Slo-Foto.net :: Poglej temo - katere baterije kupit
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

katere baterije kupit

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
furbi
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 17, 2004
Odg: 141
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 21. Januar 2007 17:58    Naslov sporočila: katere baterije kupit Odgovori s citatom

Živijo!

Ravno sem si kupil D80, zraven pa gib MB-80. V gipu imam opcijo, da uporabljam dve en-el3ali pa 8 navadnih barerij.
Zanima me, katere navadne baterije ki jih lahko polnil naj kupim?
zanima me tudi katere baterije so najboljše za fles SB-600?

Drugi mesec se odpravljam na pot v Afriko in želim kupit dobre baterije, ki jih bom lahko polnil in uporabljal na poti.

Hvala

SWE
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mPECA
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 31, 2006
Odg: 466
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: 21. Januar 2007 18:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GP... kapaciteta pa je odvisna od kapacitete denarnice... npr: 2300mAh x 8 je po mojem full preko glave...
Nazaj na vrh
iKmet
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 04, 2006
Odg: 55

PrispevekObjavljeno: 21. Januar 2007 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz uporabljam GP-jke. Kapaciteta je OK, se mi pa še kar hitro izpraznijo, če samevajo v omari. Jaz imam na D80 dve originalni bateriji, kar več kot zadošča za moje potrebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
wini
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 07, 2005
Odg: 53

PrispevekObjavljeno: 21. Januar 2007 19:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GP pa res niso med najbolj vrhunskimi, po pol letni uporabi jim je padla kapaciteta za vec kot polovico
sanyo ali pa ansmann ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M_M
Uporabnik

Pridružen/-a: Oct 23, 2004
Odg: 669
Kraj: MB - SG

PrispevekObjavljeno: 21. Januar 2007 19:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje, če kupiš kopije orginalnih za D80 (na ebay-u so cene smešno nizke) dobiš za svoj denar še največ. Sam uporabljan ponaredke v Canon EOS 350D in držijo skoraj isto kot orginalna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
wini
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 07, 2005
Odg: 53

PrispevekObjavljeno: 21. Januar 2007 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tukaj so ble misljene navadne baterije, ki bojo sluzle tudi za flash, ce sm prav prebral
Nazaj na vrh
horvi
Član/-ica

Pridružen/-a: Feb 12, 2004
Odg: 12

PrispevekObjavljeno: 22. Januar 2007 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... če kupuješ akumulatorje po celicah priporočam Sanyo Eneloop:

Obnaša se kot navaden NiMH AA akumulator s kapaciteto 2000 mAh, vendar:

- akumulator je že pripravljen na uporabo (je poln)
- akumulator se sprazni le 15 % na leto (NiMH 100 %)
- ugodna cena
- več informacij na http://eneloop.info

pri nas jih imajo v Mibomodeli e-trgovina

lp, horvi
Nazaj na vrh
bockorek
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 09, 2004
Odg: 368

PrispevekObjavljeno: 22. Januar 2007 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V grip od D80 gre osem AA baterij?? V grip od D200 jih gre 6.

M_M kje si pa našel kopije za D80/D200 poceni? Me res zanima, saj jih jaz ceneje kot 50€ na eno nisem našel. No...res, da nisem preveč pofrobno gledal na ebay, saj sem jih potreboval hitro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
M_M
Uporabnik

Pridružen/-a: Oct 23, 2004
Odg: 669
Kraj: MB - SG

PrispevekObjavljeno: 22. Januar 2007 19:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem pogledal tudi jaz in nisem našel ponaredkov... nekako mi je bilo samoumevno, da če obstajajo poceni ponaredki za D70,... za večino Canonov, ... da so potemtakem na razpolago že tudi za D80.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
furbi
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 17, 2004
Odg: 141
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 05. Februar 2007 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živijo!

Ker se je debata že začela tukaj, bom samo nadaljeval s to temo in prosil za nasvet glede polnilca za baterije. Kakšnega mi priporočate in kje ga naj kupim?

Hvala
Furbi
Nazaj na vrh
canonndale
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 07, 2004
Odg: 213
Kraj: Rezana

PrispevekObjavljeno: 05. Februar 2007 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na potovanju ti bo verjetno najbolj prav prišel hitri polnilec zato poglej za Sanyo MQS04 s 4mi baterijami, ki ga lahko dobiš za malo več kot 60€ ;-)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu