Slo-Foto.net :: Poglej temo - Leaf
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Leaf
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Nakup
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GRAFIK
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 24, 2008
Odg: 4
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 14:35    Naslov sporočila: Leaf Odgovori s citatom

Zanimam se za pričetek prodaje Leaf fotografske opreme. Zanima me vaše mnenje o kakovosti in ceni izdelkov. Pravtako me zanima kakšen je prodajni potencial v Sloveniji.

http://www.leaf-photography.com

Hvala lepa in lep pozdrav,

Klemen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7332
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

se pravi nova roba?
kaj pa vem, zmeraj se najde kdo, ki ima dnar in potrebo za takimi rečmi, vendar po mojem se to vse nabavi zunaj ali pa rabljeno.
drgač pa treba poskrbet za en konkreten servis ipd najbrž, pri teh rečeh in taki ceni ne sme bit pardona (če si resen)..
NaKarpoV
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 19, 2007
Odg: 107
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se ne motim, se da v sloveniji uporabnike srednjega formata prešteti na prste obeh rok :/ tako, da ne vem kak potencial ima leaf pri nas.
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 15:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

motiš se.. res pa je, da leaf res najbrž ni prva izbira..
NaKarpoV
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 19, 2007
Odg: 107
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem sem pa še po starem informiran. Nazadnje ko sem o teh zadevah poizvedoval, je največ bilo Hasselbladov okoli.
sajko
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 30, 2006
Odg: 104
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naš trg je pomoje premali, da bi se ti splačalo samo tole prodajat. Zračunej kolko bi moral prodat, da se ti približno splača, pol pa nared eno analizo kolk maš potencialno kupcev pri nas. Verjetno tut že obstaja kak prodajalc čez mejo, ki ti samo po cenovni plati (če ne še kaki drugi) uspe pokrast še kako stranko. Potem imaš tu še samo matično firmo, ki bi verjetno zahtevala, da kupiš kar zajeten kupček opreme. In še in še...

Če imaš dost (al pa strica iz dubaja) kapitala, pa če so možnosti na trgu dobre, pol bi se jest osebno lotil zadeve (čeprav bi verjetno rajši Phase One izbral). A vendar se izključno samo Leaf robo prodajat ne splača. Bi poleg rabil še kako bolj potrošniško robo, da ti prinese nek reden mesečni doprinos.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fotokaj
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 05, 2005
Odg: 1540

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 18:11    Naslov sporočila: Re: Leaf Odgovori s citatom

GRAFIK je napisal/a:
Zanimam se za pričetek prodaje Leaf fotografske opreme. Zanima me vaše mnenje ...

Forget it; to je vse.
togrizek
Član/-ica

Pridružen/-a: May 27, 2007
Odg: 70

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 19:42    Naslov sporočila: Re: Leaf Odgovori s citatom

GRAFIK je napisal/a:
Pravtako me zanima kakšen je prodajni potencial v Sloveniji.

To bi moral pa ti povedati nam, saj si na njihovi strani že naveden kot prodajni zastopnik http://www.leaf-photography.com/ShowSearchResults/MenuID/310/RegionID/2/ParentCountry/20/CountryID/0/SellerID/0/ bigrazz

Malo zastonj reklame, a ne yes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fotokaj
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 20:00    Naslov sporočila: Re: Leaf Odgovori s citatom

togrizek je napisal/a:
Malo zastonj reklame, a ne yes

Nič hudega - saj jo bo rabil.
abo01
Član/-ica

Pridružen/-a: Feb 27, 2004
Odg: 423
Kraj: Si

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zloba.
Nazaj na vrh
fotokaj
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mah, menim, da se bodo pri nas te stvari težko prodajale; povpraševanja in potrebe (vsaj po novi robi) je malo, težko je konkurirat "staro za novo" principu Hasselblada in Phase One backov, cene bodo višje kot v Avstriji ali Nemčiji, "stalnih" strank tu ni (ker se to kupuje na 5-10 let, ne na 2-3) ...

Zloba al pa ne; resnično ne vem zakaj tip rabi naš nasvet ali mnenje, ko pa je zastopnik tudi za hrvaški, ne samo slovenski trg? Ponavadi stvari šibajo tako, da se najprej pozanimaš in potem začneš s poslom; tule tukaj pa izgleda tako, kot bi da bi odprl biznis, pol se pa vprašal "in... kaj zdaj"?

Naše mnenje o kakovosti je nepomembno, ker taki forumaši kot smo mi, o tovrstni top opremi nimamo pojma, po drugi strani pa je samoumevno, da gre za robo po najvišjih standardih. Prav tako nas sprašuje o mnenju o ceni - te pa ne vemo? No, moje mnenje je, da bi lahko bilo zastonj; eto.

In mislil sem čisto iskreno; da bo rabil veliko reklame. Grafik; srečno s prodajo!
romeno
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 19, 2006
Odg: 166

PrispevekObjavljeno: 24. September 2008 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm kaj pa če bi začel prodajat fotografsko opremo po evropsko primerljivih cenah. Bi imel dosti več prometa.
Nazaj na vrh
lippi
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 15, 2005
Odg: 543
Kraj: KP coast

PrispevekObjavljeno: 25. September 2008 06:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolko lističev po 100 pa stane tale "list"?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
GRAFIK
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 25. September 2008 07:43    Naslov sporočila: Leaf Odgovori s citatom

Naše podjetje se ukvarja s prodajo grafičnih materialov med drugim tudi od proizvajalca Kodak, ki je lastnik znamke Leaf. Kot generalni zastopnik Kodaka smo tudi generalni zastopnik Leafa vendar se s tem področjem v naši firmi do zdaj še noben ni ukvarjal saj je naš core business prodaja grafičnih materialov in je za nas to povsem neznano, novo področje. Zaradi vsega naštetega sem se odločil malo poizvedovati na forumih in podobno, da približno dobim sliko photo industrije v Sloveniji.
Vsak vaš komentar je več kot zaželen.

LP
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 25. September 2008 08:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prvo je treba vedet, to je zelo specializiran roba, zato so takšni tudi kupci in teh ni ravno na pretek. ponvadi vse (uspešne) foto štucune niso ravno specializirane in probajo imet čimveč ponudbe, dobro založenost, ugodne cene ipd, da nekako kupcu obdržijo, da se vrača, imajo dobro internetno podporo, takoj nabavijo novosti itd itd. mislim, da je pri teh stvareh tudi dobro tehnična (in praktična) razgledanost prodajalca ali prodajalcov nujna. nekaj takih trgovin je pri nas (sicer bolj redke, na žalost) in če kaj kupim pri nas, je to tam. ne bom pe zdej reklame dela, vendar po mojem vsi vemo, za ketere gre. o tem govorim..
v vašem primeru bi jst računal na vzhodni in predvsem jugo trg. da se spet obrnem na tisto štacune, ki sem jo prej iomenjal, skoraj vedno je v njej kakšen kupec iz hrvaške ipd. ne sme se pozabit interneta, da nes je v bistvu folku vseeno, kje kupi, zanima jih samo cena. če boste te imeli na nekem evropskem nivoju in imeli garantiran nek dober in zanesljiv servis (še en zelo pomembna reč pri tah zadevah, nikon uporabniki so recimo glede tega pri nas precej na suhem, oz. so bili, zdaj naj bi kao malce popravili to, kako je pa v praksi ne vem). se pravi, treba je uveljavljat evropsko garanacijo itd itd.
jst osebno ne bi imel nilč proti, da je še dodatne ponudba pri nas, samo naj bo po enih normalnih cenha, primeljivih z tujine ipd, ker drugač najbrž ne bo kaj dosti "kšefta". in kot pravim, privabit jugo in vzhodni trg, to vam je edina niša (če že niste prepozni, ne poznam tega tolk).
staneC
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 13, 2004
Odg: 1195

PrispevekObjavljeno: 25. September 2008 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A gremo še to temo malo zašpilit?
Kolikor vidim, imajo v tujini vsi resni studijski in umetniški fotografi (pa naj fotkajo pokrajine, živali, predmete ...) aparate srenjega formata. Če bi v Slo pro-fotografi tako pogosto uporabljali srednji format kot fotografi tam daleč daleč za devetimi gorami, bi lahko prodal tudi kakšno Leaf SF kamero. Da bi pa od tega lahko živel, pa dvomim. Raje se dogovori s kakšno fotografsko firmo za sodelovanje in prodajaj preko njih. Pa ne jim dat 5% rabata, pa mislit, da bodo kontejner kamer naročili laugh
GRAFIK
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 25. September 2008 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

staneC je napisal/a:
A gremo še to temo malo zašpilit?
Kolikor vidim, imajo v tujini vsi resni studijski in umetniški fotografi (pa naj fotkajo pokrajine, živali, predmete ...) aparate srenjega formata. Če bi v Slo pro-fotografi tako pogosto uporabljali srednji format kot fotografi tam daleč daleč za devetimi gorami, bi lahko prodal tudi kakšno Leaf SF kamero. Da bi pa od tega lahko živel, pa dvomim. Raje se dogovori s kakšno fotografsko firmo za sodelovanje in prodajaj preko njih. Pa ne jim dat 5% rabata, pa mislit, da bodo kontejner kamer naročili laugh

Ravno tak način prodaje sem tudi sam imel v mislih. Ali ima kdo dobro priporočilo katera fotografska firma velja za zaneslije in strokovne?

LP
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 25. September 2008 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to bi lahko že takoj povedal, ne pa kakor mačka okol vrele kaše.. tudi sam sem misli predlagat, ad bi bila navzea s štacunami boljš, vendr sem mislil, da imate v mislih lastno predtsavnišvto, mogoče tudi kakšne štacuno ali dve ipd.
staneC, zakaj misliš, da pri nas ni uporabnikov srednjega formata? sicer precej manj digitalnih, vendar je vseeno kakšen, brez skrbi. zdej ne vem, kolk ima leaf porpore za ostale sistem in kako je z združljivostjo (če backi pašejo na razne mamiye, fujije, hasslblade ip), kr to je po mojem najbolj važno.
zdej pa ne vem, če je glih higienično, da tukaj nardimo temo, kjer bom hvalili štacune in dam jim zastonj delamo reklamo. venar sej pravim, tiste, ki kupujejo, že vedo, katere so.
ena je v tistem novem diamantu, drugo ima navezo na vreme, tretja pa na tržnico, hehe. ostalo je bolj tako, se mi zdi..
dlicen
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 29, 2006
Odg: 133

PrispevekObjavljeno: 25. September 2008 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izo je napisal/a:
ena je v tistem novem diamantu, drugo ima navezo na vreme, tretja pa na tržnico, hehe. ostalo je bolj tako, se mi zdi..

haha, dobri namigi:)
Nazaj na vrh
GRAFIK
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 25. September 2008 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Leaf backi so kompatibilni z skoraj vsemi svetovnimi proizvajalci.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Nakup Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu