Objavljeno: 15. Avgust 2008 17:42 Naslov sporočila: čas polnjenja baterij
Zanima me, koliko časa se baterije lahko polnijo najdlje? Namreč, zgodilo se mi je, da sem dala polnit 4 baterije, vendar so se mi začele "topiti" v polnilcu. Verjetno sem jih predolgo "cvrla". _________________ Najlepši del lepote je tisti, ki ga slika ne more izraziti....
Objavljeno: 15. Avgust 2008 20:46 Naslov sporočila:
Če polnilec sam nima avtomatike, da se izključi, ko so baterije polne, potem moraš sama izračunati čas polnenja.
S kakšnim tokom polnilec polni ponavadi piše na njemu. Če je to recimo ta tok (ponavadi piše Output Current) 400mA in polniš štiri baterije (to pomeni 100mA za vsako), potem ti recimo 2000mAh baterije napolni v 20 urah. Če je polnilni tok 2000mAh pa ti bo vse štiri napolnil v 4 urah. Pa če se v prvem primeru polni eno uro dlje ni nič narobe, v drugem primeru je pa najbrž že.
Ti časi so teoretični, brez upoštevanja izgub. Po mojem jim lahko dodaš kakšnih 10%, da bodo baterije povsem napolnjene. Bi najbrž znal kak elektronik bolj natančno povedati.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu