Slo-Foto.net :: Poglej temo - Vista v XP
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Vista v XP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fisheye
Član/-ica

Pridružen/-a: Dec 27, 2006
Odg: 53
Kraj: Slovenija-Primorska

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 00:12    Naslov sporočila: Vista v XP Odgovori s citatom

Pozdravljeni po dolgem času

Kašno fotko nimam za pokazat, ma rabim pa en dober nasvet. Zdaj pa na dan računalničarji. Kupil sem nov PC ( HP Pavilion a6325.uk). Naložena je bila Vista H Premium. Nadgradil sem jo z Ultimate slo. Ej ŠTALA! Zdej ima PC tolko dela s samim sabo, da pobere 1,5 Gb ram-a samo da diha kaj pa še kakšen photoshop in RAW datoteke. Pa skozi nekej melje in melje... Potrebujem nasvet, pomoč, da bi naložil XP. Baje ni driverjev za SATA disk, ma ku so mi povedali ima XP-sp2 to že zraven. Probal sem boot iz CD, na začrtku nekaj laufa potem pa deal ne gre naprej ne nazaj moram prav z gumbom ustavit. S starejšim PC-jem sem delal kar sem hotel .Enkrat na leto sem ga formatiral in "osvežil" in je bilo vse uredu, ma je postal prepočasen zato je sledila menjava in ...

No po vsej proceduri napiše :

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

If this is the first time you´ve seen this stop wrror screen, restart your computer. If this appers again, folow thise steps:

Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated.
Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer.

Technical information:

***STOP: 0X0000007B (0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000)

Za tem ne gre naprej...

Dejte mi razložit kaj naj naredim in, ali mi pošljite kaj kar bi mi bilo v pomoč. Mogoče bi se kdo našel, da mi pride to uštimat (okolica N. Gorice, Šempeter)? Seveda 6-pack ( zelen ali rdeč) biggrin
Pišite mi na e-pošto: miran_polanc@t-2.net ali pokličite na 041 294 830 ali pa seveda na forum.

V naprej hvala Vsem za odgovor in pomoč

Miran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Nikio
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 21, 2005
Odg: 724

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A si poskusil, da bi ti pri prodajalcu oz. servisu to zastonj naredili? Vem, da veliko folka zahteva XPje namesto viste.

Sicer je pa tvoj error dobro dokumentiran na netu. Jaz sem pred časom tudi imel s tem težave, ne spominjam pa se, kako sem rešil. Če lahko še prideš v star sistem (magari safe mode), poskusi s kakimi servisnimi programi (recimo TuneUp utilities) prečistit sistem in register. Včasih pomaga. Obstaja tudi varianta, da vzameš disk ven in ga pregledaš na drugem računalniku preko USBja.

Sicer pa obstajata še dve možnosti; Linux ali Mac bigrazz Vendar vem, da ti to sedaj ne pomaga.

Dante -
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S1m0n
Član/-ica

Pridružen/-a: May 04, 2007
Odg: 31

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No večina problemov glede prehoda iz Viste na XP so SATA driverji. Rešitev v BIOS-u moraš onesposobit (Disable) SATA driverje. Pol bo namestitev XP-ja uspela. Zdaj zelo prav bi prišlo če bi vedel povedati model matične plošče, da se ti lahko pove točen postopek kako onesposobit SATA driverje v BIOS-u.
Nazaj na vrh
fisheye
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 10:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je link od PC-ja

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/ho/WF06b/35123-35527-39847-39847-39847-81139581-81549419.html
Nazaj na vrh
chips
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 01, 2003
Odg: 1606
Kraj: .:KP:.

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na problem s SATA driverji sem naletel pred kratkim, ko je sestra kupla prenosnik HP s FreeDOS OS. Ko sem poskusal instalirat XP SP2 mi je javljalo, da ne zazna diskov.
No, problem je bil v temu, da instalacija XP SP2 se ne vsebuje driverjev za SATA (to je sicer cudno, saj na stacionarcu dela vse BP). Kakorkoli, problem sem resil tako, da sem downloadal en program, ki "odpre" instalacijski CD od Winsov in vmesti notri manjkajoce driverje.

Delal sem vse po tem postopku: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=165319
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
S1m0n
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj me samo zanima veš kako se pride v BIOS ?.
Nazaj na vrh
chips
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon, s predpostavko da bi z disable-anjem Native SATA driverjev BIOSU instalacija stekla, bi kasneje po instalaciji sistem ponovno zablokiral, ko bi SATA driverje v BIOSu ponovno aktiviral.....? Pa se to me zanima: cemu sploh sluzi ta opcija oz. kaksen vpliv ima to na hitrost diskov?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
fisheye
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako se pride v BIOS, ha ponavadi je blo tako da si držal Delite tle pa ne pomaga nič tudi če se uležem na tipkovnico :-) .
Nazaj na vrh
S1m0n
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da bi bilo dobro ta problem rešit z SATA driverji od diska in nlite.

fisheye: Vstop v BIOS je F10.
chips: Misli, da tako vidne razlike med SATA in IDE diskom ni, da bi normalen uporabnik videl to razliko.
Nazaj na vrh
BaTeMaN
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 21, 2006
Odg: 113

PrispevekObjavljeno: 05. Julij 2008 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Greš v bios, nastaviš sata native mode na disable in namestiš winxp.
Prvo si najdi vse driverji za XPje. Včasih ni uradnih in zna kaj zajebavat.
Nazaj na vrh
GreGor
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 30, 2003
Odg: 309
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 06. Julij 2008 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem enak problem rešil z nlite programom.

Nazaj na vrh
fisheye
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 08. Julij 2008 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala lepa vsem za pomoč in nasvete. Bom poskusil pa javim kako in kaj je uspelo.

LPM
Nazaj na vrh
jrot
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 22, 2008
Odg: 1

PrispevekObjavljeno: 08. Julij 2008 16:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

na www.hp.com, najdeš gonilnike za SATA disk, driverje kopiraš na disketo in na začetku pri instalacije WXP pritisneš tipkoF2, za t.i. SCASI driverje. Ko je sistem naložen sam povpraša za dodatne gonilnike. Problem rata samo ker najverjetneje nimaš disketne enote - zato si moraš sposodit USB floppy.
Nazaj na vrh
steppenwolf
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 08, 2003
Odg: 177
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 08. Julij 2008 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tule je nekaj na to temo: http://mzepanonline.blogspot.com/

LP
Nazaj na vrh
fisheye
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 09. Julij 2008 13:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa z usb ključa, bi bilo mogoče, namesto z diskete? V bios-u je tudi opcija da nastaviš boot z ključa, se pravi , da ga zazna.

LPM
Nazaj na vrh
chips
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 09. Julij 2008 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fisheye, delaj po navodilih z linka, ki sem ga dal zgoraj. Poberes driverje s HP pejdza in s jih programom nlite "integriras" v instalacijski CD od XPjev.
S1m0n
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 09. Julij 2008 14:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tu imaš točna navodila v angleščini!

http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml
Nazaj na vrh
Tical
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 24, 2006
Odg: 56

PrispevekObjavljeno: 09. Julij 2008 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

da se tudi iz usb ključa pobrat driverje, vsaj meni je uspelo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu