Slo-Foto.net :: Poglej temo - Kako se obnese nova Sigma 18-125
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Kako se obnese nova Sigma 18-125
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Objektivi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pajo
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 19, 2004
Odg: 131

PrispevekObjavljeno: 20. Avgust 2004 08:13    Naslov sporočila: Kako se obnese nova Sigma 18-125 Odgovori s citatom

Ali kdo ze ima ta objektiv. Zanimajo me mnenja uporabnikov o njem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
odi7850
Član/-ica

Pridružen/-a: May 20, 2004
Odg: 489
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 20. Avgust 2004 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer ga nimam, lahko pa pogledas, kaj pisejo drugi o njemu:

http://www.dphoto.us/news/node/view/40

http://www.dpreview.com/news/0405/04052101sigma18-125.asp

Lp, Odi.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pajo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 22. Avgust 2004 22:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz nekako presaltujem iz sveta kompaktnih digitalcev v svet DSLR-ja in sem tukaj se bolj bosih nog. Zanima me sledece. Kupil bom D70, ogledan pa imam doticni objektiv. Samo pod podatki pise da je minimalna razdalja ostrenja 50mm. Ali potem s tem objektivom lahko delam makro posnetke? Z prilozenim AF-S 18-70mm objektivom sem videl da se da posneti prav kulturen makro posnetek. Se da s to Sigmo tudi? In kaksna je prednost pravih makro objektivov pred temi sirokokotnimi-teleobjektivi?

Hvala nvaprej za odgovore
Nazaj na vrh
odi7850
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 22. Avgust 2004 23:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda lahko do razdalje 50 mm. Drugace pa lahko kupis dodatni adapter in obrnes objektiv, s tem zgubis vse avtomatske funkcije objektiva moras nastavit vse parametre rocno - manualno in delas lahko super makro posnetke.

Makro posnetke tudi delas z ustreznimi vmesnimi obroci, tako, da ne zgubis funkcij objektiva.

Se ena varjanta, na objektiv privijes makro predlece.

In varjanta z mehom.

S sirokokotnim objektivom tudi lahko delas makro posnetke, ce je le ta makro izvedba, se pravi, da je omogocen "izvlek tubusa" objektiva.....Za tvoj objektiv ne vem zagotovo. Mislim, pa da ni mozno, saj je ostrenje samo do 38 cm.

Za vec informacij poglej na URL:

http://www.kenrockwell.com/nikon/1870.htm

LP, Odi.
pajo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 22. Avgust 2004 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,dober opis AF-S 18-70mm objektiva. Skoda da nima nic zapisanega o Sigma objektivu katerem tezim tukaj.
Nazaj na vrh
odi7850
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 22. Avgust 2004 23:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobim tudi za Sigmo, saj poprej nisem vedel kaj imas...

Lp, Odi.
pajo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 22. Avgust 2004 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja,sem nasel nekaj slik po netu od Sigme. Kar uredu. Samo me se vedno zanima kako mnenje uporabnika ki ima ali Sigma 18-125mm ali AF-S 18-70mm. Finta drugega objektiva je v tem da ga dobis v Kit kompletu za pol cene od samostojne prodaje. In nekako sem zmeden,nevem katerega naj kupim. Stvar poslabsa se to da o objektivih vem zelo malo,oz. skoraj nic.
Nazaj na vrh
odi7850
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 00:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z objektivi je tako, lahko imajo plasticne lece in plasticno ohisje, ali kombinacija, manj lec in manj grup, ti so ponavadi najcenejsi....

Kvalitetni objektivi so povecini dragi, dobi pa se tudi za manj denarja dobro stvar. (Sigma. Omron itd).Malo moras pogledat teste. Nekje spica so od Nikona. Ne bos zgresil, ce kupis, 18-125 mm, saj pokrijes vecji razpon zooma. Sicer pa, je odvisno od tvojih ambicij in namenov fotografiranja. Nikon, AF-S DX Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED je odlicen objektiv, samo je tudi kar mocno "slan". cca 1300 EUR. Sigma 18-125 pa 283 EUR.

Za orientacijo in ocutek cen poglej na link:

http://www.digit-all-cameras.com/sigma-lenses/

LP, Odi.
pajo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 07:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sej to je finta,ker ce kupis kit komplet z 18-70 doplacas 70 jurjev,malo manj kot sigma stane. Dobis tako tale Nikonov objektiv za slabih 70 jurjev doplacila k bodyju. Se mi zdi dobra nalozba tole.
Nazaj na vrh
Pele
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Jan 16, 2004
Odg: 4378
Kraj: Si

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 08:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tisti objketiv od Nikona je res dober. Sem ga imel možnost sprobat in se je odlično odrezal. Za tako ceno prva liga smile
Nazaj na vrh
pajo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kako pa kej zoom s tem objektivom,je zadovoljiv?
Nazaj na vrh
Pele
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Jan 16, 2004
Odg: 4378
Kraj: Si

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z Nikonovim da z Sigminim pa ne vem grin Objektiv riše tako, kot mora.
Nazaj na vrh
odi7850
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 12:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponavadi je tako, ni pa nujno. Ceneni objektivi so bolj "Soft" izvedba, risejo bolj mehko sliko, ostrina ni tako povdarjena, kajti pri kvalitetnem objektivu se tega ne smejo privosciti, razen pri namenskih "Soft" objektivih za portretno fotografijo. Za "domaco" -naso rabo to konec koncev niti ni toliko pomembno. Za "profi" fotografijo pa je. No, razen za intuziaste - zagnance, ko morajo imeti "oh in ah" robo.

Lp, Odi.
pajo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jah jaz iscem samo en kompromisen objektiv z dobrim razmerjem z ceno/kvaliteto. Tale prilozeni 18-70 vsi kujejo v nebesa ampak Sigma s svojimi 125mm me premamlja bolj in bolj. 7,5x zoom je kar orenk za takle domaci objektiv za zacetnika.
Nazaj na vrh
odi7850
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da ja, ne bos nic "faliu"....

Lp, Odi
pajo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 22:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj mislis s tem? Da nebom falil neglede katerega kupim?
Nazaj na vrh
odi7850
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. Avgust 2004 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim unga 125 Sigma, ker ima vecji razpon zooma......

Tu pise nekaj o novi Sigmi 18-125

http://www.sigmaphoto.com/Html/18-125.htm

Tu o 18-50

http://www.sigmaphoto.com/Html/news/News.htm

Lp.
Lindau
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 15, 2004
Odg: 16

PrispevekObjavljeno: 24. September 2004 02:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1029&message=10228051

Mislim, da tale link se ni objavljen v tej temi, če pa je pa sorry, sem zelel samo pomagat.
Jaz sem v podobni dilemi kaj vzeti ob nakupu novega DSLR-ja, verjetno bo Sigma, če koga zanima javim cez 14 dni kako dela.

Lp

PS: ce bos kupoval sigmo testiraj vec primerkov istega objektiva, kar pa ze verjetno ves!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matto
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 03, 2004
Odg: 2187
Kraj: Izola, Slovenija

PrispevekObjavljeno: 24. September 2004 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O tem smo že pisali in mislim, da objektiv 18-70 moraš dokupiti zraven, ker so slike za to ceno super

Nazaj na vrh
florijan
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 28, 2004
Odg: 7

PrispevekObjavljeno: 25. Oktober 2004 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem novi lastnik objektiva 18-125

Za posnetke na izletih je objektiv zadovoljiv. Pri posnetkih proti svetlemu (nebo; ali bela, siva, modra plošča) z ali brez objekta v prvem planu so vogali slik temnejši. Od zaslonke in žarišča odvisno je ta temna cona večja ali manjša, ostrejša ali motna. V teh primerih je to moteče (vinjeta).

To se ne opazi pri posnetkih narave, posebno čez celo sliko ali tam, kjer svetli del osvetli močneje (drevje pred nebom). Posnetki z bliskavico napako poudarijo.

Je pa res, da je razpon žarišča mamljiv. Imam ga in ga bom obdržal za potovalno fotografijo, s slikami pa se ne bom hvalil preveč. Ob priliki, ko pride stric iz Amerike bom nabavil objektiv z malo manj žariščnega razpona in eno svetlostno številko. Ta ne dela težav, je pa malo dražji.

Tudi originalni objektiv 18-70 ima manjšo napako, ki sem jo opisal, z gornjim pa neprimerljivo.

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Objektivi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu