Slo-Foto.net :: Poglej temo - Pomoč sd kartica
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Pomoč sd kartica

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Spominske kartice in čitalci
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
OCCULT
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 10, 2008
Odg: 16
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: 12. April 2008 22:30    Naslov sporočila: Pomoč sd kartica Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam težavo.............namreč kupil sem kartico 4GB SD Hyper Speed 133X.
Stvar je namreč takšna na fotoaparatu mi kaže da lahko poslikam 1099 slik in dela vse brez problema,slikam normalno.

Ko vstavim kartico v PC mi napiše,da moram kartico formatirati,kar sem tudi storil.

Ampak nastopi druga težava,ko formatiram kartico v fotoaparatu Canon S5 mi pokaže da lahko slikam 1099 posnetkov.
Ko pa sformatiram na PC-ju mi kaže potem na kartici,da lahko fotografiram samo 250 slik????
Po formatiranju kartice v PC-ju aparat deluje normalno ter slika normalno vendar vidi samo za 250 posnetkov.Ko pa nazaj sformatiram v aparatu mi nazaj pokaže 1099 posnetkov vendar ,ko vstavim kartico v PC mi zopet nakaže,da moram kartico formatirati in slik sploh ne morem pogldati,ker bi po njegovem ukazu moral formatirati.
Imam pa še eno drugo kartico 2GB,ki pa deluje povsem normalno.

Kaj menite vi ali je imel gdo podobno težavo..naj probam kartico še drugje na drugem aparatu ali PC-ju sformatirati.

Zanimivo je pa to,da potom kabla USB vidi pc slike na kartici.Ko pa vstavim v režo na PC-ju mi piše da moram formatirati.

Odgovori dobrodošli.

Lep pozdrav

Damir

Nazadnje urejal/a OCCULT 12. April 2008 23:09; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stipe
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 03, 2008
Odg: 48

PrispevekObjavljeno: 13. April 2008 00:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ugibam... mogoče čitalec ni kompatibilen s to vrsto kartice (tako kot navaden SD čitalec ne zna prebrati SD-HC kartice)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
OCCULT
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 10, 2008
Odg: 16
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: 13. April 2008 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim,da je kartica samo SD.
Tukaj je link kakšna je in tukaj sem jo tudi nabavil.
http://www.mimovrste.com/artikel/1130115214/secure-digital-sd-card-kartica-takems-hyperspeed-4gb-133x
Zgleda pa da PC ne prebere ubistvu tista enota na PC-ju(reža za kartice) samo čudno.
Ko pa na aparatu formatiram vidi 1099 slik za poslikat verjetno je kaj za čitalcem kartice da ne podpira 4 GB in zazna samo toliko(ubistvu sem falil zazna PC-samo cca 980 MB čudo božje.
Bom probal še s usb kablom pa bom videl koliko zazna,ker tukaj PC ne rabi potem formatiranja potom USB kabla.
Ali pa si bom sposodil kakšen drugi čitalec kartic.
Če imate še kakšno varijanto kako bi lahko rešil kar na dan z njo...............

Lp

Damir
Nazaj na vrh
Jaka83
Član/-ica

Pridružen/-a: Nov 27, 2006
Odg: 127
Kraj: Žeje pri Komendi

PrispevekObjavljeno: 23. April 2008 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbrž ti res čitalec ne podpira visokih kapacitet. Vsaj tako bi jaz sklepal, če ti z aparata in drugo 2GB kartico vredu deluje.
andro-m
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 28, 2007
Odg: 1

PrispevekObjavljeno: 28. April 2008 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!
Menda je tako zaradi oken, ki prepoznajo SD kartice le do 2GB ( standard, ki so ga napisali, ko še niso znali narediti tako velikih kartic ). Zadeva bo delovala čisto normalno, toda le preko aparata, direktno preko čitalca v računalniku pa ne.
Lep pozdrav
Andro
Nazaj na vrh
jereby
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 05, 2008
Odg: 1

PrispevekObjavljeno: 05. Oktober 2008 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Semnov na forumu in bi si malo sposodil tole temo.... Pri meni je stvar s kartico ravno obratna. Ko jo vstavim v PC in formatiram z SDFormatterjem od Panasonica mi jo lepo formatira in kaže kapaciteto 4G. Ko pa jo vstavim nazaj v digitalca (TZ5) pa mi javi error in jo moram spet formatirat. Kapaciteta je potem le 1G. Najlepša hvala za odgovore, upam da stvar rešim, ker mi gre že pošteno na živce.

LP, Primož!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Spominske kartice in čitalci Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu