| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DkleMAN
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 14, 2005 Odg: 375
|
Objavljeno: 13. April 2008 14:51 Naslov sporočila: Kalibracija barve med programi |
|
|
Lep pozdrav.
Moj računalnik je pred kratkim poginu. Zamenjal sm nekaj strojne opreme in nanovo naložil programsko. Prej sm imel že skoraj popolnoma uštimane foto programe med sabo, sedaj mi pa spet nagaja barvna kalibracija. Prej sm uporabljal ACD see sedaj pa sem prešaltal na Bridge. Torej problem je v tem, da ko pogledam eno fotko v: Photoshop-u, Bride-u, Operi, Explorerju... si povsod niso enake. Mislim, da veste o čem govorim.
V photoshopu imam naštiman (edit -> color settings -> RGB -> Adobe RGB (1998)),
v bridg-u pa nažalost nenajdem color settings kar je dokaj čudno.
Hvala za pomoč,
Klemen |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
M_M
Uporabnik

Pridružen/-a: Oct 23, 2004 Odg: 669 Kraj: MB - SG
|
Objavljeno: 13. April 2008 19:00 Naslov sporočila: |
|
|
Nisi edini s takšnimi težavami. Ravno iz tega razloga odlašam z nakupom nove strojne opreme. Mnogo znancev ima namreč tovrstni problem - večinoma so nastale po kalibraciji monitorja. _________________ http://mmercn.blogspot.com/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
izo
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003 Odg: 7100 Kraj: črnomelj, slovenia
|
Objavljeno: 13. April 2008 19:27 Naslov sporočila: |
|
|
profili, profili in še enkrat profili..
nimam kaj drugega za povedat. _________________ http://blog.slo-foto.net/izotov/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|