Slo-Foto.net :: Poglej temo - SanDisk Secure Digital 1gb EXTREME III
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

SanDisk Secure Digital 1gb EXTREME III

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Spominske kartice in čitalci
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
independent
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 11, 2005
Odg: 14

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2005 22:34    Naslov sporočila: SanDisk Secure Digital 1gb EXTREME III Odgovori s citatom

malo gledam za kartico sandisk 1Gb (60×) in naletim na tole (omenjeno v naslovu) , ki naj bi zapisovala in brala 20MB/s. malo presenečen pogledam ceno in vidim da je dražja za dobrih 5.000sit od CF II. zanimivo je tudi to, da na fotomarket.net stane skoraj 6000sit več kot pri recimo konkurecni enaa.com. ampak ok.

bistvo teme je. koliko vam pomeni hitrost branja kartice? zadnjih par let se spravljam k tej digitalizacijski dobi in ko mi ne kdo reče da je 1Mbit/s na internetu hitro me še to komaj kaj zadovolji in ze naročim "upgrade". ko mi nekdo reče, da je 256MB kartica čist ok z dovolj prostora in dobim na izbiro res najbolj poceni in vidim da dela zelo počasi in švoh...si zaželim kaj takega kot je extremno beleženje kot to omogoča kartica iz naslova. zadnjič gledam tole mojo CF II (60×) pa če slikam zaporedne fotografije in jih recimo naredim 9-11...kar traja nekaj časa :? preden se vse "zloži na svoje mesto" in lahko pregledam poslikano.

ima kdo izkušnje z njo? se vam zdi hitrost kartice omembe vredne zadeva? lahko se poleg vprasam koliko povprecno poslikate, ko greste recimo nekam na izlet za dan, dva, teden? sparate s prostorom na kartici ali se oborizite s karticami vecjih kapacitet?

drugace pa upam, da sem zadel pod forum :oops:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bot-sub
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 19, 2004
Odg: 179

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2005 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če mene vprašaš je hitros kartice zadnja stvar s katero bi se obremenjeval. Teorizirati o ekstremni situaciji je brezveze, ker jo boš mogoče doživel 1x ali še bolj verjetno nikoli. Kaj pa fotkaš, da moraš naredit 9 fotk nepretrgoma? Meni to še ni uspelo razen za aparat testirat biggrin

Pri kartici glej raje malo renome proizvajalca in pa izkušnje drugih (zanesljivost kartice). Moje mnenje je, da je SanDisk čist korektna kartica jaz mam 1GB Ultra kartico pa sem zadovoljen z njo.

Saj pravim, vprašaj se, če reš spadaš v kategorijo ekstremov in ko si boš odgovoril mi lahko za razliko, ki si jo prišparal pri kartici plačaš kavo pa še ti bo ostalo biggrin
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
independent
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2005 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bot-sub je napisal/a:

Saj pravim, vprašaj se, če reš spadaš v kategorijo ekstremov in ko si boš odgovoril mi lahko za razliko, ki si jo prišparal pri kartici plačaš kavo pa še ti bo ostalo biggrin

hehehe može jože :mrgreen: . ne nimam se za extremista :fredy: . daleč od tega. prej se zanimam za sandisk II 1gb. sem samo vprašal. kako narediš 12 posnetkov? greš slikat nekoga ki ali skače s s kolesom, skate-om ali pa take podobne zadevice, ce ti je to seveda zanimivo :wink: .
Nazaj na vrh
bot-sub
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 19, 2004
Odg: 179

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2005 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšen aparat pa imaš to? 8O

Ena povprečna škatlica naredi 3-4 slike na sekundo. 12 slik je 3-4 sekunde. 21, 21, 21, 21... V tem cajtu je skejtar že končal nastop, bajker je že v bolnici, dirkalni avto pa na cestninski postaji plačuje cestnino bigrazz

Sicer pa aparat spotoma pretaka fotke na kartico (Vsaj Canon). Saj pravim 12 fotk v seriji je kar precej za vsakodnevno življenje.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
independent
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 14. Januar 2005 10:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glej, vse maš prav. jaz čakam, da bom imel kdaj priložnost celih 12 posnetkov zmetat na kup. zaenkrat jih ratuje pol manj pa vseeno. veliko je odvisno od tega kaj slikaš. velika rampa na DH progi na pohorju ti sigurno omogoči, da je tekmovalec v zraku dovolj dolgo, big air-i pri snowboardanju tudi (v obeh primerih seveda slikaš tekmovalca ko je še na zaletišču). tudi avto se da lepo slikat sploh zdaj na snegu. pač postaviš se malo dlje in ga slikaš kako recimo počasi drsi v ovinku (na snegu to res fino zgleda, ker gredo bistveno počasneje). seveda da je precej za vsakdnovno zivljenje vseeno pa mi je všeč, če imam takih priložnosti (slikanja) čim več, zakaj pa ne, če lahko..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Spominske kartice in čitalci Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu