Objavljeno: 22. Avgust 2004 22:32 Naslov sporočila:
Jaz nekako presaltujem iz sveta kompaktnih digitalcev v svet DSLR-ja in sem tukaj se bolj bosih nog. Zanima me sledece. Kupil bom D70, ogledan pa imam doticni objektiv. Samo pod podatki pise da je minimalna razdalja ostrenja 50mm. Ali potem s tem objektivom lahko delam makro posnetke? Z prilozenim AF-S 18-70mm objektivom sem videl da se da posneti prav kulturen makro posnetek. Se da s to Sigmo tudi? In kaksna je prednost pravih makro objektivov pred temi sirokokotnimi-teleobjektivi?
Objavljeno: 22. Avgust 2004 23:10 Naslov sporočila:
Seveda lahko do razdalje 50 mm. Drugace pa lahko kupis dodatni adapter in obrnes objektiv, s tem zgubis vse avtomatske funkcije objektiva moras nastavit vse parametre rocno - manualno in delas lahko super makro posnetke.
Makro posnetke tudi delas z ustreznimi vmesnimi obroci, tako, da ne zgubis funkcij objektiva.
Se ena varjanta, na objektiv privijes makro predlece.
In varjanta z mehom.
S sirokokotnim objektivom tudi lahko delas makro posnetke, ce je le ta makro izvedba, se pravi, da je omogocen "izvlek tubusa" objektiva.....Za tvoj objektiv ne vem zagotovo. Mislim, pa da ni mozno, saj je ostrenje samo do 38 cm.
Objavljeno: 22. Avgust 2004 23:39 Naslov sporočila:
Hja,sem nasel nekaj slik po netu od Sigme. Kar uredu. Samo me se vedno zanima kako mnenje uporabnika ki ima ali Sigma 18-125mm ali AF-S 18-70mm. Finta drugega objektiva je v tem da ga dobis v Kit kompletu za pol cene od samostojne prodaje. In nekako sem zmeden,nevem katerega naj kupim. Stvar poslabsa se to da o objektivih vem zelo malo,oz. skoraj nic.
Objavljeno: 23. Avgust 2004 00:43 Naslov sporočila:
Z objektivi je tako, lahko imajo plasticne lece in plasticno ohisje, ali kombinacija, manj lec in manj grup, ti so ponavadi najcenejsi....
Kvalitetni objektivi so povecini dragi, dobi pa se tudi za manj denarja dobro stvar. (Sigma. Omron itd).Malo moras pogledat teste. Nekje spica so od Nikona. Ne bos zgresil, ce kupis, 18-125 mm, saj pokrijes vecji razpon zooma. Sicer pa, je odvisno od tvojih ambicij in namenov fotografiranja. Nikon, AF-S DX Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED je odlicen objektiv, samo je tudi kar mocno "slan". cca 1300 EUR. Sigma 18-125 pa 283 EUR.
Objavljeno: 23. Avgust 2004 07:30 Naslov sporočila:
Sej to je finta,ker ce kupis kit komplet z 18-70 doplacas 70 jurjev,malo manj kot sigma stane. Dobis tako tale Nikonov objektiv za slabih 70 jurjev doplacila k bodyju. Se mi zdi dobra nalozba tole.
Objavljeno: 23. Avgust 2004 12:10 Naslov sporočila:
Ponavadi je tako, ni pa nujno. Ceneni objektivi so bolj "Soft" izvedba, risejo bolj mehko sliko, ostrina ni tako povdarjena, kajti pri kvalitetnem objektivu se tega ne smejo privosciti, razen pri namenskih "Soft" objektivih za portretno fotografijo. Za "domaco" -naso rabo to konec koncev niti ni toliko pomembno. Za "profi" fotografijo pa je. No, razen za intuziaste - zagnance, ko morajo imeti "oh in ah" robo.
Lp, Odi. _________________ .
. Dobro luc vsem......
Objavljeno: 23. Avgust 2004 16:36 Naslov sporočila:
Jah jaz iscem samo en kompromisen objektiv z dobrim razmerjem z ceno/kvaliteto. Tale prilozeni 18-70 vsi kujejo v nebesa ampak Sigma s svojimi 125mm me premamlja bolj in bolj. 7,5x zoom je kar orenk za takle domaci objektiv za zacetnika.
Mislim, da tale link se ni objavljen v tej temi, če pa je pa sorry, sem zelel samo pomagat.
Jaz sem v podobni dilemi kaj vzeti ob nakupu novega DSLR-ja, verjetno bo Sigma, če koga zanima javim cez 14 dni kako dela.
Lp
PS: ce bos kupoval sigmo testiraj vec primerkov istega objektiva, kar pa ze verjetno ves!
Pridružen/-a: Aug 03, 2004 Odg: 2187 Kraj: Izola, Slovenija
Objavljeno: 24. September 2004 11:16 Naslov sporočila:
O tem smo že pisali in mislim, da objektiv 18-70 moraš dokupiti zraven, ker so slike za to ceno super _________________ moj blog......http://blog.slo-foto.net/matto
Objavljeno: 25. Oktober 2004 21:26 Naslov sporočila:
Sem novi lastnik objektiva 18-125
Za posnetke na izletih je objektiv zadovoljiv. Pri posnetkih proti svetlemu (nebo; ali bela, siva, modra plošča) z ali brez objekta v prvem planu so vogali slik temnejši. Od zaslonke in žarišča odvisno je ta temna cona večja ali manjša, ostrejša ali motna. V teh primerih je to moteče (vinjeta).
To se ne opazi pri posnetkih narave, posebno čez celo sliko ali tam, kjer svetli del osvetli močneje (drevje pred nebom). Posnetki z bliskavico napako poudarijo.
Je pa res, da je razpon žarišča mamljiv. Imam ga in ga bom obdržal za potovalno fotografijo, s slikami pa se ne bom hvalil preveč. Ob priliki, ko pride stric iz Amerike bom nabavil objektiv z malo manj žariščnega razpona in eno svetlostno številko. Ta ne dela težav, je pa malo dražji.
Tudi originalni objektiv 18-70 ima manjšo napako, ki sem jo opisal, z gornjim pa neprimerljivo.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2Naslednja
Stran 1 od 2
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu