel fotografijo.
Did you know ... ?
• In the movie blockbuster, Titanic , the director James Cameron "borrowed" a Sally Mann photograph, claiming it was his own sketch and inserted it into Leonardo DiCaprio's character's sketchbook. After a friend alerted Sally Mann to his unauthorized borrowing, Cameron chose to handle the matter in an out-of-court settlement with Mann.
tina, noben ni govoril da so (nekatere) tvoje fotke za v družinski album ker so na njih gor otroci, ampak ker so brez neke (umetniške ali kake že) sporočilne vrednosti.
Lahko bi to bil portret neke osebe, kateri bi bil izveden na...ehm, slab način, bi bila najbrž za v domači album še vedno ok, za na kako razstavo pač ne.
Fotografija če je dobra je dobra, lahko so gor otroci, lahko so gor žužki, če ima neko sporočilo oz. kaj več ni samo za v domači album.
Primoz, na žalost te moram razočarat, da so meni ponudli dve razstavi ravno za te fotke, ki zate nimajo sporočilne vrednosti. Ampak saj veš, vsake oči imajo svojega malarja.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Lahko dodate priponke prispevkom Lahko prenašate priponke v prispevkih