Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5289 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 18. Avgust 2003 19:54 Naslov sporočila:
še nekaj me zanima.
kako narediš to, da recimo fotografiraš kolesarja. kolesar je izostren, vse v ozadju pa je zamegleno. mislim da sem že videl nekaj takih fotk v galeriji, a sam še nisem sprobal tega.
Pridružen/-a: Jun 04, 2003 Odg: 39 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 18. Avgust 2003 20:02 Naslov sporočila:
S flešom. Fleš naštimaš tko da je kolesar/karkol pravilno osvetljen, pol pa sam s cajtom underexposaš ozadje da je temnejše. Tko dobiš pol še "črte" tam kjer se svetloba od kje odbija od kolesarja.
Še ena varianta je pa da nardiš isto k zgori, sam da s fotoaparatom še slediš kolesarju - tko dobiš pa ozadje ornk zmazano, kolesarja pa bolj ali manj ostrega. S tem sm se neki sicer igral, sam mi ni nikol čist ratal. (tle bi bil pa digitalček super)
Primer taprve variante: Galerija - Šport - BikeFight
Objavljeno: 20. Avgust 2003 10:52 Naslov sporočila:
Ful pomaga. Tko da lahlo nardiš ozadje mal temnejše, da "objekt" pride bl do izraza. Pa tud pomaga da je čimbol oster. Da se pa tud brez, sam jz sm vedno dobu s flešom bolše fotke.
Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5289 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 20. Avgust 2003 10:54 Naslov sporočila:
sam to je ena varjanta da je recimo kolesar razmazen, kaj pa da je recimo kolesar čist pri miru, vse ostalo pa bolj blur. nekje sem že videl fotka a se ne spomnem kje.
Pridružen/-a: Jan 30, 2003 Odg: 1543 Kraj: slovenija
Objavljeno: 20. Avgust 2003 11:49 Naslov sporočila:
Ok luc geslo je v redu
Glede slikanja premikajočih objektov in da hočeš da je ozadje razmazano se uporablja tehnika paning (sledenje) objektu slediš z aparatom vendar je treba malo probe da dobiš občutek najboljši rezultati so če uporabiš daljši čas zopet pač odvisno kako hitro se objekt giblje mimo tebe
Objavljeno: 20. Avgust 2003 12:08 Naslov sporočila:
mislim da ostale nastavitve niso toliko pomembne edino če imaš možnost ročne ga focusa da ga nastaviš na daljino kjer se bo objekt gibal ker če boš to delal z avtomatiko ti bo ušel kateri aparat pa uporabljaš ker je dobro če lahko še malo exsperimentišaš s časi zaslonko bo pač nastavil sam -pač ujemi mulca ki se naj vozi mimo tebe ti pa poskušaj
Objavljeno: 20. Avgust 2003 12:19 Naslov sporočila:
Potem pa imaš tako solidno stvarco se da marsikaj edino raspon časa ima malo slabši drugače pa mislim da je podoben E20 sem ga sprobal ostrenje skozi objektiv je fenomenalna stvar to na moji minolti edino pogrešam
Objavljeno: 20. Avgust 2003 19:39 Naslov sporočila:
Čeprou tud pr panningu fleš ful pomaga. Jz bi ti ga kr priporočou.
Sam če delaš podnev je mal težko k rabš ful močn fleš al morš bit pa ful bliz kolesarju - Za dalši čas rabš bl zaprto zaslonko - bl zaprta zaslonka pa pomen, da ti fleš manj deleč nese.
Objavljeno: 28. Avgust 2003 01:51 Naslov sporočila:
Ta fotka je definitivno narejena ali je sestavljena v programu ali pa je slikano dvakrat na en posnetek to sigurno ni sledenje ker pri vožnji bi se ostali kolesarji morali tudi videt tudi če bi bili izven polja globinske ostrine
Objavljeno: 28. Avgust 2003 06:19 Naslov sporočila:
Jp tale fotka je čista montaža se dobr vid kajti sence ki padajo na cesto so bile naknadno narejene in se mi zdi da so bile ustvarjene že potem ko so fotko blural ker so premalo zabrisane in tudi razlike med prvim in zadnjim kolesarjem v sencah ni (nemogoče) gleden na ostalo ozadje ki je skoraj razpacano pa tudi pri kolesarju, ki je izostren se vidi pri nogah slab izrez (nekaj ozadja iz originalne slike in pa pod njegovo desno pazduho in med gištelom kolesa se vidi da kolesar nima istega ozadja kot je na celi sliki - pomanjkljivo je obdelal v prvem kolesu pa je ozadje doslikal verjetno z štempilko pri PS programu) in če bi bil malo boljši oblikovalec bi lahko tudi to odpravil tako, da bi sliko malčkeno zabrisal na robovih in bi dobil manj opazne razlike.
Je pa to motiv, kateri te je zanimal vendar je tisto kar rata z fotoaparatom mnogo lepše od tegale, če ne pa se da take stvari tudi obdelat v PS ker vem, da take stvari kolega dela za avtomagazin in ko dobi fotko povsem nepremikajočega avtomobila jo v PS spedena in avto dobi zaleta razlika je očitna in zelo resnična si nebi nikoli mislil, da avto k je bil primer in ozadje in cela slika prej izostrena je potem tako resnično premikajoča (avto zgleda da drvi z 150km/h in tudi ozadje temu sledi),
daleč od tele k si jo ti objavu. Je pa tudi lažje izvesti take slike kot jih želiš z poceni digitalcem ker ima fokus izostren samo v centru ostalo pa kot se ti posreči meni dostikrat ko tega niti slučajno ne želim v ozadju, da bi bila slika neozostrena se mi to dogaja :evil: (AIPTEK 3.0 MEGA).
Lp
Krampi
Nazadnje urejal/a Krampi 28. Avgust 2003 07:13; skupaj popravljeno 1 krat
Pridružen/-a: Jun 19, 2003 Odg: 151 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 28. Avgust 2003 07:07 Naslov sporočila: Sledenje
Imam FZ1 Panasonic, ki ima za sledenje celo poseben mode, kjer vključi samo vertikalno stabilizacijo slike, horizontlno pa pusti izključeno. Hočem povedat, da imam 2 solidni slikci z morja (čoln, skuter), če želiš ju lahko objavim.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu