Slo-Foto.net :: Poglej temo - RF: Canonet 28
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

RF: Canonet 28

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Klasični fotoaparati
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
borisk
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 07, 2007
Odg: 9

PrispevekObjavljeno: 02. September 2008 20:35    Naslov sporočila: RF: Canonet 28 Odgovori s citatom

zdravo

po nedeljskem obisku bolšjega sejma v Mariboru, včerajšni menjavi tesnil, sem danes kupil še en film in baterijo (ni ravno 1,35V ampak je 1,5) in že pošklocal ene par slik, da vidim pri čem sem...

ni ravno laica, je pa moj prvi RF, pa še drag ni bil (12€ praktično kot nov, z original usnjenim etuije in pasom)

aparat..........................................12€
moosguma za tesnilo..............1€
baterija........................................3€
film...............................................3€
moj prvi RF neprecenjivo thumbsup

lp, boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7332
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 02. September 2008 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fajn tudi lepo ohranjen zgleda. idealno je imet 17 serijo, zarat svetlejšega objektiva seveda, ampak tudi s tem ni problema, to je kr dobra optika.
jstm imam giii črnega, vendar bi rabil še kakšnega pokvarjenega, da zamenjam razbito steklo spredaj ipd.
rangefinderji so zanimiva zadeva, tiho delovanje, brez problema lahko slikaš pri daljših cajtih ipd. sej se vračajo tudi v digitalne vode..
borisk
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 02. September 2008 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zdravo!!

A slučajno veš koliko vpliva 1.5V namesto 1.35V na svetlomer? a gre v plus ali v minus??

drgač bi pa js tut mel digiRF sam ko je velik $$, objektivi pa še več $$, sploh pa za študenta biggrin biggrin

lp, boris
Nazaj na vrh
gash
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 21, 2005
Odg: 109

PrispevekObjavljeno: 23. September 2008 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz imam Olympus OM-1, kij e tudi narejen na 1,35 bat. in imam 1,5 v notri in na njo nastavljen (skalibriran) svetlomer iin ni nobene panike. vse fotke pravilno osvetljene in če jih želim podosvetlit je čisto zadovoljivo. itak so ti svetlomeri dosti nenatančni.
Če pa želiž, se dobijo adaperčki na e-bayu ki ti spustijo voltažo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 23. September 2008 11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jst merjenje enostavno preverim z digitalnim fotičem. ujamem približno enak kader (z seveda enakim zajemom kota oz vidnega polja) in primerjam rezultat. voltaža ponavadi ni nek problem, bolj to, da ti "senzorji" s časom zgubljajajo senzibilnost ipd.
najlažje je enostavno kompenzirat z iso vrednostjo, da dobiš pravilno osvetlitev. si potem zapomnaeš, kolk je treba v plus ali minus in to je to.
no, seveda je najbržnajbolj imet sveltomer za te reči, ampka če je že kakšen dslr pri roki, zakaj ne punucat..
borisk
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 23. September 2008 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no, sem opazil da ni problema =)
prvi film je skozi, slikce lepe, dobr osvetljene, dinamični razpon pa super =)

lp, boris
Nazaj na vrh
mbabnik
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 13, 2007
Odg: 34

PrispevekObjavljeno: 17. November 2008 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo, si imel pa srečo, da si ga dobil in še tako dobro ohranjenega. Tudi jaz ga ravnokar kupujem in sicer na ebayu bom pa še pogledal če se pri nas kaj najde. Veliko užitkov pri fotografiranju ti želim.
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 17. November 2008 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borisk je napisal/a:
no, sem opazil da ni problema =)
prvi film je skozi, slikce lepe, dobr osvetljene, dinamični razpon pa super =)

lp, boris

no, dinamčni razpon je bolj stvar filma, sploh plasti na negativ filmu, ki recimo dopušča malo več "kiksa" kot dia film, oz dosti bolj od dslr fotičev, ki se zelo občutljivi predvsem na preosveljenost.
imajo pa rangefinder fotiči tudi malo drugačno optično zasnovo objektivov kot slr brati, kar se pravtako pozna na fotografijah (mikrokontrast ipd..)
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Klasični fotoaparati Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu