Pridružen/-a: Mar 02, 2005 Odg: 343 Kraj: gorenjska
Objavljeno: 02. Marec 2006 10:21 Naslov sporočila: Fotografija na platnu
Mi lahko kdo pove, kje bi lahko izdelali fotografijo na platnu?
Ko sem še hodil v šolo v Ljubljano, je bil nasproti NAMA trgovine en majhen foto studio, kjer so na slikarskem stojalu imeli nekaj takega postavljenega.
Kako velike so lahko take fotografije? _________________ Razlika med optimistom in pesimistom? Pesimist ima več informacij.
Objavljeno: 02. Marec 2006 12:21 Naslov sporočila:
pr stingu imajo pokvarjeno mašino, sem ze jst hotu dat tiskat.
to je pa zdej dva mesca nazaj.
mogoce vec.
lp _________________ Nisem vedel kaj bo jutri, vedel sem kaj bo po jutrišnjem!!
Objavljeno: 02. Marec 2006 12:39 Naslov sporočila:
poskusi pri IB-Procadd, na Dunajski 106 (nasproti merkatorjeve poslovne stavbe). Lahko izbiraš med različnimi materiali platna, dimenzije v višino do 162 cm in neomejeno po dolžini. _________________ LP X
Pridružen/-a: Mar 04, 2003 Odg: 7332 Kraj: črnomelj, slovenia
Objavljeno: 07. Maj 2006 13:10 Naslov sporočila:
poceni najbrž ni.
ko smo že pri tem, bom še jst vprašal naslednje:
kje oz. kako nardijo tiste printe, ki imajo backlight osvetlitev (neonke ipd). nekaj podobnega je anjbrž v tisto osvetljenih jumbo plakatih ipd, vendar ot ni to, po mojem. sem videl že po rzanih razstavah (recimo na arh. beinalu v benetkah), kjer fotke (sploh nočne) super izpadejo. material zgleda kot kakšno plastificirano blago. tudi print mora biti po mojem dosti bolj temen oz. gost, da šele pravi ton dobiš, ko zadevo osvetliš od zadaj (podobno kot dia film, ki brez luči zgleda samo en temen trak).
kje kaj takšnega delajo pri nas?
IZO:
to stvar dela med drugim tudi foto format (print oz. plot na prosojno folijo) Stvar odlično izpade je še kar draga. Sam nameravam celo razstavo narediti s takimi printi, samo me bo stvar kar precej stala.
mel sm ze nek izračun narjen pa ga zdej ne najdem iz glave pa ne bom govoru da nebom kaj zaj***
bom provu poiskat uno stvar ali pa jih bom še 1x vprašal koliko je, pa ti sporočim. Obstaja namreč več izvedb glede materiala. Stvar se pa printa na rolo tako da format ni dosti omejen.
Takole se to naredi (nisem še poskusil, ampak vem iz pripovedovanja):
V steklenički se kupi foto-emulzijo (Stane dobrih 8.000 sit, za 2dl), ki se jo s čopičem nanese na platno (lahko tudi na steklo, keramiko... skorajda karkoli, kar bo "prijelo"), nato pa se to osvetli in razvije po klasičnem postopku. Jaz sem videl na ta način osvetljene kamne in pepelnike. Kar zanimivo izgleda. Je pa po mojem potrebnih precej izkušenj za tako reč.
Objavljeno: 07. Maj 2006 18:00 Naslov sporočila:
ja, na to finto sem tudi že jst vidu fotke narjene (na les, se mi zdi, ena naša fotografka, ki sliko konje, dela tako. ni xantipa).
sicer pa dobra ideja. idealno bi blo kar recimo 50x70cm dia film osvetlit, samo takšnih kamer in filmov ni, hehe.
Pridružen/-a: Mar 25, 2003 Odg: 1555 Kraj: UZBEKISTAN
Objavljeno: 08. Maj 2006 23:51 Naslov sporočila:
Citiram:
sem videl že po rzanih razstavah (recimo na arh. beinalu v benetkah), kjer fotke (sploh nočne) super izpadejo. material zgleda kot kakšno plastificirano blago. tudi print mora biti po mojem dosti bolj temen oz. gost, da šele pravi ton dobiš, ko zadevo osvetliš od zadaj (podobno kot dia film, ki brez luči zgleda samo en temen trak).
take fotke sem sam delal ze 10let nazaj in se jih delam ,ko jo gledas je skoraj crna ko przges zadaj luc dobi pravo podobo
Objavljeno: 09. Maj 2006 08:08 Naslov sporočila:
slowein, govorim o fotkah, velikosti 1m in več, definitivno niso bile narjene na papir ipd.
če poznaš postopek, nam ga opiši rajš. verejetno gre za podosvetljene fotke, ki dobijo pravi ton šele z osvetlitvijo al kaj podobnega.
Pridružen/-a: Mar 25, 2003 Odg: 1555 Kraj: UZBEKISTAN
Objavljeno: 09. Maj 2006 18:19 Naslov sporočila:
Jaz drugega postopka kot na papir ali na graficni film ne poznam oz ga ne delam....je pa zadeva ista vsaj pomojem ....fotka ali kakrsnkoli material je ze je v bistvu crn ko przges luc pridejo ven vsi skriti detajli....to lahko sam doma probas z bilokatero fotko
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu