Objavljeno: 07. Avgust 2008 16:20 Naslov sporočila: Problem s SB600 in 18-200 VR
Prosim za pomoč. Imam kombinacijo Nikon D300, objektiv Nikkor 18-200VR in bliskavico SB-600. Ko se sproži bliskavica do iztegnenega zoom objektiva kjerkoli do 85 mm, je osvetlitev O.K., ko pa je zoom iztegnjen od 85 mm naprej, bliskavica samo malo bliskne, kompozicija pa je popolnoma podosvetljena. Prav tako pri testnem blisku preko gumba za proženje bliskavice na sami bliskavici bliskne pri zoomu do 85 mm močno, ko prestavim objektiv preko omenjene meje pa bliskne zelo slabo, kot pri fotografiranju. Ali je problem zaradi prevelikega zoom objektiva (predolge gorišnice) in bliskavica podpira samo gorišnice do 85 mm (kot kaže na displeju) ali pa morda kakšna nastavitev, okvara,...?
P.S.
Ko uporabim bliskavico, vgrajeno v aparat, deluje vse popolnoma normalno in je seveda kompozicija pravilno osvetljena.
Hvala za odgovore.
Nazadnje urejal/a Pungi 07. Avgust 2008 16:49; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: 07. Avgust 2008 16:47 Naslov sporočila:
mislim da nebi smela bit težava z objektivom. sam sb-600 uporabljam z nikkor 70-200 in deluje brez problema. mislim da je težava v flešu. sprobaj ga na kakšnem drugem objektivu
Objavljeno: 07. Avgust 2008 16:52 Naslov sporočila:
Problem je, da nimam drugega objektiva. Bliskavica mi je ostala, ko sem prodal D70s z objektivom 18-70, na katerem je SB-600 delala O.K. Ta teden sem dobil D300 z 18-200 VR in šele danes preiskusil, kako dela v kombinaciji z zunanjo bliskavico. Drugače je bliskavica stara cca 3 leta, kot nova in mi je do sedaj delala vseskozi odlično. Bo zgleda treba poiskat nekoga, ki bo posodil še kakšen drug objektiv z daljšo gorišnico.
Objavljeno: 08. Avgust 2008 07:36 Naslov sporočila:
Zgleda da bo res fleš. Ko na odstranjenem flešu ročno prestavljam zoom, prav tako pri testnem blisku nad 70 mm bliskne zelo slabo, tako, kot če z njim fotografiram nad to gorišnico. Izgleda, da je bil problem že z novim, ker pa nisem do sedaj imel daljšega objektiva od 70 mm, nisem tega opazil. Sem poslal opis napake na servis preko Nikonove strani in čakam na odgovor. Če pa ima še kdo kakšno idejo, sem odprt.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu