Objavljeno: 25. Avgust 2008 19:11 Naslov sporočila: Objektiv za slikanje športa
sem bol laik na področju dslr fotografije
Nabavil sem si dslr fotoaparat predvsem iz razloga da lahko hitro in jasno ujamem premikajoče stvari.
Rabil bi objektiv predvsem za slikanje omenjenih stvari in pa občasno tudi kaj statičnega, in pa za popotniško fotografiranje.
Imam canona 350d z kit objektivom 18-55
Danes se mi ravno zgodilo da sem bil v gozdu in sem hotel fotografirat srne, ja itaq da se jim ne uspeš tako približat da bi jih s tem objektivom dobro ujel.
Gledal sem nekaj takega:
Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM
Canon EF 70-200 F/4 L USM
Objavljeno: 25. Avgust 2008 20:43 Naslov sporočila:
Da boš lahko hitro in jasno ujel premikajoče stvari, kot praviš, potrebuješ predvsem vajo, vajo in še enkrat vajo. Digitalna fotografija ti to omogoča brez dodatnih stroškov. Izberi med prvima dvema objektivoma, ki si ju naštel, saj imata hitrejši AF.
Pridružen/-a: Nov 05, 2005 Odg: 926 Kraj: Primorska
Objavljeno: 26. Avgust 2008 00:38 Naslov sporočila:
Mah zivljenska doba je dolga, sploh teh profi variant. Pazit pa je treba na to da je lep, neposkodovan, da so lece lepe in pa da vredu ostri, da nima front ali pa back focusa (po domace da ne greši pri fokusiranju).
Objavljeno: 26. Avgust 2008 06:29 Naslov sporočila:
Ta zadnji, ki ga omenjaš, je za razred boljši od vseh ostalih. Svetlobna jakost 2.8 je pomembna pri športni fotografiji. Moraš pa vedeti, da je tudi dvakrat težji in večji, tako da ni ravno prijeten za nosit naokoli. _________________ andyz
Objavljeno: 26. Avgust 2008 15:26 Naslov sporočila:
Nekako sem se odločil za sigmo 2.8 in sicer zaradi cene cca. 300€ cenejša od canona 2.8
Mogoče ve kdo v čem je prednost IF in če se splača dat 50€ več za to
Odločam se namreč med modeloma
Sigma Objektiv AF 70-200mm 2.8 EX DG Makro HSM II za cca 620€
in
Sigma EX 70-200mm 2.8 DG APO HSM IF Makro Canon za cca. 680€
Pa zanima me še če ma kdo kakšne izkušnje z naročanjem iz tujine, in kako je z garancijo (namreč nekje na netu sem bral da bi se naj včasih v novih že pojavil problem in je potrebno zamenjat objektiv)
Objavljeno: 26. Avgust 2008 15:50 Naslov sporočila:
Se si pa hitro premislil. Sicer odločitev ni slaba, vedi pa da 300 eur pri canonu ne vržeš stran (boljša mehanika, 100% kompatibilnost tudi vnaprej, večja vrednost in lažja prodaja rabljenega).
IF pomeni internal AF. Z drugimi besedamI: prednja leča se med fokusiranjem ne vrti in objektiv se ne podaljšuje/skrajšuje med ostrenjem. Pomembno pri uporabi polarizacijskih filtrov.
Objavljeno: 04. September 2008 20:20 Naslov sporočila:
jah bi ti kdaj pa kdaj znala bit problem, drugače pa ti predlagam še isto cenovno sigmo 50-150 2.8, če ti ni prekratka... drugače pa v dvorani višji iso pa gre
Objavljeno: 04. September 2008 21:24 Naslov sporočila:
imam 450d,fotkov bom pa škl, torej košarko, odbojko, pa nevem kaj vse še pade sm not mam 17-85 f/4 in v slabih svetlobnih pogojih mal zmrzne...
ali je za take namene priporočljivo imeti fleš?
Objavljeno: 05. September 2008 08:38 Naslov sporočila:
Jaz se tudi ogločam za nakup objektiva 70-200. Razmišljam o Canonu 70-200 4L USM. A mi bo dovolj zaslonka 4, ker ga nameravam uporabljati nasplošno v športu (hokej,košarka,nogomet...) in koncentih. Ali bi bilo bolj, da bi vzel Sigmo ali Tamron ker imata zaslonko 2,8? Trenutno imam canon 350d nameravam pa ga v roku parih mesecev zamenjati z 30d ali 40d.
Objavljeno: 05. September 2008 09:53 Naslov sporočila:
Za hokej je to premalo. No premalo, pride prav 2.8 pa še kaj zraven. Samo za hokey ne potrebuješ IS/OS/VC/VR. Košarko, svoj čas, nisem delal z 70-200/2.8! Za nogomet pa Archia zasliši. Lp j
Pridružen/-a: Aug 12, 2005 Odg: 205 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 05. September 2008 10:02 Naslov sporočila:
ne glede na to, ker dvoranski šport slikaš, ne moreš brez f2.8. isto s koncerti.
ja, da se improvizirat tut s kit objektivom, samo vrjemi, to ni to.
za šport ima Tamron prepočasno ostrenje. Sigma, še boljše Canon f2.8. _________________ ...
Objavljeno: 05. September 2008 13:19 Naslov sporočila:
Če mi ne verjameš na besedo (kar mi ne), nas pridi slikat v ponedeljek zvečer, pa boš videl kaj je to jeba in fuck (v fotografskem smislu)! Pa smo počasnejši od onih v Ebel in NHL!!!
Lp j
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2, 3Naslednja
Stran 1 od 3
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu