Slo-Foto.net :: Poglej temo - Canon IS objektiva - ali sta res tako zanič za amaterja?
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Canon IS objektiva - ali sta res tako zanič za amaterja?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Objektivi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7227
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 11. Februar 2007 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marjan, fajn test. zgleda, da je 18-55 še najboljši izmed treh ,hehe, če malo pretiravam. sem reku, da ne preveč pljuvat po njem..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Marjan1
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 09, 2006
Odg: 10

PrispevekObjavljeno: 11. Februar 2007 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem se dokopal do enakega spoznanja kot piše Moderator sem si rekel sedaj pa še primerjava z 17-55 IS in 17-50 Tamron(sem prebral kar nekaj pohval na net-u)!
Na povezavah so še te primerjave. Bilo je pa oblačno in deževno vreme.

http://shrani.si/o.php?izrez11001og3u.jpg
http://shrani.si/o.php?izrez11001og3v.jpg
http://shrani.si/o.php?izrez10017og3w.jpg
http://shrani.si/o.php?izrez10017og3x.jpg
http://shrani.si/o.php?primerjavaog3y.jpg
http://shrani.si/o.php?primerjavaog3z.jpg

Kar se pa 18-55 tiče vsaj z moje strani vidim hibo samo v izdelavi. Uporabljeni so poceni materijali in pa pri slabih svetlobnih pogojih počasnejše ostrenje. Ker pa je pri meni ostrina najpomembnejši faktor ga seveda veselo uporabljam
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ZiZa
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 20, 2006
Odg: 1014
Kraj: Nova vas

PrispevekObjavljeno: 11. Februar 2007 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bigeek presenetljivo!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7227
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 11. Februar 2007 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no, da ne bi spet zavajali, tudi 17-85, sploh pa 17-40 nist slaba objektiva, včasih so razlike med 2 enakima objektivoma zelo velike. tako da je treba računat tudi z verjetnostjo, da imaš zelo dobro različico 18-55 in pa slaba 17-40 ipd..
je pa nek pokazatelje, da ni vse zlato, kar se sveti, sploh pa, da za dobro fotko rabiš kaj več kot drago opremo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bauci
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 18, 2006
Odg: 35
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 12. Februar 2007 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marjan 1,
hvala za zelo zanimivo primerjavo objektivov. Da bi le bilo takih primerjav čim več. Ne bi imel čisto nič proti, če bi se nekdo lotil še zoom objektivov in primerjal cenejše objektive z dražjimi. Slika pove več kot vsaka beseda.
Za mene kot popolnega amaterja je sedaj vsa zadeva še bolj zakomplicirana, saj na podlagi tvojega testa vidim, da se mi lahko zgodi, da z nakupom dražjega objetiva sploh ne bom veliko (ali pa nič) pridobil na kvaliteti slike (ostrina, barve).
Lep pozdrav, Bauci
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Just_me
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 30, 2007
Odg: 79
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 12. Februar 2007 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za druge nevem kakšni so vem pa da je 70-300is odličen in res vreden svojega denarja!
LP
Nazaj na vrh
Noob
Min Dof Junkie
Min Dof Junkie

Pridružen/-a: Jul 18, 2004
Odg: 3637
Kraj: Be�igrad ZOO

PrispevekObjavljeno: 12. Februar 2007 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na zadnji primerjavi je 18-55 ponavadi spet najboljši...Pa saj sam že skozi govorim da je soliden, sploh za ta denar.

17-50 je tukaj porazen, sem pa videl kar nekaj sampleov na netu, kjer je bil res oster, enako sem stestiral 17-55 2.8, ki je bil veliko, veliko ostrejši od tvojega. 17-85 so pač dokazano najbolj precenjena jajca iz Canonovega tabora - sem videl že ogromno takih testov in povsod je bil zanič.

Je veliko odvisno od kopije objektiva, ki ga dobiš, čeprav pri Canonu (in najbrž vseh originalnih objektivih) ponavadi ni večjih razlik, oz je manj limon. Sigma, Tamron itd pa veliko bolj variirajo.
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 06, 2006
Odg: 10
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 16. Marec 2007 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo, samo nekaj bi rad razcistil..to govorimo o Canon EF 70-300/4-5.6IS USM objektivu?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
MarkoStamcar
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 11, 2005
Odg: 30

PrispevekObjavljeno: 16. Marec 2007 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jap, po reviewih sodeč je zelo dober - sem ga že naročil in upam, da ga naslednji teden prevzamem smile
Nazaj na vrh
BaTeMaN
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 21, 2006
Odg: 115

PrispevekObjavljeno: 17. Marec 2007 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM

tale pa po CENI hudo IZSTOPA ... ahh, čit izven mojega dosega, ampak je res vreden enkrat več? verjetno kak za koga smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ZiZa
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 20, 2006
Odg: 1014
Kraj: Nova vas

PrispevekObjavljeno: 17. Marec 2007 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.pbase.com/lightrules/70300s
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
MarkoStamcar
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 11, 2005

PrispevekObjavljeno: 17. Marec 2007 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BaTeMaN je napisal/a:
Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM

tale pa po CENI hudo IZSTOPA ... ahh, čit izven mojega dosega, ampak je res vreden enkrat več? verjetno kak za koga smile

Mah ne, ne splača se ti denarja metat za DO različico... pač je manjši in lažji, pa še f se ne začne pri 4, ampak pri 4.5, poleg tega je menda bokeh zaradi drugačnih leč malce preveč poudarjen...
Nazaj na vrh
andyz
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 14, 2004
Odg: 269
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 17. Marec 2007 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

EF 70-300 IS je v redu, ga imam že skoraj 1 leto in je vreden svojega denarja.
DO varianta je po moje veliko predraga!
Nazaj na vrh
Bauci
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 18, 2006
Odg: 35
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 17. Marec 2007 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še eno vprašanje:
ali se lahko IS pri objektivu primerja z IS pri fotoaparatih kot npr. Canon S2 sli S3?
Ali "umirja" tresenje rok?
Nazaj na vrh
reber
Član/-ica

Pridružen/-a: Feb 25, 2007
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: 17. Marec 2007 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jest bom pa dodal še eno (mogoče malo butasto vprašanje, sem pač nov v tem):
Objektiv EF 70-300 IS bi bil, če bi bil EF-S ... bi to bil namesto 70-300 za 1,6 večji, torej 112-480 ? gre se za to, ker imam EOS 400D
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lenyn
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 23, 2006
Odg: 1717

PrispevekObjavljeno: 17. Marec 2007 23:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber, množenje goriščnic ni odvisno od oznake objektiva. canon 400/350/300/30/20d imajo vsi 1,6 crop senzor, zato pri vseh množiš z 1,6. ne glede na objektiv

ef-s pa so objektivi, ki 'pašejo' le na zgoraj navedene modele, ker imajo bolj izbočeno nekaj na bajonetu... - zato pri FF aparatih zrcalo udari ob tisto.

torej - tudi pri tem objektivu množiš z 1,6, čeprav ni ef-s
Nazaj na vrh
mPECA
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 31, 2006
Odg: 466
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: 18. Marec 2007 03:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

finta ef-s objektivov.... je samo v tem... da imajo prirejene leče in razdalje med lečami tako, da je relativna izguba v zgradbi čimmanjša...

kot je že rekel lenin... mm objektivov (ef ali ef-s... ni važno) se morajo vedno pomnožit z crop faktorjem bodyja...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 18. Marec 2007 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem pa mislil, da imajo EF-S objektivi tisti podaljšek zaradi kompenzacije crop faktorja.
Prepričati se želim zaradi tega, ker nameravam kupit 2 do 3 objektive in ker bo nekaj EF-S, nekaj pa EF objektivov, bi rad točno vedel, kako je s temi goriščnicami, da ne bi imel potem v bistvu dva enaka objektiva, namesto da pokrijem območje z objektivi lepo eden za drugim.

Še vprašanje, kako je z IS objektivi, koliko žre baterije ta stabilizacija, in do kakšne mere zadeva umiri tresenje? odgovor me zanima iz vaših konkretnih izkušenj.
Nazaj na vrh
dunda
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 04, 2006
Odg: 155
Kraj: Vukojebine pri Kamniku

PrispevekObjavljeno: 18. Marec 2007 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Jaz sem pa mislil, da imajo EF-S objektivi tisti podaljšek zaradi kompenzacije crop faktorja.
Prepričati se želim zaradi tega, ker nameravam kupit 2 do 3 objektive in ker bo nekaj EF-S, nekaj pa EF objektivov, bi rad točno vedel, kako je s temi goriščnicami, da ne bi imel potem v bistvu dva enaka objektiva, namesto da pokrijem območje z objektivi lepo eden za drugim.

Še vprašanje, kako je z IS objektivi, koliko žre baterije ta stabilizacija, in do kakšne mere zadeva umiri tresenje? odgovor me zanima iz vaših konkretnih izkušenj.

Ti kar vedno pomnoži s crop faktorjem ... yes

IS sicer pohrusta nekaj energije, vendar tako hudo tudi ni. Je pa zelo uporabno, brez skrbi.
Nazaj na vrh
reber
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 01. April 2007 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bo tale objektiv canon EF-S 17-55 f/2,8 IS v redu, nekako sem se navdušil nad tem objektivom. Vem, da ne bo delal čudežev, ampak v slabših svetlobnih pogojih npr v cerkvi naj bi bil občutno boljši od kit ? te dni ga nameravam kupit, pa sem še malo skeptičen.
Kaj mislite?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Objektivi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu