Slo-Foto.net :: Poglej temo - Antivirusna zaščita
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Antivirusna zaščita
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Internet
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mpungy
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 15, 2007
Odg: 15

PrispevekObjavljeno: 07. September 2008 09:49    Naslov sporočila: Antivirusna zaščita Odgovori s citatom

Zdravo!

Eno vprašanje... Kateri program za antivirusno zaščito priporočate? Jaz imam ze cel cas avast+ad aware in nimam nobenih problemov..... Je pa sestra sedaj kupila nov prenosnik i n ima naložen norton..... Pa me zanima, kaj si vi mislite in kaj svetujete? Je res da Norton upočasni cel sistem?

Torej: avast+ad aware(free version) ali Norton

Pa hvala za odgovor!

Lp,M
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romeno
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 19, 2006
Odg: 166

PrispevekObjavljeno: 07. September 2008 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam AVG antivirus 8.0 pa nimam nobenih problemov. Je pa res, da ti požre 30mb rama.
Nazaj na vrh
Klemen3314
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 09, 2008
Odg: 24

PrispevekObjavljeno: 07. September 2008 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NOD32 all the way grin

namestiš in sploh ne veš, da obstaja... drugače pa minus za nortona (sam imam same slabe izkušnje z njim)
Nazaj na vrh
stipe
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 03, 2008
Odg: 48

PrispevekObjavljeno: 07. September 2008 12:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam s Klemnom... V službi smo imeli prej Nortona, zdaj pa McAfee-ja. Oboje je bolj tako-tako (v smislu sistemske požrešnosti in zanesljivosti). Doma imam NOD32 že tri leta in sem nadvse zadovoljen.Dejansko ne veš, da sploh obstaja, deluje pa vseeno nadvse učinkovito.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dawid
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 27, 2008
Odg: 3

PrispevekObjavljeno: 06. Oktober 2008 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam avira biggrin 3 mesečna brezplačna licenca.
zaenkrat zelo zadovoljen, pred tem sem uporabljal nod 32 in avg, tudi ni bilo problemov.

Tudi glede sistemske požrešnosti ni nekega velikoa % rama in procesorja.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
staneC
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 13, 2004
Odg: 1195

PrispevekObjavljeno: 07. Oktober 2008 07:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še moj piskarček. Imam nameščeno 30 dnevno trial verzijo Kasperskega. Zaenkrat dela BP, mašina je pa neprimerno hitrjša kot prej, ko je bila gor Panda. Updejta se takoj ob zagonu računalnika in nato na vsako uro. Logičen vmesnik je tudi fajn. Je pa med dražjimi; cca 50$. Ko poteče 30 dnevni rok, gremo pa na Bitdefenderja nato na NOD32 in na koncu na AVG. Kar se pokaže kot najboljše, bo potem nameščeno na računalniku.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lucifix
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Jan 15, 2003
Odg: 5289
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 07. Oktober 2008 07:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj glas gre brezplačnemu AVG antivirus.
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7332
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 07. Oktober 2008 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

avg je fajn in predvsem poceni alternativa, vendar je mene malce strah pri teh free zadevah, da ko bo huda ura virus našel, odpraviti ga pa ne bo znal (hotel) in ti predlagal plačljivo verzijo. ponavadi je tako..
jst imam nod-a že nekaj časa, in sem zadovoljen. za naše doma sem kupil komplet zaščito (firewall, antivirusni, spam, pošta) od noda. tudi zelo fajn dela.
GreGor
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 30, 2003
Odg: 329
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 07. Oktober 2008 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AVG free. Dela super. Redno se updejta, ima kr nekaj nastavitev, scan je malce daljši kot pri NOD-u. Je tudi malce bolj požrešen glede rama. Do sedaj nisem imel problemov z virusi, pa ga imam nameščenega več kot pol leta. Prej sem imel NOD-a, ki je delal tudi zelo dobro, ampak free je le free. smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 07. Oktober 2008 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi smo ravno v službi dobili en virus, ki je pošiljal SPAM-e naokoli. Nista pa ga niti Panda niti AVG prepoznala. upset Ampak z malo računalniškega znanja virusa ne dobiš kar tako...
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 07. Oktober 2008 14:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, samo tajnicam ne moreš preprečit da kliknejo tist i love you,, pa naj bo še taka zaščita gor. vse preklikajo biggrin
misfits
Član/-ica

Pridružen/-a: May 11, 2004
Odg: 2211
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do zdaj sem imel Nod 32...pred parimi dnevi sem si naložil trojanskega konja, ki ga nod ni odkril... je bilo treba vse še enkrat namestit. Zdaj imam AVG in ko sem preskeniral disk (na katerem imam razne zadeve in programe za namestit) je našel to okuženo zadevo in še 5 drugih konjev, ki se skrivajo med namestitvenimi programi in jih Nod sploh ni zaznal.

Zdaj pa vprašanje:

AVG mi je pri teh konjih (se skrivajo pod programi za namestitev), ki jih je našel napisal pod Result: Moved to virus vault
Kaj zdaj to pomeni, jih je odstranil iz teh datotek in lahko programe brez skrbi namestim?

Pa konja je našel tud v: RECYCLER/S- veliko številk/Dd26.rar (ampak te zadeve sploh ni za videt na disku) Kaj sploh je tole?

Nazadnje urejal/a misfits 11. November 2008 12:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vprašanje, kaj si to delal s tem trojancem oz. kakšan je bila datoteka ipd. verjetno gre za kakšen "download" right? lahko samo, da ni bil nod osvežen na zadnji porpavek, pa si ravno fasal čist svežo zadevo ipd.
misfits
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izo je napisal/a:
vprašanje, kaj si to delal s tem trojancem oz. kakšan je bila datoteka ipd. verjetno gre za kakšen "download" right? lahko samo, da ni bil nod osvežen na zadnji porpavek, pa si ravno fasal čist svežo zadevo ipd.

ja, za tega zadnjega trojanca, ki mi je vse zjebal mu oprostim, ker je bil res zelo svež, je bil zgleda zapakiran v exe. Ampak za tistih nekaj starih pa ni opravičila.
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ni nujno vse res trojanc grin vse je biznis, tudi antivirusna zaščita ipd. najboljš imet komplet zaščite (firewall, mejl, spam itd, tudi nod ima komplet), vendar tudi to še ne pomeni, da ne moreš fasat kaj, če klikaš brez pameti in če iščeš težave (mule ipd životinjsko carstvo je pač raj za te reči, to najbrž ni treba ponavaljat).
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mis, a je bil tist exe slučajno cs4? grin exe fajl že od daleč kriči stay away..
misfits
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izo je napisal/a:
mis, a je bil tist exe slučajno cs4? grin exe fajl že od daleč kriči stay away..

ne, je pa bilo nekaj podobnega. Dobro, sam, če kliknem na exe, da dam skenirat bi valda antivirus moral pokazat, če je okuženo confused
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

itak, v bistvu bi pa že moral med dowloadom najt problem, če gre za kakšno samozagonsko skrito zadevo ipd.
meni je pred kratkim našel to in preprečil vdor (nod32).
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ravno včeraj "ponesreči" naložil en trojanc, ki pa ga panda ni odkrila. Včasih je bolje poleg še uporabiti kakšen anti-spy (ala ad-ware ipd).

Na koncu pa me je "rešil" sam windows in system restore thumbsup
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 13, 2004
Odg: 1195

PrispevekObjavljeno: 11. November 2008 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A setup.exe iz Adoba ali podbnih strani (neat image, irfan,picasa....) tudi preverjate? Sam imam nameščen SmartSecurity(NOD32) in lahko v primerjavi z AVG rečem, da je AVG počasnejši. Na švoh računalniku občutno, je pa še vedno veliko boljši kot Panda. Kaspersky in SS občutno manj upočasnita sistem. Mi je pa SS našel enega trojanca, ko sem z e-pošto (outlook) poslal eno fotko iz starega računalnika na gmail in potem to fotko spravil v nov računalniok confused . Na starem računalniku pa ni zaščite za e-pošto. Je gor samo AVG.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Internet Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu