Slo-Foto.net :: Poglej temo - internet hitrost in ponudnik
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

internet hitrost in ponudnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Internet
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
maremare
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 06, 2004
Odg: 323
Kraj: Bela krajina-Kočevska

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 10:16    Naslov sporočila: internet hitrost in ponudnik Odgovori s citatom

oj,

če imam pri ponudniku internetnih storitev izbrano hitrost interneta 4 Mbps / 1 Mbps, mi pa test javi naslednji rezultat, je to ok? Semi zdi, da malo manjka uploada? Ali ne?

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7332
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 10:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pr teh zadevah treba pazit na razliko med biti in byti, ker je razmerje 8:1.
tako da download zgleda ok, upload pa ne vem, al kaj še deliš/množiš z 8.
kje pa lahko ta test nardiš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aja, bedak, sej piše: speedtest.si
Nazaj na vrh
Noem
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 10, 2006
Odg: 31

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne ni ok. Jaz z enakim paketom imam uploda 986Kb/s.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maremare
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hm, zanimivo, jest mam take hitrosti že od začetka naročenega paketa, pa se nisem nikoli poglabljal(zaupanje ponudniku), očitno bo treba ukrepat.
Nazaj na vrh
sajko
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 30, 2006
Odg: 104
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar pa ni rečeno, da je njihova napaka. Če imaš VDSL je še bolj kot pri ADSL odvisno od infrastrukture (predvsem če živiš v veliki hiši ali bloku, kjer je kabel do tebe že kdaj štukan in podobno). Ali pa si že toliko oddaljen od centrale, da enostavno ne potegne več toliko.

Pri meni je enako, imam 4/1 paket in mi deluje malo cez 512 kbit/s, namest 1000. Vzrok je v slabi infrastrukturi kablov v naši hiši (+ oddaljenost od centrale) in to se mi pozna odkar imam VDSL. Prej pri ADSL ni bilo problemov, kar tudi kaže na drugačen princip delovanja teh dveh tehnologij.

Pokliči in se pozanimaj kakšna je sinhronizacija tvojega modema. Če je prenizka sta vzroka našteta zgoraj, drugače se pa malce pomeni pri njih.
ogabe
Član/-ica

Pridružen/-a: Feb 09, 2004
Odg: 403
Kraj: Malo tu malo tam

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preden bos "ukrepal" ti priporocam branje pogodbe grin
lial
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 26, 2004
Odg: 909
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In to bi znal biti osnovni problem, ki ga je zapisal sajko.
Pri meni so zadeve celo tako kritične, da VDSL sploh ne 'potegne' preko hitrosi ADSL-a in sem se moral zaradi tega poleti odpovedati nadgradnji.
Vprašanje pa je, če je prav, da ti računajo takšno hitrost, ki je ne morejo zagotoviti - v mojem primeru je bil monter pošten in je vspostavil prejšnje stanje, ter brez računa - odšel... confused
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
maremare
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jah pri meni bi morala biti hitrost taka kot mam naročeno.Sm doma 50m od centrale in 250m od centrale merjeno po kablu. In do mene ni nobenega bloka vmes, jaz sm pa v hiši.
V paketu imam še 2x TV, pa nimam težav z tv.Pri pasovni širini imam še mnogo prostora so mi oni rekli.
Nazaj na vrh
lial
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 26, 2004
Odg: 909
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 14. November 2007 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti jih kar malo pobezaj, kako so nastavili zadeve v centrali...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
maremare
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 16. November 2007 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no, sem jim poslal sliko testa,jih obvestil o težavi,ekola zdaj je upload hitrejši.
Zadevo so rešili.
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 16. November 2007 17:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo, sm jst probal še:

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 277.91Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.05Mb/s
Nazaj na vrh
burka
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 05, 2008
Odg: 1

PrispevekObjavljeno: 05. Januar 2008 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer je tema malce stara, vendar bom vseeno komentiral. Pri meni je bilo isto. Narocil sem 8/1, vendar mi upload ni zlezel cez 512 kb/s. Sem gor poklical, niso mogli nic uredit, pol so prisli pa merit na dom, potem pa so zadevo uredili. Sedaj pred kratkim pa sem povezavo povecal (10/4) in deluje BP.
Nazaj na vrh
Angelchek
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 21, 2008
Odg: 2
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: 21. Julij 2008 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima, kako lahko izvem kje je centrala v moji bližini, na primer Amis-ova? Na netu nisem zasledila podatkov.
V Krškem je, vendar ne vem kje natančno..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 21. Julij 2008 14:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izo je napisal/a:
evo, sm jst probal še:

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 277.91Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.05Mb/s

morm updejtat tole, odkar je optika pr bajti

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 20.26Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 20.17Mb/s

v glavnem telefon, kabelska in 20/20 net za 35€, me happy..
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 21. Julij 2008 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aja, sem pozabil:
a ima kdo telemach net prek kabelske (paket z kabelsko in telefonom), tista 2mbit/384k varjanta?
http://www.telemach.si/paketne_ponudba/Trojcek_m kako je kaj odstopanje v hitrosti prek kabelske, baje je to kr problem?
kr to je najcenjša varianta zaenkrat tam, kjer se misliva preselit v kratkem.
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003
Odg: 1667
Kraj: .:KP:.

PrispevekObjavljeno: 21. Julij 2008 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izo, kabelski net ni nikoli tak kot mora bit, vsaj take izkusnje mam jaz s Telemachom. Imel sem narocen paket 512/128 (pa se to ni vleklo), molzli pa so me za 7.300 sitov na mesec.

Se moj test:
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 15.15Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 92.31Mb/s

Nazadnje urejal/a chips 21. Julij 2008 14:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
maremare
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 21. Julij 2008 14:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izo je napisal/a:

v glavnem telefon, kabelska in 20/20 net za 35€, me happy..

kaj maš to doma, v Črnomlju?
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 21. Julij 2008 14:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne, v lj, siol/telekom naveza, zdej so po bežigradu kr nekaj optike postavli, pa eno akcijo imajo..
v glavnem, upam, da bo počasi optika povsod, ne samo po večjih mestih, kr je verjetno najboljša varianta za te zadeve..
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003
Odg: 1667
Kraj: .:KP:.

PrispevekObjavljeno: 21. Julij 2008 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izo, bo, bo. Siol v tem blazno zaostaja, ceprav so infrastrukturno v veliki prednosti pred T-2, ker lahko optiko vlecejo po svojih ze postavljenih zemeljskih kanalih. T-2 pa vlece in koplje kompletno na novo, vendar vseeno ima do zdaj pokritega vec terena kot Siol.

Polaganje optike je pac dolgotrajen in pocasen proces.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Internet Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu